Τρίκαλα: Οι πρώτοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα νέα τους διαμερίσματα

Τρίκαλα: Οι πρώτοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα νέα τους διαμερίσματα

Συνολικά 27 άτομα μετακινήθηκαν από τον προσωρινό χώρο διαμονής τους σε οκτώ διαμερίσματα μέσα στην πόλη

Ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, στα Τρίκαλα, το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα.
 
Οι πρώτες οικογένειες αιτούντων άσυλο εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα, την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση «ESTIA».
 
Συνολικά 27 άτομα μεταφέρθηκαν από τον προσωρινό χώρο διαμονής τους στα Τρίκαλα, σε οκτώ διαμερίσματα μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Μέσα σε λίγες ώρες, με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, της e-Trikala AE, και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η εγκατάσταση είχε ολοκληρωθεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Από την επομένη, κοινωνικοί λειτουργοί, συνοδοί και στελέχη, υπεύθυνα για την εξυπηρέτηση των πρώτων αναγκών των προσφύγων
, επισκέπτονται τις κατοικίες, υποστηρίζοντας τους νέους ενοίκους και βοηθώντας τους να προσαρμοστούν στην νέα τους καθημερινότητα.
 
Ήδη, 12 παιδιά μεταφέρθηκαν για προγραμματισμένο εμβολιασμό. «Η προσπάθεια ξεκίνησε, οι δύσκολες πρώτες ημέρες αποζημιώνονται από την φιλόξενη υποδοχή που μας προσφέρεται από τους ενοίκους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Tρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το ESTIA-Πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση, υλοποιείται από την e-Trikala AE με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

T.G.

Ίσως είναι μία ευκαιρία να λύσει η Ελλάδα το δημογραφικό της πρόβλημα. Η στέγαση των προσφύγων θα μπορούσε να γίνει και σε χωριά όπου ο ντόπιος πληθυσμός έχει συρρικνωθεί. Πολλά χωριά μας κατοικούνται μόνο από υπερήλικες και αυτοί σε μερικά χρόνια θα "αποδημήσουν" για τον Κύριο. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ένταξη των παιδιών στη σχολική μόρφωση και στην ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Γερμανία έλυσε το δημογραφικό της πρόβλημα με την ενσωμάτωση μεταναστών. Ξέρω πως πολλοί συμπατριώτες μου έχουν τις ενστάσεις τους και προβάλλουν πειστικά επιχειρήματα, όμως η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας, που σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα επόμενα 10-20 χρόνια θα είναι πολύ μεγάλη άρα κάτι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε χωριά φαντάσματα και πόλεις με ακατοίκητες συνοικίες.

Ωραία λύση.

μονο που σου διαφεύγει μια μικρη λεπτομέρεια . Σε είκοσι χρονια δεν θα έχουμε ελληνικό αλλα ταλιμπανικο έθνος. Δεν σου πέρασε ποτε απο το μυαλό οτι δίνοντας ισχυρά οικονομικά κίνητρα σε μερικά χρονια θα μπορούμε να έχουμε εκατομμύρια νέα ελληνόπουλα. Εκτός αν η εθνικη μας ταυτότητα που διαρηρηθηκε δια πυρός και σιδήρου εδω και χιλιάδες χρονια δεν ειναι και τίποτα σπουδαίο.

Danastas

TG Η λύση λοιπόν για εσάς είναι να αποικίσουμε την χώρα από υπανάπτυκτους μουσουλμάνους και αντί να έχουμε χωριά φαντάσματα σε λίγα χρόνια θα έχουμε ένα νέο Ισλαμαμπάντ. Η λύση δεν είναι να αποικίσουμε την χώρα από ξένους αλλόθρησκους. Η λύση είναι αντί να ποινικοποιούμε την οικογένεια να την βοηθήσουμε. Αντί να βάζουμε υπέρογκους φόρους να δίνουμε κίνητρα και να επιβραβεύουμε τους πολύτεκνους. Αυτή η χώρα είναι ο ορισμός της παράνοιας. Όταν τα παιδιά θεωρούνται ....τεκμήρια πως θα κάνουν λοιπόν παιδιά οι Έλληνες; όταν δεν ξέρουν πως να τα τασουν με τι κίνητρο θα κάνουν πολλά παιδιά. Ακούω τους πολύτεκνους που ουρλιάζουν ότι το κράτος τους ''τιμωρεί'' που έχουν πολλά παιδιά και εξοργίζομαι όταν μετά κλαίγονται για την υπογεννητικότητα. Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού. Όλα σχεδιασμένα είναι και που ποινικοποιούν τους πολύτεκνους και η δήθεν λύση που προσπαθούν να μας περάσουν, αυτή που και εσείς έχετε υιοθετήσει, σαν καλή για δήθεν ...''ανανέωση'' του πληθυσμού με αλλοδαπούς οπισθοδρομικούς αλλόθρησκους. Υπάρχουν ξένοι που δουλεύουν χρόνια στην Ελλάδα και πραγματικά συνεισφέρουν και υπάρχουν και ξένοι σαν αυτούς που μας έρχονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη, που έχουν μάθει να ζουν παρασιτικά. Όλοι αυτοί με το που ήρθαν το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν επιδόματα από το κράτος, τσάμπα σπίτια και γενικά να ζουν τσάμπα. Στην Γερμανία που βάζετε σαν παράδειγμα οι περισσότεροι μουσουλμάνοι μετανάστες ζουν από επιδόματα του κράτους και το δηλώνουν και προκλητικά ότι ζουν τσάμπα εις βάρος των κορόιδων.

Ν.Θ

Να υποθέσω οτι χαίρεσαι διπλά,τριπλά ίσως και τετραπλά, πρώτα γιατί βρήκαν σπίτι οι επενδύτές δωρεάν, επειδή ua παίρνουν χαρτζηλίκι, από τα κομμένα των συνταξιούχων (ίσως συμπεριλαμβάνται οι γονείς σου), γιατί κάποιοι έχασαν τα σπίτια που με κόπο απέκτησαν, αλλά το κράτος δικαίου δεν τους βοήθησε και τέλος επειδή η παρουσία τους θα σε βοηθήσει να μάθεις ξένες γλώσσες και το έθιμο της σαγιονάρας.

Κυνικός

Δηλαδή να πανηγυρίζουμε που επιστρέφουν οι μουσουλμάνοι στα Τρίκαλα; 400 και 500 χρόνια Τουρκοκρατίας δεν μας δίδαξαν τίποτα; Όπου να ναι οι μαντηλοφορουσες μηχανές αναπαραγωγής θα αρχίσουν να σπέρνουν ταλιμπανάκια.

Σύριζας

Με τους πλειστηριασμούς θα μας δοθεί η ευκαιρία να στεγάσουμε περισσότερους από αυτούς τους αναξιοπαθούντες διώχνοντας ανάξιους να πληρώσουν τα δάνειά τους

Ilias

Τι μπράβο στην αριστερά ρε ΒΛΑΚΑ αριστερέ !!!!!!!!! Ναι στην υποθεση των μεταναστών αλλά υπάρχουν χλδ οικογένειες Ελλήνων που δεν έχουν εργασία που δεν έχουν φως στα σπίτια τους , που δεν έχουν καμία ελπίδα !!!!!!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΚΟ

Ελληνάκια για εσάς κατασχέσεις...για τα Πάκια σπιτικές ανέσεις!

ΜΑΖΕΥΕ

μάζευε κι ας είν και ρώγες

Εξω οι φασιστες, μεσα οι προσφυγες

Ολα τα κομματα της Βουλης πλην χρυσαυγουλων στηριζουν τους προσφυγες και ειναι υπερ της εγκαταστασης τους σε καθε πολη της χωρας. Σε οποιον φασιστα δεν αρεσει η ψηφος του λαου να φυγει. Μπραβο στην Αριστερα που παει ενα βημα ποιο μπροστα και τα σπιτια που κατασχετουν οι τραπεζες απο τους μπαταχτζηδες τα δινει σε προσφυγες που τα εχουν αναγκη.

Danastas

Δεν είναι πρόσφυγες είναι λαθρομετανάστες. Οι πραγματικοί πρόσφυγες είναι ελάχιστοι και αυτοί ναι χρήζουν προστασίας. Οι Μαροκινοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί βορειοαφρικανοί που έρχονται εδώ μόνο κατατρεγμένοι δεν είναι όταν έρχονται π.χ με τσάρτερ στην Κωνσταντινούπολη από την Β. Αφρική και από εκεί περνάνε τα σύνορα. Έχεις δει πολλούς κατατρεγμένους πρόσφυγες με κινητά τελευταίας τεχνολογίας, τάμπλετ και iPhone; Να χαρώ εγώ λογική. Αυτή η αριστερή λογική με τρελαίνει. Ακολουθώντας την λογική σου θα σου πως ότι όλα τα κόμματα της βουλής υποστηρίζουν τα μνημόνια άρα αυτοί εκφράζουν την βούληση του λαού γι αυτό καλά κάνουν και σε πηδάνε στους φόρους και στην λιτότητα και καλώς ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά και όσοι διαφωνούν είναι ...τρελοί. Λογική δηλαδή του τύπου ο αστυνομικός είναι όργανο , το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Κατάλαβες τώρα τι είπες; Οι μπαταχτσήδες που λές έτσι με ευκολία κομπλεξικέ αριστερέ που προφανώς δεν κατάφερες ποτέ να δημιουργήσεις περιουσία και για αυτό βγάζεις όλη την μνησικακία σου και την μικρόψυχη βλακεία σου κατά των άλλων Ελλήνων δεν είναι όλοι μπαταχτσήδες. Υπάρχουν και τέτοιοι αλλά πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι που μέχρι πρότινος πλήρωναν φόρους αλλά η κρίση και υπέρογκοι φόροι που έχουν επιβάλλει τόσο η μεταλλαγμένη αριστερή κυβέρνησή σου όσο και κυρίως όλοι οι προηγούμενοι προδότες της βουλής τους μετέτρεψαν σε αυτό που αποκαλείς ...''μπαταχτσήδες''. Το ότι κατάσχονται σπίτια για 1000 και 2000 ευρώ ( χίλια και δύο χιλιάδες ευρώ) και όχι για 100000 (εκατό χιλιάδες ) ή παραπάνω, έτσι στο γράφω και ονομαστικά μπας και καταλάβεις δεν σου λέει κάτι;Μην ανησυχείς και οι αληθινοί μπαταχτσήδες που χρωστάνε εκατομμύρια δεν θα πάθουν τίποτα γιατί και οι δήθεν αριστεροί σου γλυκάθηκαν από την εξουσία και δεν θέλουν να αποχωριστούν την θέση.

Ξεφτηλισμενοι

Σιχάματα αριστεροι ανθέλληνες προδότες

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι εναντίον Ελλή

Οσο αναφερετε ως ..πρόσφυγες(!) τους λαθροεισβολείς μας τόσο περισσότερα σπίτια και ...δικαιώματα αυτοί θα λαμβάνουν...!

Μια χαρά

Οι οικογένειες βρήκαν σπίτι, οι ιδιοκτήτες βρήκαν σίγουρα ενοίκια (το πρόγραμμα αναλαμβάνει να τα εξοπλίσει και να πληρώσει τις ζημιές στο τέλος), η τοπική αγορά θα κινηθεί και από τους πρόσφυγες που παίρνουν 100 ευρώ ανά άτομο κάθε μήνα. Μπορείτε να στείλετε κόσμο και από εδώ;

@Μια χαρά

Σύντροφε που είσαι, στα Τίρανα;

...

Άφησε και λίγο σανό για τις καμήλες της Μυκόνου ρε φίλε, μην τον τρως όλον μονάχος σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naxos

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται τόσο παλαιά πολιτισμική δραστηριότητα στο Κεντρικό Αιγαίο, κατά τη Μέση Πλειστόκαινο περίοδο - Νέα δεδομένα δείχνουν πως το Αιγαίο ήταν προσβάσιμο στους αρχαϊκούς και πιο σύγχρονους ανθρώπους δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως

6