Οι ώρες κοινής ησυχίας άλλαξαν - Πότε να μην ενοχλείτε τους γείτονες

Οι ώρες κοινής ησυχίας άλλαξαν - Πότε να μην ενοχλείτε τους γείτονες

Η ελληνική αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι οι αλλαγές ισχύουν ήδη από την 1η Οκτωβρίου

Κατά τη χειμερινή περίοδο οι ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία. Χειμερινή περίοδος είναι το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαρτίου.

Κατά τη θερινή περίοδο οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. Θερινή περίοδος είναι το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Στο ενδεχόμενο που κάποιοι παραβιάζουν την ηρεμία σας, η αστυνομία υπενθυμίζει: «Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών».


 

ΣΧΟΛΙΑ (15)

...

Ωραία η ανακοίνωση στη θεωρία αλλά στην πράξη κανείς δεν τη σέβεται δυστυχώς...

Victor

Δεν σημαίνει ότι τις υπόλοιπες ώρες μπορείς να ενοχλείς, απλά κάποια εργασία που δεν είναι επαναλαμβανόμενη, π.χ. τρυπάς έναν τοίχο, δεν μπορεί να γίνει αυτές τις ώρες. Το να βάζεις δυνατά την τηλεόραση ή να αφήνεις το σκυλί σου να γαυγίζει στο μπαλκόνι απαγορεύεται όλες τις ώρες!

ημιανας..προσχη μετα-Kοντονη!

παιδια κλειστε την τηλεοραση να μιλατε χαμηλοφωνως και τουαλετα το καζανακι με "τρόπο" Εντολη victor

Ψαγμένος

Σύμφωνα με τον Αστικού Κώδικα κάθε θόρυβος, ακόμα και εκτός ωρών κοινής ησυχίας, που σε εμποδίζει να ζήσεις στον ζωτικό χώρο είναι προσβολή στην προσωπικότητα σου. Η ακώλυτη απόλαυση της χρήσης και της ωφέλειας των αγαθών που συναποτελούν τον ζωτικό περιβαλλοντικό χώρο για την ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας συνιστά αυτοτελή έκφανση του δικαιώματος της προσωπικότητας που προστατεύεται από τις προαναφερθείσες διατάξεις των άρθρων 57 και 59 του ΑΚ. Επίσης σύμφωνα με το 1003 του ΑΚ, ο κύριος ακινήτου δεν έχει υποχρέωση να ανέχεται εκπομπές θορύβου κ.λπ. από άλλο γειτονικό ακίνητο και συνεπώς έχει δικαίωμα να ζητήσει να απαγορευθούν αυτές (αξίωση για άρση της προσβολής και παράλειψη στο μέλλον) εφόσον παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του και δεν προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής. Γι'αυτό προσοχή, οι ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας δε σημαίνουν ότι κανείς ότι θέλεις.

Ιωάννης Καποδίστριας

Για νά πάρουν το 100μπαλο, γίνεται αυτό. Όλα για τά λεφτά,. Ή ουσία δεν τούς ενδιαφέρει.

Εδώ για σοβαρά θέματα δεν προλαβαίνει η αστυνομία

Θα ενδιαφερθεί για την ηχορύπανση ; . Είναι φυσικό λόγω των ελλείψεων που έχει να την καλέσεις ,αλλά να μην έρθει ποτέ.

Συμφωνώ εν μέρει

Έχεις δίκιο για τις ελλείψεις, δεν αρνείται κανείς ότι υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που με κίνδυνο της ζωής τους και υπό αντίξοες συνθήκες κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ όμως μένω σε κεντρική περιοχή, που κάθε βράδυ γίνεται χαμός από παραβάσεις - τα μπαρ και τα φαγάδικα να δεις μόνο φτάνει - και υπάρχουν 3-4 μηχανές της ΔΙΑΣ μονίμως παρκαρισμένες στην πλατεία, με αστυνομικούς που μιλάνε για γκόμενες και τρώνε πιτόγυρα. Αν τους πει κανείς κάντε τίποτα για τη φασαρία, απαντούν ότι δεν είναι δική τους δουλειά. Έχω δει πολλές φορές και περιπολικά να περνάνε μπροστά από σουβλατζίδικα (?!) που έχουν τη μουσική στα 150 ντεσιμπέλ και να φεύγουν. Υπάρχει έλλειψη πόρων, υπάρχει όμως και αδιαφορία. Γιατί όταν δεν ζουν αυτοί έτσι, δεν καταλαβαίνουν την κόλαση που ζει ο άλλος κάθε μέρα.

Στα χαρτιά μόνο

Στην πραγματικότητα η αστυνομία δεν ενδιαφέρεται για την ηχορύπανση, ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Τα μαγαζιά έχουν τη μουσική τέρμα, οι φοιτητές γκαρίζουν στους δρόμους και στα μπαλκόνια μέσα στο μαύρο ξημέρωμα, τα παιδιά σκούζουν, ουρλιάζουν και παίζουν μπάλα μέσα στα διαμερίσματα. Οι τηλεοράσεις παντού τέρμα, τα αμάξια βαράνε τα σκυλάδικα στα 120 ντεσιμπέλ στις 2 το πρωϊ. Για τους ξένους δε σχολιάζω αφού μας έχουν δείξει τον... πολιτισμό τους. Τι μένεις δίπλα σε στάβλο με ζώα, τι δίπλα σε ξένους το ίδιο είναι. Φοβάμαι μήπως προσβάλλω και τα ζώα με αυτό που λέω. Οπότε γιατί ανακοινώνουν τις ώρες στην ΕΛΑΣ, αφού δεν κάνουν τίποτα για να τηρούνται?

συμφωνώ,

ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα!

Θανάσης

Γιατί αυτή η Αστυνομική Διάταξη δεν εφαρμόζεται και για τις τηλεφωνικές οχλήσεις από τις Εισπρακτικές Εταιρείες(τις το επιτρέπει ο Νόμος που διέπει την λειτουργία τους) καθώς και για τις λοιπές εταιρείες προωθήσεως προϊόντων και υπηρεσιών?

Χριστόφορος

Ρε Τανάση... Εάν ενοχλείσαι , βάλτο στο αθόρυβο ! Δηλαδή με την δική σου λογική στο τετράγωνο που μένεις θα πρέπει να κινείται άνθρωπος το μεσημέρι.... Δεν σε ενοχλεί κανείς... Και στην τελικη εάν χρωστάς πάνε πλήρωστα ρε ! Ρε τα θέλετε και τα λέτε, ή σας ξεφευγουν ?

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΣΩ; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ.....ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ; ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Χριστόφορος

Ναι, ναι, είμαι τραπεζικός , μεγαλοστέλεχος, με κάποιες δεκάδες εκατομμυρια σε εξωχώριους λογαριασμούς, κατι τον ελέυθερο μου χρόνο (όταν είναι κλειστά τα χρηματιστήρια ντε) έρχομαι σε αντιπαράθεση με τυχαίους τύπους στα σχόλια του Πρώτου θέματος.... δεν θα σχολιάσω τι λες , γιατί δεν βγάζει νόημα αλλά εαν χρωστάς , μάλλον έχεις δώσει δικαιώμα να σε καλέσει κάποιος !!! Γιατί αλλιώς πιάνει η παροιμία ''εκεί που μας χρώσταγαν , μας πήραν και το βόιδι...''

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑΝΑΣΗ.ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

Τανασάκι

Να είσαι καλοπληρωτής και να μην φεσώνεις. Πως γίνεται να κοιμάσαι ενώ έχεις δάνειο απλήρωτο; ντιπ γομάρι είσαι;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης