Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το «Λεωνίδα Τρόπαιο»

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το «Λεωνίδα Τρόπαιο»

Πρόκειται για μία ορεινή διαδρομή, ελάχιστη απόδοση τιμής στον Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του - H   εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνδιοργανώνεται μμε τον Δήμο Λαμιέων.

Για 7η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται στις ιστορικές Θερμοπύλες η πορεία «Λεωνίδα Τρόπαιο». Πρόκειται για μία ορεινή διαδρομή, ελάχιστη απόδοση τιμής στον Λεωνίδα και στους Συμπολεμιστές του, ως το απόλυτο διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα. 

Παράλληλα στοχεύει να αναδείξη  τις αξίες της φιλοπατρίας, της αυτοθυσίας,του χρέους του καθήκοντος και της αναδείξεις της μάχης ως μια απο τις κορυφαίες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας.

Όπως αναφέρει  διοργανωτής σύλλογος  «Λεωνίδα Τρόπαιο»: «Ευχή όλων μας ,το «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα ,που αποτελεί σύμβολο ψυχικού βάθους της Ελληνικής ανδρείας,να γίνει πίστη και θέληση του λαού μας».


 
Πληροφορίες: Πορεία τιμής απόστασης 25 χιλιομέτρων με την ονομασία «Λεωνίδα Τρόπαιο», σε τμήμα της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, σε απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:30, από το χωριό Ελευθεροχώρι επί του όρους Καλλίδρομο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ευρίσκονται στον χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες τουλάχιστον 1.30 ώρα νωρίτερα (08:00) για την παραλαβή των αριθμών τους και του τεχνικού T-shirt από τη Γραμματεία του αγώνα και τη μεταφορά τους στην αφετηρία.

Διαδρομή: Η διαδρομή των 25 χιλιομέτρων έχει αφετηρία το χωριό Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 850 μέτρων), κινείται επί δασικού δρόμου (σε χώμα), με ανηφορική κλίση τα πρώτα 6 χιλιομέτρων (υψόμετρο 1.023 μέτρων) και στη συνέχεια διαρκώς κατηφορική, και τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
 
Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν την εν λόγω απόσταση.

H  ανωτέρω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνδιοργανώνεται από κοινού με τον Δήμο Λαμιέων.
 
Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Περισσότερες πληροφορίες : www.leonidatropaio.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kallierfeies

Οι πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι τώρα έχουν φτάσει τα 1,7 δισεκατομμύρια δημόσια δαπάνη και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια, ενώ για το έτος 2018, θα έχουν φτάσει πάνω από 670 εκατομμύρια, τόνισε ο κ. Αραχωβίτης

Kalavryta

«H σφαγή των Καλαβρύτων παραμένει ανοιχτή πληγή και συμβολίζει μέχρι και σήμερα εκατοντάδες παρόμοιων, διαπραχθέντων στην Ελλάδα, εγκλημάτων, από το Δίστομο μέχρι την Κάνδανο», αναφέρεται στο άρθρο της Deutschlandfunk

xrch0

Από τις σχετικές καταγραφές τελευταίων χρήσεων του οπλισμού του Τμήματος, προκύπτει ότι ένα από αυτά «χάθηκε» περιέργως τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ άλλο ένα... εξαφανίστηκε, εξίσου μυστηρίωδως, προ δύο-τριών εβδομάδων

14