Deutsche Welle: Η Αθήνα σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Τσεχίας για το γιαούρτι

Deutsche Welle: Η Αθήνα σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Τσεχίας για το γιαούρτι

Η Ελλάδα θέλει να «μπλοκάρει» τους ξένους παραγωγούς – ή τουλάχιστον όσους δραστηριοποιούνται ενός Ευρωπαϊκής Ένωσης- από το να διαθέτουν στην αγορά ελληνικό γιαούρτι αναφέρει το δημοσίευμα της

Deutsche Welle: Η Αθήνα σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Τσεχίας για το γιαούρτι
Έτοιμη να επιδοθεί σε έναν δύσκολο νομικό αγώνα για την πατρότητα του ελληνικού γιαουρτιού εμφανίζεται η Αθήνα. 

Σύμφωνα με την γερμανική Deutsche Welle, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη από τους μιμητές και σκέφτεται να κινηθεί ακόμη και νομικά απέναντι στην Τσεχία, που παράγει και διαθέτει στην αγορά «ελληνικό γιαούρτι» αποκομίζοντας υψηλά κέρδη.  

Η Γερμανική υπηρεσία στο δημοσίευμα της αναφέρει τις ενέργειες του Ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο όπως επισημαίνει έχει ως στόχο να «μπλοκάρει» τους ξένους παραγωγούς – ή τουλάχιστον όσους δραστηριοποιούνται ενός Ευρωπαϊκής Ένωσης- από το να διαθέτουν στην αγορά ελληνικό γιαούρτι.  

Κλείσιμο
Η Deutsche Welle επισημαίνει επίσης ότι η Κομισιόν έχει ήδη προειδοποιήσει την Πράγα ότι η παραγωγή απομίμησης ελληνικού γιαουρτιού είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. «Έτσι, η Αθήνα ακολουθεί τώρα σκληρότερη γραμμή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.   

Σε δηλώσεις του προς το γερμανικό πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Παναγούλης ανέφερε: «Η Αθήνα βγαίνει στην αντεπίθεση [...]. Έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα συμφέροντά της όσο το δυνατόν καλύτερα».  

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Γερμανική υπηρεσία υπολογίζει ότι η αξία του ελληνικού γιαουρτιού μαζί με τις απομιμήσεις του φτάνει τα 50 δισ. ευρώ και ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να διεκδικήσει τώρα την πατρότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων από αγορές-κλειδιά του προϊόντος.  

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης