Θρήνος στο Ηράκλειο: Πνίγηκε 61χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θρήνος στο Ηράκλειο: Πνίγηκε 61χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο άτυχος καθηγητής πάλεψε επί δύο ώρες με τα κύματα - Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης - Ήταν γνωστός και για το λογοτεχνικό του έργο

Θρήνος στο Ηράκλειο: Πνίγηκε 61χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης
Τραγική κατάληξη είχε το μπάνιο στη θάλασσα για έναν 61χρονο από το Ηράκλειο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία Αλυκές κοντά στις Σίσσες Ρεθύμνου.

Πρόκειται για τον επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνη Κούτη, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα κατά την επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε βραχώδη περιοχή στην παραλία Αλυκές.

Για την ανάσυρσή του στήθηκε μεγάλη επιχείρηση τόσο από το Λιμενικό, όσο και από την Πυροσβεστική.

Κλείσιμο
Αρχικά, οι λιμενικοί προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, αλλά λόγω του κυματισμού κατέστη δύσκολο. Στη συνέχεια, δύτης του Λιμενικού προσπάθησε να φτάσει στο σημείο όπου φαινόταν το σώμα του άνδρα, όμως πάλι οι προσπάθειες ήταν άκαρπες.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας πλησίασαν τελικά από εδάφους τον άνδρα, αλλά ήταν ήδη αργά.

Όπως όλα δείχνουν, ο 61χρονος πάλευε με τα κύματα για περισσότερο από δύο ώρες. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Το Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του περιστατικού. 

Το νέο αυτό τραγικό περιστατικό συγκλονίζει την Κρήτη μετά την οικογενειακή τραγωδία στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου τον Αύγουστο, όταν ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τα δύο παιδιά του που κινδύνευσαν στη θάλασσα.  

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης

Η είδηση του θανάτου του Αντώνιου Κούτη σκόρπισε θλίψη στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας συνέταξε ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του Επιστημονικού Συνεργάτη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Αντώνιου Κούτη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017. Στη συνεδρίαση τα μέλη της Κοσμητείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η Κοσμητεία αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος»

Γιατρός, καθηγητής και συγγραφέας

Ο Αντώνης Κούτης γεννήθηκε το 1956, στο Περιστέρι Αττικής, ενώ από το 1987 έζησε και εργάστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Ηταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Αντώνης Κούτης είχε παράλληλα πλούσιο λογοτεχνικό συγγραφικό έργο, ενώ είχε εκδώσει και τρεις ποιητικές συλλογές:  «Ενδιάμεσος Κόσμος» (εκδόσεις Πατάκης, Μάιος 2001) «Λίθος Αργός» (εκδόσεις Εριφύλη, Δεκέμβριος 2004) και  «Απέναντι στην Ομορφιά» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2009)
 
Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης