Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για διασπορά ψευδών ειδήσεων από σεισμολόγους

Στο αρχείο οι καταγγελίες Σπίρτζη για διασπορά ψευδών ειδήσεων από σεισμολόγους

Η εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αφού μελέτησε τις δηλώσεις των σεισμολόγων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σεισμολόγοι εξέφρασαν την επιστημονική τους άποψη 

Την επιστημονική τους άποψη είχαν εκφράσει τον περασμένο Ιούνιο οι σεισμολόγοι όταν με δηλώσεις τους εκτιμούσαν ότι επίκειται μεγαλύτερος σεισμός στη Λέσβο και δεν είχαν δόλο να προκαλέσουν αναστάτωση και πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους του νησιού. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας που ερεύνησε το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από μερίδα σεισμολόγων. Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει έπειτα από τις καταγγελίες του υπουργού
Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη,  περί «ατεκμηρίωτων εκτιμήσεων» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού». 

Έτσι, η σχετική δικογραφία που είχε σχηματιστεί τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αφού μελέτησε τις δηλώσεις των σεισμολόγων αμέσως μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου, τις εξηγήσεις που οι ίδιοι έδωσαν αλλά και το αποδεικτικό υλικό της έρευνας, κατέληξε ότι δεν προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ότι τέλεσαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Συμπτωματικά, σήμερα το πρωί, αρκετές ώρες πριν γίνει γνωστή  η απόφαση της εισαγγελίας Εφετών, ο υπουργός Υποδομών εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος των λειτουργών της δικαιοσύνης μιλώντας στα εγκαίνια στην τελετή εγκαινίων της Ιονίας Οδού. 

Συγκεκριμένα παρουσία του Πρωθυπουργού, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι εδώ στα εγκαίνια οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης που συνέβαλαν στην καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης