«Σακάτεψαν» στο ξύλο Κρητικό κρατούμενο μέσα στις φυλακές Αλικαρνασού

«Σακάτεψαν» στο ξύλο Κρητικό κρατούμενο μέσα στις φυλακές Αλικαρνασού

Η επίθεση σε βάρος του 29χρονου εντάσσεται στο κλίμα του άτυπου «πολέμου» μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων που υπάρχει στις φυλακές Αλικαρνασού 

Άγρια χτυπημένος, με αλλεπάλληλες μπουνιές κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 29χρονος Κρητικός κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε αναίτια επίθεση από 33χρονο αλλοδαπό συγκρατούμενό του.

Οι σωφρονιστικοί πρόλαβαν τα χειρότερα καθώς το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε κατά το κλείσιμο των κελιών, σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι θα είχε ξεσπάσει γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο 29χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, χαρακτηρίζεται από κύκλους της φυλακής υπόδειγμα κρατουμένου. Όπως περιγράφουν, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σεμνό και ευγενή άνθρωπο, με χαμηλό προφίλ, εξαιρετικά υπερήφανο, ο οποίος εργάζεται σκληρά μέσα στη φυλακή για τα μεροκάματα.

Ως δράστης της επίθεσης φέρεται κρατούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε πολυετή ποινή κάθειρξης για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών στην Κρήτη, οι οποίες έχουν αφήσει… εποχή. Κύκλοι των φυλακών ανέφεραν ότι η σκηνή της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, ενώ έγινε αντιληπτή και από σωφρονιστικούς, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα για τη διαδικασία κλεισίματος των κελιών.

Αυτό που υποστηρίζεται είναι ότι ο 29χρονος χτυπήθηκε αναίτια και απρόκλητα, ενώ διέσχιζε ανυποψίαστος το διάδρομο της πτέρυγας.


Τι «πυροδότησε» την επίθεση
Το πρωί της ίδιας ημέρας έφθασε στις φυλακές Αλικαρνασσού με μεταγωγή Αλβανός κρατούμενος από άλλο σωφρονιστικό κατάστημα προκειμένου να παρουσιαστεί στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου για υπόθεση του.

Η μεταγωγή αφορούσε ουσιαστικά μία ημέρα, καθώς την επομένη ο Αλβανός κρατούμενος θα επέστρεφε στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο ανήκει.

Σήμερα στις φυλακές Αλικαρνασσού δεν υπάρχουν Αλβανοί κρατούμενοι και όσοι υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια κρατούνταν σε ξεχωριστή πτέρυγα. Μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Γ. Σωπασή, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, τον Απρίλιο του 1999, υπάρχει μία άτυπη «βεντέτα» ανάμεσα στους Αλβανούς και στους Έλληνες κρατούμενους.

Όσοι Αλβανοί μεταφέρονται με μεταγωγή για δικαστήρια ή νοσοκομεία, δεν μπαίνουν στην κύρια πτέρυγα της φυλακής αλλά κρατούνται σε κελιά προστασίας. Υπάρχει οπτική επαφή με τους άλλους κρατούμενους, μπορούν να συνομιλήσουν μαζί τους αλλά δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση καθώς μεσολαβούν κάγκελα.

Ο εν λόγω Αλβανός ωστόσο απαίτησε να μπει κανονικά στη φυλακή, επικαλούμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο αίτημά του αυτό τον στήριξαν αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι εγγυήθηκαν να τον έχουν υπό την προστασία τους υπό τον όρο να του επιτραπεί η παραμονή του για μία-δύο ώρες, κάτι όμως που δεν τηρήθηκε, σύμφωνα με σωφρονιστικούς.

Η πολύωρη παραμονή του μέσα στη φυλακή ήταν αρκετή για να πέσει «σύρμα» και να υπάρξει μία γενικότερη αναστάτωση. Κύκλοι των φυλακών μετέφεραν ότι με την παρουσία του εκεί, κάποιοι αλλοδαποί κρατούμενοι θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης έναντι των Ελλήνων κρατουμένων και να τους στείλουν το μήνυμα: «εμείς κάνουμε κουμάντο».

Η επίθεση σε βάρος του 29χρονου εντάσσεται σε αυτό το κλίμα του άτυπου «πολέμου», χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ο 33χρονος κρατούμενος βρίσκεται στην απομόνωση ενώ την επομένη του επεισοδίου τα κελιά παρέμειναν κλειστά και ερευνήθηκαν ένα προς ένα εξονυχιστικά από σωφρονιστικούς υπό το φόβο μήπως υπάρξουν παρατράγουδα με το άνοιγμα της φυλακής. Παράλληλα έγιναν επαφές με όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι η ιστορία έληξε εκεί.

Παρ’ όλα αυτά τονίζεται ότι όσο μεταγωγές κρατουμένων παραμένουν σε εκκρεμότητα, τόσο πιο δύσκολο καθίσταται το έργο των σωφρονιστικών, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν επιπρόσθετα προβλήματα.


Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Μαυροπουκαμισάς

περιμένοντας την σειρά του,τότε έγινε καί το περιστατικό όπου με αυτό τον τρόπο γώρισαν την ζωή όπως είναι εκτός Κρητης,μιάς καί αρκετοί από αυτούς είχαν την εμπειρία της...χειρουργικής επέμβασης άνευ αναισθητικού...Μετα από αυτό κάθησαν σούζα καί μάλιστα έφυγαν από την συγκεκριμένη φυλακή οί υπόλοιποι κακήν κακώς,να γλιτώσουν τα χειρότερα.Φυσικά μεταφέρθησαν στα...πάτρια εδάφη,σε φυλακές δηλαδή των συγγενών τους.Για να διορθώσω λοιπόν το λάθος το οποίο έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση,σημειώνω πως οί μάγκες Ζωνιανοί πού άφησαν ένα παιδί φυτό πυροβολώντας κρυπτόμενοι πίσω από τις γυναίκες τους καί τούς γέρους γονείς τους,δεν είχαν προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό αλλά πέρασαν από εκεί λόγω τού διαστηρίου τους.Δηλαδή φιλοξενήθηκαν στον Κορυδαλλό καί φυσικά όπως περιέγραψα δεν άργησαν να την δούν καπετάνιοι.Αλλά γιά μία ακόμη φορά,δυχτυχώς δεν τούς βγήκε.

Λ

Τη μια λέτε 29 χρόνος Κρητικός την άλλη 29 χρόνος Αλβανός... μήπως ήταν 29 βορειοηπειρώτης? Σε αυτή τη περίπτωση καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα περί μειονοτήτων! Υπάρχει και καλύτερη λύση για το παραπάνω ζήτημα, αλλά η μαύρη αδελφότητα της μασονίας και οι γερμανοτσολιάδες μάλλον θα πράξουν για άλλη μια φορά, αισχρή λογοκρισία οπότε...

Κίτσος

Διάβασε το ξανά και θα καταλάβεις ... Άλλος ο κριτικός, άλλος ο αλλοδαπός δράστης και άλλος ο Αλβανός!! Τρεις άνθρωποι σύνολο.

@Κητσος

Ώπα τώρα έχουμε τεσσερους ο κριτικός που αναφέρεις ίσως είναι στην κριτική επιτροπή του εξ φακτρορ του Ελλάδα έχεις ταλέντο ίσως Κριτικός μαγειρικής , Κριτικός τέχνης κριτικος κινεματογαφου( χαριτολογώντας)

Έτσι κι αλλιως

κι εκτός φυλακών οι αλλοδαποί κι οι τσατσά δες τους κάνουν κουμαντο.

ποια ανθρωπινα δικαιωματα;

εδώ μιλάμε για να κανονισμο της φυλακής ποιος κανει κουμάντο εκεί μέσα επι τέλους το σοφρωνιστικο προσωπικό ή οι αλλοδαποί κρατούμενοι;Επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;Ο κρατούμενος που χτυπήθηκε καλά θα κάνει να μην κάνει μήνυση στον κρατούμενο που τον χτύπησε αλλά αγωγή κατά ου δημοσιου και να ζητήσει πάρα πολλά λεφτά .Μόνο έτσι θα διορθωθεί κάτι αναγκαστικά γιατί μετα θα προσέχουν και δημόσιο αυτά που θα πληρώσει στον σακατεμενο θα τα ζητήσει από αυτόν που εξέθεσε το δημόσιο.Και αν δεν του τα δώσουν εδώ να τα ζητήσει αυτό το ευρωπαϊκό δικαστηριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί θα ανεβει το ποσό και θα πληρωθούν μεγάλα δικαστικά έξοδα.Δεν μας έφταναν τα μνημόνια και η οικονομική κακομοιριά μας έχουμε και αυτα φυλακες παιδική χαρά με συλλογικότητες συλλογικές διαδικασίες λαηκη ομοψυχια κλπ (( δημοκρατικές δυνάμεις)). Θεέ μου λυπήσου μας πως καταντησαμε έτσι;Είναι αυτό που λέει ο ποιητής (( ποιας σκύλας γιος μας μουντζωσε κι έχουμε τέτοιο χάλι που γέροι και μικρά παιδιά μας πήραν στο κοροηδο...))

...

Κάνει κουμάντο οποίος πληρώνει....καλύτερα

Epenthymisi

Το 1999 ο Γ.Σωπασής δέχτηκε επίθεση από 27 οπλισμένα άτομα(κυρίως Αλβανοί).

Ενεργός Πολίτης

Γιατί σιτίζουμε αλλοδαπούς κρατουμένους;Τόσοι νόμοι Παρασκευόπουλου καί δέν έχετε ακόμη σκεφτεί νά τούς στείλετε πακέτο στό χωριό τους νά τούς ταίζουν οί συμπατριώτες τους!!! Τί δουλειά έχουν οί παραβατικοί παράνομοι αλλοδαποί στή μπανανία μας; Κίαυτοί πρόσφυγες είναι;;!!

Τάκης Κόρινθος

Στο λάκο κατευθείαν. Και δεν κάνω πλάκα ούτε τρολλάρω. Ας βγάλει η κυβέρνηση δημοψήφισμα με ένα ερώτημα: Να αρνείται το κράτος την παροχή δωρεάν σίτισης, περίθαλψης και στέγης σε αλλοδαπούς έγκλειστους, η όχι; Να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος

Τυπικός αριστερός πατριώτης

Στα πλαίσια των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όχι μόνο θα πληρώνεις τη διαμονή και σίτιση, αλλά και το κόστος επανένταξής τους στην κοινωνία, που σημαίνει επιδοτούμενη εργασία. Οι άνθρωποι αυτοί διάλεξαν την Ελλάδα προφανώς επειδή την αγαπάνε περισσότερο από τους προδότες έλληνες που φύγανε στο εξωτερικό. Και επιπλέον είναι ταξικά μας αδέλφια. Αν δεν αρέσει και σε σένα, ή ξυδάκι ή στα τσακίδια μαζί με τους προδότες.

Giannis27

Αυτους τους ατιμους απορω γιατι τους κραταμε ακομα εδω.. δρομο στην πατριδα τους η θανατικη ποινη αυτο μονο τους αξιζει αλλα ναι ξεχασα με τον ιδιαιτερο νομο παρασκευοπουλου ολοι εχουν δικαιωματα και αποφυλακιζονται σε λιγο καιρο.. πρωτη φορα αριστερα σε ολα τα θεματα..

Βασ

Σεμνότατος και εργατικότατος δολοφόνος. Ετοιμαστείτε να τον υποδεχθείτε στην κοινωνία σας. Οι δημοσιογράφοι αποφασίζουν.

xaris

εχουν σκοτωσει και κλεψει κοσμο και κοσμακι και η ελληνικη πολιτεια του φερεται με το γαντι. ανθρωπινα δικαιωματα και κουραφεξαλα , εχουν καταλαβει οτι ειμαστε μακακες με αξιοπρεπεια.

Αλβανοί

η χειρότερη φάρα, καμία εντύπωση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastirio-petroupoli

Ο 55χρονος άνδρας κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έκαψε την κόρη του μέσα στο σπίτι τους, στην Πετρούπολη, πριν από περίπου ένα χρόνο - «Πες μου τον λόγο που την σκότωσες» ούρλιαζε η μάνα της άτυχης κοπέλας - Αναβλήθηκε η δίκη για τις 8 Οκτωβρίου

kaminis

Στοιχειώδες καθήκον της κυβέρνησης να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών λέει ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή τις πρόσφατες εφόδους κουκουλοφόρων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Εξάρχεια

1
exodos_kalokairi

Τα δύο επόμενα ΣΚ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί - Μόνο το Σάββατο 26.016 άτομα και 4.259 αυτοκίνητα αναχώρησαν από τον Πειραιά, 9.929 άτομα και 1.684 αυτοκίνητα αναχώρησαν από τη Ραφήνα