Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου: Απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ χωρίς... αναφορά στη μετακίνηση του παιδιάτρου

Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου: Απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ χωρίς... αναφορά στη μετακίνηση του παιδιάτρου

Η ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε ότι μετακινήθηκε άρον άρον ο μοναδικός παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου για να καλύψει τις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες των παιδιών στην Ιθάκη

Στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Μιχάλη Γιαννάκο επιτίθεται η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κυρία Όλγα Περδικάκη, με αφορμή την αποκάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ ότι μετακινήθηκε άρον άρον ο μοναδικός παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου για να καλύψει τις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες των παιδιών στην Ιθάκη όπου δεν υπάρχει παιδίατρος ούτε στο ΕΣΥ ούτε ιδιώτης.

Με επιστολή της η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τη συνολική, δυσχερή εικόνα του Κέντρου λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων αλλά και λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που καταλογίζουν οι εργαζόμενοι στη διεύθυνση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ουδεμία λέξη αφιερώνει στις τέσσερις παραγράφους...διάψευσης στο βασικό θέμα που έφερε κατά την ΠΟΕΔΗΝ το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στο προσκήνιο: τη μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου στην Ιθάκη!

Η επικεφαλής του Κέντρου Υγείας υποστηρίζει ότι όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες λειτουργίας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα ενώ για τις καταγγελίες εργαζομένων για τον τρόπο συμπεριφοράς της - κλίμα τρομοκρατίας- ισχυρίζεται πως δεν την αφορούν - "τις αφήνω να πέσουν στο έδαφος" λέει στην επιστολή της.

Παραδέχεται ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς τη δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας κι επιχειρεί να μειώσει την επίπτωση τους: «Σε κάθε περίπτωση, τα όποια προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας αποτελούν αντικείμενο της προσοχής μας και της καθημερινής μας μέριμνας και πάντως δεν εμποδίζουν την εκπλήρωση των σκοπών για τους ποιους υπάρχει αυτή η μονάδα υγείας» αναφέρει η διευθύντρια, γεννώντας προβληματισμό για το πως αντιλαμβάνεται τη δυσλειτουργία, εάν είναι ποσοτικό η ποιοτικό το θέμα των οποίων προβλημάτων  και πως αποσυνδέονται τελικά οι δυσλειτουργίες από τον σκοπό του Κέντρου Υγείας που είναι προφανώς να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Κ.Υ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»

Σε απάντηση του δημοσιευμένου σε site, άρθρου σχετικά με τη λειτουργία του Κ.Υ. Ναυπάκτου οφείλουμε να απαντήσουμε στην παραπληροφόρηση και τα ψεύδη που αναγράφονται σε αυτό.
Για το θέμα του παιδιάτρου, εφ΄όσον  ο ίδιος ενημερώθηκε, με σχετική απόφαση της 6ης ΥΠΕ, όντως μετακινήθηκε στο Κ.Υ. Ιθάκης, τόπος καταγωγής του ιατρού,  για να καλύψει προσωρινά ανάγκες και του Κ.Υ. του νησιού, επίσης  τόπος τουριστικού προορισμού.
Για το θέμα του αμιάντου, το οποίο υφίσταται από ιδρύσεως του Κ.Υ. το 1984, οι πληροφορίες που έχουμε από την εποπτεύουσα Αρχή μας, την  6η Υ.ΠΕ είναι,  ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η λύση στο πρόβλημα.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικώς, το ότι έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές εξαιτίας  έλλειψης συντονισμού των ασθενοφόρων. Διευκρινίζουμε ότι επειδή το ασθενοφόρο είναι ειδικό όχημα, πρέπει να χρησιμοποιείται σε επείγουσες περιπτώσεις και όχι σαν απλό μεταφορικό μέσο μεταφοράς για μη σοβαρές περιπτώσεις στο Κ.Υ. Ναυπάκτου. Άλλη βαρύτητα σαν περιστατικό έχει το τροχαίο, το έμφραγμα κλπ, και άλλη βαρύτητα ο τραυματισμός από ένα αγκίστρι.
Όσον αφορά το κλίμα εκφοβισμού και απειλών της Διευθύντριας, το οποίο διαψεύδουμε, όχι μόνο δεν ισχύει αλλά αντιθέτως καλούμε οποιονδήποτε εργαζόμενο του Κ.Υ. και οποιασδήποτε ειδικότητας, έτυχε συμπεριφοράς εκφοβισμού ή δέχτηκε απειλή να ενημερώσει το Σωματείο. 
Όσο  για τα «επίμαχα» ποτηράκια, επιβεβαιώνουμε ότι στην αποθήκη του Κ.Υ., διατίθονται πολλά απ΄ αυτά.
Τέλος καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ, αφενός να αποκαταστήσει την αλήθεια, αφετέρου, να διασταυρώνει τις όποιες πληροφορίες λαμβάνει πριν προβαίνει σε δημοσιεύσεις, έτσι ώστε να μην διασύρεται ο μοναδικός Φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας στη πόλη της Ναυπάκτου που τόσα χρόνια ανταποκρίνεται επάξια στο ρόλο του ακόμα και κάτω από οποιοσδήποτε σύνθηκες!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  K.Y ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ     

ΣΧΟΛΙΑ (1)

"Κέντρο Υγείας" Ναυπάκτου

Κατά πως φαίνεται, το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου είναι εντελώς παρατημένο από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, παρά το ότι εξυπηρετεί τεράστια γεωγραφική και πληθυσμιακή περιφέρεια, ιδίως τους θερινούς μήνες. Έτυχε να το επισκεφτώ μέσα στον Αύγουστο. Εικόνα αποκαρδιωτική: δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά της ημέρας (μεταξύ των οποίων και ένα σοβαρό περιστατικό). Διοικητικό προσωπικό δεν είδα (μάλιστα, ότα κάποια στιγμή χτυπούσε επίμονα το τηλέφωνο, πήγε ένας συγγενής ασθενούς και το σήκωσε, δεν υπήρχε υπάλληλος). Εγκαταστάσεις δεκαετίας του 1980. Χάλια μαύρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4860526

Κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία μνήμης στα καμμένα που κατέληξε στο Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο - Νωρίτερα τελέστηκε δέηση από τους κατοίκους του Νέου Βουτζά

keramews_olme

Κατά τη συνάντηση της Νίκης Κεραμέως και της Σοφίας Ζαχαράκη με την ΟΛΜΕ συζητήθηκαν σημεία του συστήματος Γαβρόγλου που αφορούν στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια – Στόχος η εξομάλυνση των στρεβλώσεων