Ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον Κασιδιάρη για την ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον Κασιδιάρη για την ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015

«Ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας» ανέφερε στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας - Τι υποστήριξε ο ίδιος 

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον Κασιδιάρη για την ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015
Για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξης εγκλήματος το οποίο αφορά στην ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015 κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Μάλιστα η ομιλία του είχε ανέβει στη συνέχεια και στο Διαδίκτυο.

«Ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας» ανέφερε στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογούμενος για την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι επί της  ουσίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα. Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του επεσήμανε πως «ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος» επικαλούμενος ακόμα και το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Κλείσιμο

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατέθεσε κάτοικος της περιοχής του Ασπροπύργου, ο οποίος όπως υποστήριξε δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Απάντηση του Κασιδιάρη
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε ανακοίνωση του για το θέμα τόνισε: 
"οι άδικες δικαστικές διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όρια γραφικότητας. Το Πρωτοδικείο καταδίκασε σήμερα τον Ηλία Κασιδιάρη σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή για μία ομιλία που είχε εκφωνήσει σε συγκέντρωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νεοκτίστων Ασπροπύργου πριν από 7 χρόνια!
  Στην ομιλία μου, είχα  προτρέψει τους πολίτες "να βγουν στον δρόμο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, με συγκεντρώσεις, όχι σε θεατράκια, αλλά στις κεντρικές οδούς της περιοχής". Η προτροπή αυτή κρίθηκε από το δικαστήριο ως... "προτροπή σε τέλεση εγκλήματος"! Φυσικά ασκήθηκε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά σε δεύτερο βαθμό".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης