Με συλλαλητήρια υποδέχονται σήμερα οι Κρητικοί τον Αλέξη Τσίπρα

Με συλλαλητήρια υποδέχονται σήμερα οι Κρητικοί τον Αλέξη Τσίπρα

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, άνεργοι και αγρότες πρόκειται να διαδηλώσουν κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση - Τα χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» για τη ζωή τους 

Με συλλαλητήρια υποδέχονται συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, άνεργοι και αγρότες τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στο Ηράκλειο για να μιλήσει στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 11 το πρωί, με πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο νησί, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας. Μετά θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ πριν από τις απογευματινές εργασίες του συνεδρίου θα έχει μια σύντομη συνάντηση με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, που θα βρίσκονται στο νησί.

Εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών ομάδων δίνουν ραντεβού σήμερα στις 6 το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν, όπως υποστηρίζουν, “ταφόπλακα” για τους ίδιους μέσα στα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα, επί ποδός θα βρίσκεται η αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου τόσο περιμετρικά όσο και στο κέντρο της πόλης υπό το φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αναφέρουν: “Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη λήψη νέων μέτρων το επόμενο διάστημα. Όχι μόνο διατηρεί άθικτο, αλλά και ενισχύει συνεχώς όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι επιτρέπει στην εργοδοσία να εντείνει «νόμιμα» την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τη γενίκευση της «ευελιξίας», το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το «δουλεμπόριο» εργαζομένων και τόσα άλλα «νόμιμα» αντεργατικά μέτρα.

Συμφώνησε με την τρόικα και συμφώνησε στη διαιώνιση του άθλιου αντεργατικού καθεστώτος που επιβλήθηκε στην αγορά εργασίας, τουλάχιστον από το 2011, χωρίς να θίξει ούτε ένα μέτρο από όσα μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στη διατήρηση της εργασιακής αθλιότητας, αλλά πήρε το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και προχώρησε παραπέρα στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ισχυροποίησε τα όπλα της εργοδοσίας απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις εφαρμογής του «λοκ – άουτ» (ανταπεργία).

Δεσμεύτηκε επίσης να προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικού φακελώματος συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην υιοθέτηση νομοθεσίας για να βάλει περαιτέρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης», από τις περιφερειακές «αναπτυξιακές» φιέστες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και στην Κρήτη! Αντίθετα πρέπει να συναντήσουν την μαχητική απάντηση των εργαζομένων και των σωματείων την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή, αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας !

Να απαιτήσουμε :

· Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων,

· Επαναφορά των ΣΣΕ, Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά

· Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.

· Να κλείσει η Βάση της Σούδας

. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο”.

Πηγή: cretapost.gr

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Νέμεσις

Η Κρήτη ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ΠΡΩΤΗ σε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Τουρίστες που την επισκέπτονται και την θαυμάζουν!

Τσίπρα τα ψεμματα πληρώνονται

Οι Κρητικοί έπεσαν θύματα απάτης από τον Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα όπως φαίνεται θα του περάσουν το μύνημα πως τα ψέματα δεν είναι ανεκτά.

Viva Κρήτη!!!!!!

Viva Κρήτη!!!!!! Πάντα μπροστά με τον Αλέξη!!!!!!! Οι Κρήτες ήταν πάντα πρώτοι στις σωστές επιλογές τους και τώρα αναγνωρίζουν το μεγαλείο του Αλέξη, βλέπουν το δίκιο του στα μάτια του και στο ανυποχώρητό του για μια δίκαι και αναπτυγμένη χώρα σε υγιείς βάσεις. Και θα τον επανεκλέξουν με συντριπτική πλειοψηφία το 2019. Τους Μητσοτάκηδες τους ξέρουν πολύ καλά και δεν θέλουν ούτε που να τους ακούνε. Viva Κρήτες λεβέντες!!!!!!

Viva Κρήτη!!!!!!

Viva Κρήτη!!!!!! Πάντα μπροστά με τον Αλέξη!!!!!!! Οι Κρήτες ήταν πάντα πρώτοι στις σωστές επιλογές τους και τώρα αναγνωρίζουν το μεγαλείο του Αλέξη, βλέπουν το δίκιο του στα μάτια του και στο ανυποχώρητό του για μια δίκαι και αναπτυγμένη χώρα σε υγιείς βάσεις. Και θα τον επανεκλέξουν με συντριπτική πλειοψηφία το 2019. Τους Μητσοτάκηδες τους ξέρουν πολύ καλά και δεν θέλουν ούτε που να τους ακούνε. Viva Κρήτες λεβέντες!!!!!!

Νέμεσις

Ό,τι ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ υποδέχεται σήμερα η Κρήτη!____________Τον ΝΕΑΡΟΝ Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ΕΣΩΣΕ την Ελλάδα από την ΕΞΟΔΟ εκ του Ευρώ και ο οποίος ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ με Όλους τους ΗΓΕΤΕΣ (ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Γαλλία και Γερμανία, Αργεντινή κτλ) του ΚΟΣΜΟΥ!

christos

venezuela?????????? cuba?????????

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ !

@12.19 NEMESIS !!!!!ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ''ΑΡΙΣΤΟΣ '' !! ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ , Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ !! ΤΑ ΑΦΓΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ !! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΓΕΝΟΣΗΜΑ !!!!!

@Νέμεσις

Το Δαφνί είναι απο εκεί, τα μπέρδεψες

Νέμεσις

Διακρίνω ... τινά ... ΠΟΝΟ (...Λίγον. Να! Όσο ... πατάει η ...γάτα) εις ...υμάς, αποκάτω ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

Καθε συνταξιούχος και.."επιχειρηματίας"!!!

Για τα μάτια του...πεθαμένου σοσιαλισμού(!) οι δήθεν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας!! Οι Κρητικοί έβγαλαν πολλα λεφτά απο τον τουρισμό φέτος ας ήταν και μπατιροτουρισμός!!! Αλλας μην τους πείς να..πληρώσουν!!!!!

Σφαλιαρατσης

αυτή τη φορα τα πραγματα θα είναι ζορικα γι αυτό θα εχει μπραβους σαν τον Ερντογαν να καρπαζωνουν τους κρητικους

Ετσά ορε κοπέλλια

Δώτε κι απο εμένα μερικές

Ζουμπερίτες

40+ χρόνια ψηφίζατε σοσιαληστές, και εσχάτως τα αριστερά κατακάθια, τώρα μου έχετε και απαιτήσεις για τη μίζερη τη ζωή σας;;; Στα φρύδια μου ρε, γίδια, ε, γίδια!!!!

Κουτσουμπίδης Β.

Μόνο οι ΠΑΜΕδες επί το έργον και ως συνήθως με τα κοντάρια στους ώμους. Οι ίδιοι και ίδιοι, οι περιφερόμενοι ανά την Ελλάδα εσαεί...

@αιώνιοι...ΠΑΜΕτζήδες παντού!!!!

Εμ ..δεν τους κουβάλησαν και τζάμπα !!! Εκδρομούλα..εκδρομούλα ας κουνησουν τα κονταράκια τους τουλάχιστον!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrto_main01

Η μητέρα του κοριτσιού που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από Πακιστανό στην Πάρο, κατά τη διάρκεια των διακοπών της, καταγγέλλει την αντιμετώπιση που τυγχάνει το παιδί της από το ελληνικό Κράτος

22