Οι 19 επίορκοι του ΕΦΚΑ πάνε ακόμα... γραφείο

Οι 19 επίορκοι του ΕΦΚΑ πάνε ακόμα... γραφείο

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το πρώτο πειθαρχικό συμβούλιο για να αποδώσει ποινές

Ακόμα στα γραφεία τους  βρίσκονται από τα τέλη Ιουνίου, οι 19 επίορκοι υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ
καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει  ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, ώστε να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας το οποίο αύριο εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, προέβλεπε διάταξη σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να οριστούν προσωρινοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων προκειμένου να συνεδριάσει επιτέλους το πειθαρχικό συμβούλιο.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου εργασίας απέσυρε σήμερα  τη διάταξη (άρθρο 15) μιας και οι αρχαιρεσίες του συλλόγου των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ έχουν οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή εδώ περίμεναν 9 μήνες, ας περιμένουν άλλες 15 ημέρες ακόμα για να «κλειδώσουν»  την εγκυρότητα της σύστασης του συμβουλίου η οποία συχνά αμφισβητείται από τους δικαστικούς όταν ορίζονται προσωρινά εκπρόσωποι φορέων.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού συνεδρίασε μόνο ένα πειθαρχικό συμβούλιο στο Ρέθυμνο χωρίς τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να προλάβουν την παραγραφή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρώην ΙΚΑ, για τον επίορκο υπάλληλο προβλέπονται  προσωρινά μέτρα απομάκρυνσης  με δεδομένο  ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια αργούν να εκδικάσουν τα παραπτώματα  εξαιτίας των πολυάριθμων υποθέσεων που βρίσκονται στην...ουρά.

Όμως τέλη Ιουνίου τα προσωρινά μέτρα «εξέπνευσαν» με αποτέλεσμα υπάλληλοι που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν χρήματα από το ταμείο, πλαστογράφησαν δικαιολογητικά και έστησαν κομπίνες εις βάρος  του φορέα να επιστρέψουν σαν κύριοι στον τόπο του εγκλήματος .

ΣΧΟΛΙΑ (4)

graecopithecus

Ο 5ος άθλος του Ηρακλή (η Κόπρος του Αυγεία) ήταν παιχνιδάκι μπροστά στην Κόπρο του Ελληνικού Δημοσίου που δεν καθαρίζει ούτε με τον Αμαζόνιο. Τότε η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία, προέρχονταν από 3.000 βόδια και δεν είχε καθαρισθεί για περίπου 20 χρόνια. Σήμερα στους σταύλους του Ελληνικού δημοσίου τα μεγέθη είναι υπερπολλαπλάσια και η κοπριά που συσσωρεύθηκε τα 36 τελευταία χρόνια έχει καλύψει ολόκληρη την πατρίδα μας, αλλά δυστυχώς συνηθίσαμε πλέον στη βρώμα και δεν μας ενοχλεί. Δεν υπάρχει καμμιά ελπίδα.

T

Λύσεις Κίνας.

E

ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ο ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

sos

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.....ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ......ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης