Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ στην Αχαΐα - Κινδύνεψαν χωριά

Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ στην Αχαΐα - Κινδύνεψαν χωριά

Καλύτερη η εικόνα του μετώπου σήμερα το πρωί - Κινδύνεψαν οικισμοί, αλλά η δύναμη της Πυροσβεστικής και η αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου απέτρεψαν τα χειρότερα

Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ στην Αχαΐα - Κινδύνεψαν χωριά
Όλο το βράδυ έκαιγε την Αχαΐα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και η οποία έθεσε σε κίνδυνο τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι. Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, όμως κατά την διάρκεια της νύχτας παρουσίασε καλύτερη εικόνα και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχε σχεδόν οριοθετηθεί.

Από νωρίς το πρωί πέταξαν τρία αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, τα οποία όμως αποχώρησαν όταν η εικόνα της φωτιάς βελτιώθηκε και πλέον τις επίγειες δυνάμεις συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά στο χωριό Άρλα έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια ωστόσο η αλλαγή της διεύθυνσης του ανέμου και η ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής οδήγησαν τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και αποσοβήθηκε ο κίνδυνος για το χωριό. 

Κλείσιμο
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού είχαν μεταφερθεί στα γειτονικά Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην μπει μέσα στο χωριό η φωτιά, η οποία το είχε κυκλώσει επικίνδυνα.

Στην φωτιά της Αχαΐας επιχειρούν από χθες 43 οχήματα της Πυροσβεστικής με 86 άνδρες και δύο ομάδες πεζοπόρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνεψαν εθελοντές δασοπυροσβέστες οι οποίοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι, επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ, ενώ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή από τις αστυνομικές δυνάμεις για ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε Κάτω Αχαΐα και Ζησιμαίικα, καθώς οι φλόγες προχωρούσαν απειλητικά προς το δρόμο.

 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης