Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το «Λεωνίδα Τρόπαιο»

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το «Λεωνίδα Τρόπαιο»

Πρόκειται για μία ορεινή διαδρομή, ελάχιστη απόδοση τιμής στον Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του - H   εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνδιοργανώνεται μμε τον Δήμο Λαμιέων.

Για 7η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται στις ιστορικές Θερμοπύλες η πορεία «Λεωνίδα Τρόπαιο». Πρόκειται για μία ορεινή διαδρομή, ελάχιστη απόδοση τιμής στον Λεωνίδα και στους Συμπολεμιστές του, ως το απόλυτο διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα. 

Παράλληλα στοχεύει να αναδείξη  τις αξίες της φιλοπατρίας, της αυτοθυσίας,του χρέους του καθήκοντος και της αναδείξεις της μάχης ως μια απο τις κορυφαίες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας.

Όπως αναφέρει  διοργανωτής σύλλογος  «Λεωνίδα Τρόπαιο»: «Ευχή όλων μας ,το «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα ,που αποτελεί σύμβολο ψυχικού βάθους της Ελληνικής ανδρείας,να γίνει πίστη και θέληση του λαού μας».


 
Πληροφορίες: Πορεία τιμής απόστασης 25 χιλιομέτρων με την ονομασία «Λεωνίδα Τρόπαιο», σε τμήμα της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, σε απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:30, από το χωριό Ελευθεροχώρι επί του όρους Καλλίδρομο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ευρίσκονται στον χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες τουλάχιστον 1.30 ώρα νωρίτερα (08:00) για την παραλαβή των αριθμών τους και του τεχνικού T-shirt από τη Γραμματεία του αγώνα και τη μεταφορά τους στην αφετηρία.

Διαδρομή: Η διαδρομή των 25 χιλιομέτρων έχει αφετηρία το χωριό Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 850 μέτρων), κινείται επί δασικού δρόμου (σε χώμα), με ανηφορική κλίση τα πρώτα 6 χιλιομέτρων (υψόμετρο 1.023 μέτρων) και στη συνέχεια διαρκώς κατηφορική, και τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
 
Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν την εν λόγω απόσταση.

H  ανωτέρω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνδιοργανώνεται από κοινού με τον Δήμο Λαμιέων.
 
Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Περισσότερες πληροφορίες : www.leonidatropaio.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kosmos

Η φυγή των νέων στο εξωτερικό και η επιθυμία για διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης οδηγούν, μεταξύ άλλων, σε μη αναστρέψιμη μείωση του πληθυσμού – Τι δείχνουν τα δυσοίωνα στοιχεία για το δημογραφικό στη χώρα μας

proedriko1

Οι Κύπριοι διαψευδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το δήθεν επεισόδιο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για το Μπαρμπαρός - «Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν θα μας εκτρέψουν από το πρόγραμμα μας για την έρευνα των φυσικών πόρων» αναφέρει η Κυπριακή κυβέρνηση 

pir

Ένας εθελοντής πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αλλά και πρωταθλητής στο ΜΜΑ (μεικτές πολεμικές τέχνες), είναι ο άνδρας που μαζί με άλλους τοποθέτησαν ξανά το Σταυρό στη θέση Απελλή στη Μυτιλήνη.

5
astinomikos_main

Οι έξι Πακιστανοί που κακοποίησαν άγρια 34χρονο αστυνομικό ισχυρίζονται ότι προηγουμένως τους είχε ληστέψει και χτυπήσει μαζί με άλλα τρία άτομα - Στο Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασε η υπόθεση

14
filosofiki_rouv

Μέχρι στιγμής καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελική αρχή από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες είναι αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα

1