Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προσφυγικό στην Αθήνα διοργανώνει ο Δήμαρχος Λέσβου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προσφυγικό στην Αθήνα διοργανώνει ο Δήμαρχος Λέσβου

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών συλλόγων Μάκης Κουρσούνης «τις επόμενες μέρες θα κάνουμε συμβούλιο, όλοι οι σύλλογοι για να πάρουμε αποφάσεις και να δούμε πώς θα κινηθούμε» 

Επιστολή στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και της Λεσβιακής Παροικίας έστειλε ο κ. Σπύρος Γαληνός για την άμεση κινητοποίηση και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, για το προσφυγικό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, ενημερώνει τους συντοπίτες του για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, τις αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων και ζητά την υποστήριξη στις κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού ώστε να μην μετατραπεί σε νησί φυλακή.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών συλλόγων Μάκης Κουρσούνης «τις επόμενες μέρες θα κάνουμε συμβούλιο, όλοι οι σύλλογοι για να πάρουμε αποφάσεις και να δούμε πώς θα κινηθούμε».  
Η ανακοίνωση του Δημάρχου Λέσβου

«Αγαπητές συντοπίτισσες, Αγαπητοί συντοπίτες,

Γνωρίζετε όλοι και παρακολουθείτε τον αγώνα του Λεσβιακού Λαού, σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, με το δίκαιο αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης για να μην  μετατραπεί το νησί μας, από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή.

Στην κατεύθυνση αυτή, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε μια σειρά ειρηνικών κινητοποιήσεων, με μπροστάρη τον Δήμο Λέσβου, φορείς και οργανώσεις, στο πλαίσιο των οποίων κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου, σε μια συμβολική κίνηση,  στην εξέδρα των επισήμων παρέστησαν μόνο ο Μητροπολίτης, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ και ο εκπρόσωπος των αντιστασιακών.

Στη συνέχεια οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή, την Παλλεσβιακή απεργία – συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαπφούς, όπου από τους συγκεντρωμένους εγκρίθηκε ψήφισμα, σύμφωνα με τα οποίο:
Απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού μας. 

Δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, ούτε τη χρήση πλωτών κέντρων
Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει χωρίς εμάς και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου μας
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και μέσο στα σχέδια που καταστρατηγούν τη βούληση του Λεσβιακού Λαού.

Δυστυχώς, όμως, παρά το σαφές και βροντερό μήνυμα που έστειλε ο Λεσβιακός Λαός, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή  Ένωση φαίνεται ότι έχουν τα αυτιά και τα μάτια κλειστά, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει η ίδια με καθημερινά αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων – μεταναστών και άρνηση αναλογικής κατανομής του βάρους του προσφυγικού.
Τώρα, λοιπόν,  θα ήθελα να απευθυνθώ σ’ εσάς, σε όλες τις συντοπίτισσες και τις συντοπίτες που μπορεί να είσθε μακριά από την γενέτειρα αλλά η καρδιά και η σκέψη σας βρίσκεται κοντά μας. Θα ήθελα να ζητήσω την πολύτιμη και καθοριστική  συμβολή και συμμετοχή σας στην οργάνωση και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, είτε έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, είτε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τη δυνατότητα ενημέρωσης και κινητοποίησης των συμπατριωτών μας της Αθήνας και των Συλλόγων τους, προκειμένου η εν λόγω κινητοποίηση να γίνει σε κάποιο από τα προαναφερόμενα σημεία το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου
Είναι η ώρα που πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και με μια φωνή να παλέψουμε για τη Λέσβο σχηματίζοντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στην καταστροφή του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί συλλογική ευθύνη και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεννόηση.
Με συντοπίτικους χαιρετισμούς»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Πρώτος εσύ Δήμαρχε είσαι ο υπεύθυνος

Έδωσες βλακωδώς και στη Τουρκία απέναντι και στους Τσιπροκαμμένους το σύνθημα της ανοικτής αγκαλιάς για τους λαθρομετανάστες με αφορμή τους ελάχιστους πρόσφυγες που πραγματικά έπρεπε να υποστηρικτούν. Δέχτηκες να κατακλύσουν το νησί τυχάρπαστοι δήθεν εθελοντές και τρωκτικά μέσω ΜΚΟ ,ανθελληνικές οργανώσεις κατευθυνόμενες απο το εξωτερικό και το εσωτερικό και εκμεταλλευτές της δυστυχίας των λαθρομεταναστών . Τώρα πιεζόμενος απο το κόσμο κάνεις ενέργειες του αέρα τις οποίες ο ίδιος δεν πιστεύεις .σλλά πιέζεσαι και αναγκάζεσαι να κάνεις .

Μπα

δε σας βλέπω αποφασισμένους.Ακομα "πρόσφυγες","αλληλεγγύη" κλπ διαβάζω.Μεταβολη και την επόμενη φορά να έρθετε με τις απαραίτητες διορθώσεις.

Κάποιοι τα έλεγαν & τα φώναζαν από χρόνια

Όταν έκανες show μπροστά στις κάμερες κι έπεφτες στην θάλασσα να σώσεις προσφυγάκια τα ξέχασες δήμαρχε; Τώρα μην μιλάς και φιλοξένησε όλους αυτούς τους τρικοκοσμικούς γιατί τα Νοbel θέλουν θυσίες!

Τώρα αποφάσισαν πως υπάρχει πρόβλημα ;

Μέχρι τώρα τους καλοσώριζαν και όπως έλεγαν οι ειδικοί επι του λαθρομεταναστευτικού της κυβέρνησης έβγαζαν και μεροκάματο απο τους εισβολείς . Μάλιστα είχαν βγάλει και τις γριές στα πεζούλια να ταίζουν με το μπιμπερό τα μουσουλμανάκια ,ελπίζοντας, όπως τους παραμύθιαζαν , να πάρουν το επίσημο νομπέλ ,αλλά πήραν τελικά το ειδικό νομπέλ της βλακείας . Τώρα είναι αργά .

Ας μην έλθουν αν τα αιτήματα τους είναι ...τέτοια

Ας έλθουν οι Μυτιληνιοί να ζητήσουν πεντάστερα(!) για τους λαθροεποίκους...μήπως φιλοτιμηθεί καμμιά "Μ.Βρεττάνια".. "King George" Hilton (!) να τους φιλοξενήσει!!!!!!

Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ

Με τα συλλαλητηρια και της συγκεντρωσεις δεν θα κανεις τιποτα. το μονο εχεις να κανεις ειναι να μαζεψεις ολο τον κοσμο και να μπεις μεσα στην βουλη απο ολες τις πορτες ειρηνικα!!!

Μυτιληνιός

Δήμαρχε, τώρα είναι πολύ αργά ! Όταν ξεβρακωνόσουνα για τους πρόσφυγες, σε είχαμε προειδοποιήσει και συ μας έλεγες φασίστες.

Αθηναιος

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΝΟΜΠΕΛ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΛΑΜΟΚΟΥΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΝΗΣΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!

ΣΥΡΙΖΑ θελατε,ΣΥΡΙΖΑ λαβατε

Δημαρχε επενδυτες ειναι που λιαζονται ...τι παραπονιεσαι?Εξαλλου εσεις τους θελατε στο κομμουνιστικονησι σου και θελατε και νομπελ.Ε κρατηστε τους κιολας....Να μαθετε να ζειτε με οτι ζητησατε........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Vervesos_roupakiotis_epistoli

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων να είναι ανάλογη του κύρους τους

yiosafat_main01

Ο Δημήτρης Δανίκας έβαλε στο ντιβάνι τον δάσκαλο της ψυχανάλυσης - «Οι περισσότεροι πελάτες θέλουν να λύσουν προβλήματα σεξουαλικής φύσης» - Τι είπε για τον Τσίπρα που όλο γελάει και για τη σχέση του Μακρόν με την Μπριζίτ

5
cache_726x510_Crop_medium_730140_442328_2562019

«Κλαίνε για σένα όλοι αυτοί που τίμησες όσο ζούσες» είπε ο γιός του Δημήτρη Χριστόφια - Δίδαξε τι σημαίνει να βάζεις το «εμείς» πάνω από το «εγώ», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

ste_1

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας πρέπει να γίνει με νόμο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα – Η Γεροβασίλη διαβίβασε το διάταγμα μετά την ανακοίνωση για εκλογές