Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά: Ο Πειραιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στους φασίστες να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά: Ο Πειραιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στους φασίστες να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους

Ο Νίκος Ξουράφης έκανε λόγο και για προσχεδιασμένο χτύπημα εναντίον των κομμουνιστών στο Πέραμα 

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά: Ο Πειραιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στους φασίστες να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης σε ομιλία του στην αντιφασιστική εκδήλωση των σωματείων του Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι για τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τόνισε ότι η δολοφονία αυτή ήλθε ως αποκορύφωμα της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όλο το προηγούμενο διάστημα, λίγες ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον κομμουνιστών συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Έκανε λόγο για προσχεδιασμένο χτύπημα εναντίον των κομμουνιστών στο Πέραμα το οποίο στρεφόταν "απροκάλυπτα ενάντια στη δράση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου για την οργάνωση των εργαζομένων της Ζώνης και της γύρω περιοχής, δράση που "είχε μπει στο μάτι", της μεγαλοεργοδοσίας στη Ζώνη και στην ευρύτερη περιοχή του Περάματος αλλά και των αστικών επιτελείων που συκοφαντούσαν συστηματικά τους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και ανέφερε, στη συνέχεια, ότι η ΧΑ αναπαρήγαγε όλες τις συκοφαντίες εναντίον του Συνδικάτου ότι «διώχνουν δουλειές από τη Ζώνη με τις απεργίες και τα ψηλά μεροκάματα» ενώ σε αυτή την "αντιδραστική βάση και με τις πλάτες ορισμένων από τα αφεντικά έστησε αργότερα ένα σωματείο - μαϊμού στη Ζώνη στελεχωμένο από τα πρωτοπαλίκαρα τους στο Πέραμα".

Ο κ. Ξουράφης αναφέρθηκε επίσης στις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις της ΧΑ σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και εργατών, προσθέτοντας "δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα επέλεξε ο αρχηγός της ο Μιχαλολιάκος να ομολογήσει ότι έχει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία ενώ το βίντεο που κυκλοφορεί τον δείχνουν να λέει ότι «είναι η σπορά των νικημένων του 1945 ότι είναι εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές, ότι είναι φασίστες».

Κλείσιμο
"Οι θέσεις τους για τον Μεταξά, για την Χούντα είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Χ.Α. είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα μπράβος του καπιταλιστικού συστήματος" είπε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, προσθέτοντας ότι και μέσα από την διαδικασία της δίκης "που με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζει να καθυστερεί αποδεικνύεται ότι πίσω από τα εγκλήματα που διέπραξαν στελέχη και μέλη της ΧΑ βρίσκεται η ίδια ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα".

"Ο Πειραιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στους φασίστες να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξουράφης αναφέρθηκε στο "νέο γύρο μέτρων" που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στην τρίτη αξιολόγηση, καθώς και στην επιχείρηση της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την λαϊκή δυσαρέσκεια.

Είπε ότι μαζί με την νέα επίθεση, η κυβέρνηση φέρνει νέα νομοθετικά εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και στην ανάπτυξη αγώνων και κάλεσε τους εργαζόμενους "να οργανωθούν, να γίνουν μέλη των συνδικάτων, να δημιουργήσουν επιτροπές παντού, να υπερασπιστούν τα συνδικάτα που παλεύουν ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης