Λάρισα: Οι αγρότες ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα

Λάρισα: Οι αγρότες ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα

Ετοιμάζουν «μαζική κινητοποίηση» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Συνέδριο

«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό προετοιμάζουν οι αγρότες της Λάρισας στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψής του για τη διεξαγωγή του περιφερειακού συνεδρίου.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια αγροτικής σύσκεψης που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, με συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών όπου συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που αφορούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η σχετική ανακοίνωσή που ακολούθησε της σύσκεψης κάνει λόγο για «μαζική και δυναμική κινητοποίηση που θα οργανωθεί στη Λάρισα στη διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μιλήσει στο Περιφερειακό Συνέδριο που θα οργανώσει η κυβέρνηση».

Ο συντονισμός των κινητοποιήσεων σε θεσσαλικό επίπεδο θα συζητηθεί και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σε  Πανθεσσαλική Αγροτική Σύσκεψη που θα οργανώσουν στο επόμενο διάστημα οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται  Πανελλαδική Σύσκεψη από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις  για  πανελλαδική οργάνωση και συντονισμό του αγώνα.

Στη σύσκεψη στη Νίκαια έγινε εκτενής και γόνιμη συζήτηση για τα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και φέτος, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν αυτά τα προβλήματα, καθώς και για το πώς μπορεί και πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας για την ικανοποίηση των άμεσων και δίκαιων αγροτικών αιτημάτων, που αφορούν στην ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Ως προβλήματα που, αυτό το διάστημα, «καίνε» ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο, επισημάνθηκαν:

Η άγρια ληστεία, με τους υψηλούς φόρους, τις αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα, κάθε είδους, χαράτσια που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι ψηφίζουν τα Μνημόνια στην Βουλή, αρπάζοντας από την τσέπη των αγροτών περίπου το 60% του εισοδήματός τους.
Οι χαμηλές τιμές στο σύνολο, σχεδόν, των αγροτικών προϊόντων, ως αποτέλεσμα της «ελεύθερης» αγοράς, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, οι οποίοι αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολλαπλάσια τιμή στην κατανάλωση, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων-λαϊκής κατανάλωσης. Το πρόβλημα των χαμηλών τιμών εντείνεται ακόμα περισσότερο με το αίσχος των ανοιχτών τιμών, που, πλέον, επικρατεί παντού, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην πουλούν, αλλά να παραδίνουν τα προϊόντα τους, χωρίς να ξέρουν αν, πότε και σε ποια τιμή θα πληρωθούν.

Η κατάσταση αυτή δείχνει πόσο δίκαιο είχε και έχει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θέτοντας πολύ υψηλά στην ιεράρχηση των αιτημάτων – διεκδικήσεων  την καθιέρωση κατώτερων  εγγυημένων τιμών για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Οι αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αμφιβόλου ποιότητας, που γίνονται χωρίς, δασμούς στη βάση των αποφάσεων της ΕΕ και των συμφωνιών που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, με τα πανάκριβα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, αρδευτικό νερό, μηχανήματα, ζωοτροφές κ.α.), που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι πολυεθνικές, αλλά και κράτος.

Οι εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα και αρρώστιες που έπληξαν και το νομό Λάρισας, αλλά ο ΕΛΓΑ,  οχυρωμένος πίσω από τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας, είτε δεν αποδέχεται και δεν αποζημιώνει τις ζημιές, είτε δίνει ελάχιστα ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Πηγή: www.onlarissa.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Λάρισα..πρώτη στον καφέ πρώτη και........

Μπορεί η οικονομική κρίση να λυγίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερους Έλληνες, τα εισοδήματα να μειώνονται συνεχώς, η ψυχολογία όλων να βρίσκεται υπό το μηδέν και η κυβέρνηση να δίνει το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο, ωστόσο για ένα πράγμα μπορούμε πάντοτε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι. Όχι, δεν είναι η περηφάνια είναι η αγορά ενός Porsche Cayenne. Ναι, καλά διαβάζετε! Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα, βρίσκονται οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Cayenne -αναλογικά με τον πληθυσμό με τους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας στα κεντρικά γραφεία στη Στουτγάρδη να το συζητούν συνεχώς, κάνοντας -όπως φανταζόμαστε- και τη σχετική πλάκα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ηρακλής Πολεμαρχάκις, κάνοντας site και ειδησεογραφικά πρακτορεία να το έχουν πρώτο θέμα. Σε άρθρο του στο περιοδικό του πανεπιστημίου Warwick στο Coventry της Αγγλίας, όπου και διδάσκει ο κύριος Πολεμαρχάκις, τονίζει ότι πριν από 1-2 χρόνια ο αριθμός των Porsche Cayenne ήταν υπερβολικά μεγάλος για την Ελλάδα, καθώς ακόμη και αυτοί που δήλωναν κάτω από 50.000 ευρώ εισόδημα είχαν στην κατοχή τους ένα μοντέλο. Το πιο περίεργο, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι πώς μια αγροτική περιοχή σαν τη Λάρισα, η οποία στηρίζεται σε έναν κλάδο (αγροτικό) που όλο και συρρικνώνεται, να κατέχει ένα ρεκόρ σαν αυτό. Η περίπτωση της Λάρισας είναι σουρεαλιστική. Είναι ένα δείγμα για το πώς η Ελλάδα ήρθε σε αυτή τη θέση. Δεν έχει καθόλου άδικο ο καθηγητής. Αυτά ακούει η Μέρκελ και τρελαίνεται. Το ρεκόρ αυτό ας ελπίσουμε να μην ακουστεί και παραέξω, γιατί κανείς δεν βλέπω να μας δίνει, όχι δανεικά αλλά ούτε χείρα βοηθείας

Μονο

Μην ξεχάσετε να κλείσετε τους δρόμους με τα τρακτέρ και τα πορσε καγιεν για να περασει με ασφαλεια!!!!!επίσης να βγάλετε και τους λαθρο,από τα αχούρια των 400 ευρώ(που μασουλάτε) να χειροκροτούν τον ηγέτη!!!Ουιιιιιιιιιιιιι !!!!!!!!

με λουλουδια θα του κανετε υποδοχη

αγροτες του ψευτη η με γιαουρτια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourkoimes

Ελεύθερος θα αφεθεί ο  συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση που αποτελεί «πιλότο» και για τους υπόλοιπους και ισοδυναμεί με χορήγηση ασύλου και σε κείνους - Θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα 

3
sin5

Στις δηλώσεις τους οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν πως ο νόμος Κατρούγκαλου είναι για τα σκουπίδια - Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας φυλάσσεται αυστηρά μετά την επίθεση του  «Ρουβίκωνα»

7