Δίδυμο «κυνηγών» μετάλλων ξάφρισε έξι σπίτια στην Χαλκιδική

Δίδυμο «κυνηγών» μετάλλων ξάφρισε έξι σπίτια στην Χαλκιδική

Λίγα λεπτά καταδίωξης αρκούσαν για να συλληφθούν οι δράστες με το αγροτικό τους

Δίδυμο «κυνηγών» μετάλλων ξάφρισε έξι σπίτια στην Χαλκιδική
Λίγα λεπτά καταδίωξης ήταν αρκετά για να ακινητοποιηθεί το αγροτικό φορτηγάκι που ανέπτυξε ταχύτητα μόλις οι δυο επιβάτες του αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών στην Χαλκιδική. Οι δυο νεαροί Έλληνες βρέθηκαν με χειροπέδες, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν «κυνηγοί» μετάλλων που λυμαίνονταν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου, του τοπικού τμήματος και του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης βρήκαν στην καρότσα μεταλλικά κουφώματα, τα οποία οι ηλικίας 24 και 25 χρόνων δράστες είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από ένα σπίτι της περιοχής. Στην προανάκριση που συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους, προέκυψε ότι από το μεσημέρι της Τρίτης ως τα ξημερώματα της Τετάρτης οι νεαροί είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές και δυο απόπειρες σε περιφραγμένους χώρους σπιτιών, κλέβοντας διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν κατσαβίδια, ένας λοστός και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα.

*** Η ανάλυση του τρόπου δράσης ενός 32χρονου Έλληνα διαρρήκτη, είχε αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε κλοπών που είχαν γίνει από το Μάιο ως τις 22 Ιουλίου σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Ο δράστης, που είχε αρπάξει μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης