Ιωάννινα: Μαρμάρινη πλάκα του 4ου αιώνα πΧ στα χέρια αρχαιοκαπήλων

Ιωάννινα:  Μαρμάρινη πλάκα του 4ου αιώνα πΧ στα χέρια αρχαιοκαπήλων

Η πλάκα φέρει ανάγλυφη παράσταση με κεντρικό θέμα γυναικείο πρόσωπο - Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Αγρίνιο, σε  νευραλγικό πόστο ο ένας - Δεν φαίνεται να συνδέεται με λαθρανασκαφή

Μπροστά σε μία σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας βρίσκεται η Αστυνομία των Ιωαννίνων μετά την σύλληψη δύο ατόμων στο Αγρίνιο. Η σύλληψη έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οδήγησε στην κατάσχεση μίας εντυπωσιακής μαρμάρινης πλάκας με ανάγλυφη παράσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων που εξέτασαν το εύρημα, είναι ότι ανήκει στον 4ο αιώνα π. Χ. Στο κεντρικό θέμα της παράστασης πρωταγωνιστεί ένα γυναικείο πρόσωπο.

Η εξέταση ωστόσο θα συνεχιστεί λεπτομερώς προκειμένου να προκύψουν κι άλλα στοιχεία και ενδεχομένως να προσδιοριστεί και η περιοχή από την οποία προέρχεται.

Πηγές αναφέρουν ότι η μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα δεν προέρχεται από την Ήπειρο και δεν φαίνεται να συνδέεται με λαθρανασκαφή στην περιοχή.

Οι δύο συλληφθέντες, 47 και 49 ετών, δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Ο ένας κατάγεται από την Ήπειρο και ο δεύτερος από άλλη περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο ένας είναι άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας καθώς πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο σε νευραλγική υπηρεσία.

Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasosi_main

Κόβουν την ανάσα οι μαρτυρίες των ψαράδων που έσωσαν την κοπέλα - «Eάν αργούσαμε δέκα λεπτά, ίσως να μην ζούσε» - Κατέγραψαν με κάμερα τις δραματικές στιγμές στη θάλασσα - «Η κοπέλα από το σοκ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη»

2