Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη Μουσσάς - Φράγκος για την υπόθεση των εκβιασμών

Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη Μουσσάς - Φράγκος για την υπόθεση των εκβιασμών

Την τελική απόφαση για το αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη θα την λάβει το Συμβούλιο Εφετών


Εισαγγελέας: Να παραπεμφθούν σε δίκη Μουσσάς - Φράγκος για την υπόθεση των εκβιασμών
Να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος, προκειμένου να δικαστούν για την υπόθεση των εκβιασμών, με "φόντο" τα έσοδα από το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας, ζητά, με πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Κρινά.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζητά την παραπομπή στο εδώλιο των δύο δημοσιογράφων για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περί καταχραστών του Δημοσίου, της κατ' εξακολούθηση απόπειρας διακεκριμένης εκβίασης και της διακεκριμένης συμμορίας.

Η Κρινά με την πρότασή της ζητά επίσης τη διατήρηση της ισχύος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους δύο δημοσιογράφους, δηλαδή, της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, μέχρι την οριστική εκδίκαση των σε βάρος τους κατηγοριών. 

Κλείσιμο
Επιπλέον, όπως είναι αναμενόμενο, ζητά να παύσει -λόγω θανάτου- η ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2016 έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες της ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν. 

Πλέον, την τελική απόφαση για το αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη θα την λάβει το Συμβούλιο Εφετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης