Πλοίο μόνο για τη μεταφορά απορριμματοφόρων ζητούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Πλοίο μόνο για τη μεταφορά απορριμματοφόρων ζητούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Προτάθηκε να γίνει έρευνα αγοράς για την εκμίσθωση πλοίου, που θα μεταφέρει αποκλειστικώς απορριμματοφόρα οχήματα

Η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά του Αργοσαρωνικού εξετάστηκε σήμερα σε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας υπό την προεδρία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργού Πολιτισμού.

Οι δήμαρχοι τάχθηκαν καταρχήν υπέρ της διαχείρισης των απορριμμάτων επί τόπου, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι το μέτρο αυτό απαιτεί μακροχρόνιες διαδικασίες.

Έτσι ως προτιμότερη και μεσοπρόθεσμη λύση εκτιμήθηκε η μεταφορά των απορριμμάτων και για το λόγο αυτό προτάθηκε να γίνει έρευνα αγοράς για την εκμίσθωση πλοίου, που θα μεταφέρει αποκλειστικώς απορριμματοφόρα οχήματα.

Ταυτοχρόνως, θα γίνει ειδική έρευνα για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που προβλέπει τη μεταφορά των απορριμμάτων διά θαλάσσης.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Χαράλαμπος Διονύσης Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Βαγγέλης Καπετάνιος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι δήμαρχοι Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης, Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου, Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης και Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης. Συμμετείχαν ακόμα, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένης Μπακόπουλος, καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Αττικής.
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης