Ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολείων προτείνουν οι Διευθυντές

Ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολείων προτείνουν οι Διευθυντές

Η Πανελλήνια Ένωση εκφράζει την αντίθεση της για τα ξεχωριστά απογευματινά τμήματα  και σημειώνουν ότι η ευθύνη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων δεν πρέπει να ανατίθεται σε ΜΚΟ

«Η φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων το σχολικό έτος 2017-2018 να πραγματοποιηθεί στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η Ένωση σημειώνει επίσης την πλήρη αντίθεση της για την επαναλαμβανόμενη λειτουργία των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα ενώ παράλληλα ζητούν οι σχολικές μονάδες που θα υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα να υποστηριχθούν από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. 

Παράλληλα τονίζουν με έμφαση ότι την ευθύνη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να έχουν το ΥΠουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες και όχι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. ή φορείς εκτός εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με αφορμή την έκδοση της υπ. αριθμ. 139654/ΓΔ4/23-08-2017 (ΦΕΚ 2985Β/30-08-2017) Κ.Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση, λειτουργία, συντονισμός και πρόγραμμα εκπαίδευσης των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), κριτήρια και διαδικασία στελέχωσης των εν λόγω δομών», έχει να επισημάνει τα εξής:

Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π. και για δεύτερη σχολική χρονιά σε ξεχωριστά απογευματινά τμήματα (από 14:00-18:00),  και την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, 
και προτείνει

α. Η φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων το σχολικό έτος 2017-2018 να πραγματοποιηθεί στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μέσω της λειτουργίας του δοκιμασμένου και επιτυχημένου θεσμού των  Τάξεων Υποδοχής.

β. Διασπορά των προσφυγόπουλων σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες που διαθέτουν την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για λειτουργία Τάξεων  Υποδοχής.

γ.  Με ευθύνη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να στηριχθούν παιδαγωγικά και επιστημονικά όλοι οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνη εκπαίδευσης προσφυγόπουλων με σεμινάρια, έκδοση βοηθητικού παιδαγωγικού υλικού και βιβλίων. Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων θα πρέπει επίσης να εμπεριέχει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με βάση τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και την ιστορία του κάθε λαού, τα οποία μπορούν να υλοποιούνται μέσα στις σχολικές μονάδες και τις δομές, αλλά και σε μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους πολιτισμού.

δ.   Υποστήριξη όλων των σχολικών μονάδων που θα δεχτούν προσφυγόπουλα  από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

ε.   Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να έχουν το ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες και όχι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. ή φορείς εκτός εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ (158)

Εκπαίδευση αλά ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Οι αριστεροί εξ Εκάλεως στα σαλόνια και ούλοι οι άλλοι με τα λάθρα στα αλώνια.........

Ε

Και στην ίδια τάξη θα είναι Ελληνάκια ή άλλα μεταναστόπουλα που μιλάνε την Ελληνική σαν μητρική, με τα προσφυγόπουλα που δεν ξέρουν να συνεννοηθούν? Οχι, σε απογευματινά, αλλιώς ας μην μάθουν τίποτα.

κλ

Ελλάς = Βαβέλ

Μια φορά ψηφίστε σωστά

Φυσιολογικά μετά το Ψύριζα θα έρθει ο Κούλης, έτσι; Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη αλλά τέλος πάντων. Έχουμε και λέμε: Ανεβαίνουν τα ποσοστά της ΧΑ για ατελείωτες ώρες καρπαζιάς και πίεσης. Ο Κούλης θα περάσει μαύρες ώρες και η ΧΑ καλώς ή κακώς είναι η μόνη που κάνει δουλειά. Μένει ο Συγκαμμένος στην Βουλή έστω και οριακά. Μούφας ναι, αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα χρειάζεται. ΚΚΕ θα παραμείνει στην πολιτική ζωή του τόπου μέχρι να αποδημήσουν οι περισσότεροι ψηφοφόροι του που είναι έτσι και αλλιώς απο 70 και πάνω και κάτι αξύριστα χαζοκνίτια. Απολίθωμα της Αριστεράς που έπρεπε να έχει φύγει χθες, αλλά ας όψονται ακόμα τα γερόντια που το ψηφίζουν. Το ίδιο και για Ψύριζα που το ψηφίζουν πρώην μπασοκοψηφοφλώροι και δημόσιοι υπάλληλοι. Ποτάμι έξω. ΤρελοχαζοΛεβέντης έξω. Φώφη και όλο το πασοκικό σκυλολόι έξω. Και μπαίνει Ζωή -ΜΗΝ γελάτε καθόλου!-, δείχνει αντιτουριστική αλλά είναι σωστή σε πολλά. Μπαίνει Φαήλος και μπαίνει και Τζήμερος! Και ελάτε μετά να μου πείτε ΑΝ θα αλλάξουν τα πράγματα ή δεν θα αλλάξουν! Και αν δεν είχαμε τους πασοκοψηφοφλώρους και τους δημόσιους που δυστυχώς ακόμα ψηφίζουν, θα δείτε ΑΝ θα άλλαζα τα πράγματα ή όχι! Η Ελλάδα ΠΕΠΕΙ να τελειώνει με την Αριστερά. Η Αριστερά κατέστρεψε την Ελλάδα, είμαστε η χώρα του ακροαριστερού παρακράτους και του Σιδηρούν Παραπετάσματος! Για μια φορά απλώστε το κουλάδι σας στην κάλπη κατα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ γιατί αλλιώς αρχίστε να μαθαίνετε το κοράνι!Ειδικά γυναίκες και ανήλικα κοριτσάκια και αγοράκια. Οι μουσουλμάνοι αγαπάνε γυναίκες και ανήλικα...

Το μονο σοβαρο σχολιο εδω μεσα

Και εμεις Τζημερο θα ψηφισουμε. Τοσα χρονια ΝΔ, ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΑΜΕΝΗ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ

Οι κουμμουνιστες πανε τα παιδια τους στο Κολλεγιο

και στα καλυτερα Αμερικανικα ή Αγγλικα σχολεια. Για το προλεταριατο ομως οι Αριστεροι ετοιμαζουν σχολεια-χοτ σποτ δυο σε ενα.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΑΤΟΛΛΑΧ

Άμα κόπτονται τόσο πολλοί οι Συριζοψωραίοι για την κάθε junior Φατμέ & Abdul ας τους στείλουν στη Hill's Athens να κάνουν παρέα με τον σύντροφο Ερνέστο Jr.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Και πού να δείτε το έγινε εφέτος στους παιδικούς με τα voucher του ΕΣΠΑ. Μόλις 1/10 Έλληνες έλαβε. Όλα τα δώσαν οι προσκυνητάδες στα στίφη των λαθρανθρώπων της Αραβιάς και της μογγολικής στέπας!

Μονη λυση το ιδιωτικο, οπως κανει και ο Τσιπρας

Σε γνωστο αγγλικο ιδιωτικο παμε τα παιδια μας, γιατι ξερουμε οτι μια μερα θα φυγουν απο το Ελλαδισταν.

ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γνωρίζοντας τα πράγματα από μέσα, εάν τα παιδιά μου ήταν μικρά και έπρεπε να πάνε στο Δημοτικό , χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα ένα Ιδιωτικό. Δυστυχώς αυτή είναι πλέον η μόνη διέξοδος ακόμα και για τους μη έχοντες...

next episode

θα βγει αυριο ο τουρκογαυρογλου να πει, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ στα τουρκικα, για χαρη των λαθρο!

Αντε Γεια και Καλο Κουραγιο σε οσους μενουν πισω

Σε λιγες μερες τα παιδια μας ξεκινουν σχολειο εδω στην Ευρωπη που μολις μετοικησαμε. Δε θα κανετε τα δικα μου παιδια τεταρτοκοσμικους ταβλαδορους. Οσοι μεινατε πισω, σας αξιζουν αυτοι που ψηφιζετε. Μη ξεχασετε το Κουλη στις επομενες εκλογες, θα ειναι πολυ καλυτερος απο τον Τσιπροκιο και θα σας σωσει.

Δηλαδή...

Εσύ δεν έχεις ψηφίσει ποτέ συνταγματικό τόξο ε? Οι άλλοι τα κάνανε ρόιδο. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Αντε γεια! Καλό χαμαλίκι εκεί που είσαι τώρα.

Ψηφισε Κουλη εσυ που εισαι εξυπνος

Θα σε σωσει με Βοριδη, Γιακουματο και τον γιο Βαρβιτσιωτη πουειπε να πουλησουν το σπιτι τους οσοι δεν εχουν να πληρωσουν τον ΕΝΦΙΑ που ευφηρε η ΝΔ. Ναι για κατι Ελληνες σαν εσας φευγουν ολοι εξω.

Ανδρεας.

Τα ασυνοδευτα ταλιμπανακια δεν ειναι προσφυγες. Ειναι λαθρο...τα οποια τα εκμεταλλευονται ολοι, δια πασαν χρησην. Και κακως τα βαζουν σε Ελληνικα σχολεια. Το σχεδιο τους ομως, εκει στο συριζολομπυ, ειναι να διαλυσουν την Ελληνικη παιδεια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης