Ιωάννινα: Μαρμάρινη πλάκα του 4ου αιώνα πΧ στα χέρια αρχαιοκαπήλων

Ιωάννινα:  Μαρμάρινη πλάκα του 4ου αιώνα πΧ στα χέρια αρχαιοκαπήλων

Η πλάκα φέρει ανάγλυφη παράσταση με κεντρικό θέμα γυναικείο πρόσωπο - Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Αγρίνιο, σε  νευραλγικό πόστο ο ένας - Δεν φαίνεται να συνδέεται με λαθρανασκαφή

Μπροστά σε μία σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας βρίσκεται η Αστυνομία των Ιωαννίνων μετά την σύλληψη δύο ατόμων στο Αγρίνιο. Η σύλληψη έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οδήγησε στην κατάσχεση μίας εντυπωσιακής μαρμάρινης πλάκας με ανάγλυφη παράσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων που εξέτασαν το εύρημα, είναι ότι ανήκει στον 4ο αιώνα π. Χ. Στο κεντρικό θέμα της παράστασης πρωταγωνιστεί ένα γυναικείο πρόσωπο.

Η εξέταση ωστόσο θα συνεχιστεί λεπτομερώς προκειμένου να προκύψουν κι άλλα στοιχεία και ενδεχομένως να προσδιοριστεί και η περιοχή από την οποία προέρχεται.

Πηγές αναφέρουν ότι η μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα δεν προέρχεται από την Ήπειρο και δεν φαίνεται να συνδέεται με λαθρανασκαφή στην περιοχή.

Οι δύο συλληφθέντες, 47 και 49 ετών, δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Ο ένας κατάγεται από την Ήπειρο και ο δεύτερος από άλλη περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο ένας είναι άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας καθώς πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο σε νευραλγική υπηρεσία.

Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fiat123

Πρόκειται για μια μάρκα που έχει αγαπήσει ο Έλληνας αγοραστής αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία 'εχει γυρίσει την πλάτη του στα... ευρώ του, επικεντρώνοντας τα αυτοκίνητά τους στις πωλήσεις μόνο εταιρικών και νοικιάρικων.