Ευχάριστα νέα: Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να μεταβεί στην Ιταλία η 10χρονη Νεφέλη

Ευχάριστα νέα: Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να μεταβεί στην Ιταλία η 10χρονη Νεφέλη

Οι πολίτες κάλυψαν το κενό που προκάλεσε η άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τη μετάβαση του μικρού κοριτσιού στην Ιταλία

Ευχάριστα νέα: Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να μεταβεί στην Ιταλία η 10χρονη Νεφέλη
Μια ευχάριστη ανακοίνωση έκανε το πρωί της ο Ιατρικός Σύλλος Αθηνών ενημερώνοντας ότι συγκεντρώθηκαν τα χρήματα προκειμένου η 10χρονη Νεφέλη να μεταβεί στην Ιταλία και εκεί να υποβληθεί στην εξειδικευμένη επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της».

Η περιπέτεια της μικρής Νεφέλης ξεκίνησε όταν διαγνώστηκε τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης.

Κλείσιμο
«Αρχικά ένα πρωινό όταν ξύπνησε, ένας έντονος πόνος εμφανίστηκε στο δεξί πόδι της και συγκεκριμένα στην κνήμη της. Πήγαμε στον ορθοπεδικό, μας είπε να κάνουμε ακτινογραφία,μαγνητική και μετά βιοψία. Εν αναμονή της βιοψίας οι γιατροί της έδωσαν αντιβίωση γιατί πίστευαν ότι μπορεί να έχει οστεομυελίτιδα.Τελικά αφού πέρασαν οι μέρες και βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας, το παιδί είχε καρκίνο .Ξεκινήσαμε άμεσα τις θεραπείες και παράλληλα οι γιατροί είδαν ότι αυτό δεν είχε κάνει μετάσταση σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός της. Στη συνέχεια οι γιατροί, μου εξήγησαν ότι στη μέση των θεραπειών θα πρέπει να γίνει ένα χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όγκος» περιέγραψε την κατάσταση στο protothema.gr η μητέρα της μικρής Νεφέλης, Βενετία Κρόμπα.

Ο έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Νεφέλη ξεκίνησε όταν οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ απέρριψαν το αίτημα της οικογένειάς της να αποζημιώσουν το επιβεβλημένο ταξίδι στην Ιταλία.

«Όπως ενημερώθηκα από τους γιατρούς, τέτοιου είδους περιπτώσεις σαν αυτή της κόρης μου, σπανίζουν παγκοσμίως. Και μάλιστα στην Ελλάδα δεν υπάρχει η εμπειρία από τους γιατρούς για να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση και μιλάμε για ένα παιδάκι μόλις 10 ετών. Το χειρουργείο μπορεί να γίνει και εδώ στα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά η αφαίρεση του όγκου απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και συγκεκριμένα στο οστό ενός 10χρονου παιδιού απαιτείται μεγαλύτερη εμπειρία από αυτή που έχουν εδώ οι γιατροί. Γι' αυτό και οι γιατροί στη γνωμάτευσή τους κρίνουν ότι είναι αναγκαία η μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό.Έτσι, λοιπόν, εγώ πίστευα ότι θα είχα την έγκριση του ΕΟΠΥΥ και θα μπορούσα να πάω στο εξωτερικό αλλά η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική, δυστυχώς. Δηλαδή, για να στείλει ο ΕΟΠΥΥ ένα περιστατικό στο εξωτερικό, θα πρέπει να μην αντιμετωπίζεται καθόλου στην Ελλάδα. Οι γιατροί με έχουν ενημερώσει γι' αυτό, ότι αυτές οι παθήσεις είναι σπάνιες και δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τον ΕΟΠΥΥ» εξηγεί στο protothema.gr η κυρία Βενετία Κρόμπα.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη η εισαγωγή της Νεφέλης στο Ιταλικό νοσοκομείο θα γίνει κανονικά στις 28 Σεπτεμβρίου καθώς το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί 1 με 2 Οκτωβρίου. 

Σχολιάζοντας την ανταπόκριση των πολιτών ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επεσήμανε «η  ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο πρόσφεραν από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν ένα παιδί που δίνει μάχη για τη ζωή του. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός όσο και εάν έχει δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση συνεχίζει να έχει ανθρωπιά και να δείχνει αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτό φαίνεται και στις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες. Η άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών μας από όλον τον κόσμο δείχνει επίσης την εμπιστοσύνη που έχουν στον ΙΣΑ, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη Νεφέλη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης