Το fēnix 8 της Garmin είναι το απόλυτο εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στην πολυάσχολη και απαιτητική καθημερινότητά σου.
Στις Σέρρες το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου
Στις Σέρρες το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου
Το τρίτο τους ρεκόρ Γκίνες, κατέκτησαν, σήμερα κάτοικοι στις Σέρρες, καθώς κατασκεύασαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου.
Το τρίτο τους ρεκόρ Γκίνες, κατέκτησαν, σήμερα κάτοικοι στις Σέρρες, καθώς κατασκεύασαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου.
Το τελικό βάρος του ρυζόγαλου ξεπέρασε τους 2,5 τόνους καταρρίπτοντας το υπάρχον ρεκόρ των δύο τόνων, ενώ σερβιρίστηκαν 303,74 κιλά ρυζόγαλου έναντι των 200 κιλών που είχαν μοιραστεί στο τελευταίο ρεκόρ Γκίνες.
Το τεράστιο ρυζόγαλο παρασκευάστηκε σε καζάνι 2,50 μέτρων διάμετρο και 1 μ. ύψος, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα.
Ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να καταρρίψουν το παλιό ρεκόρ Γκίνες. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
Παρά την πρωινή ηλιοφάνεια, η ξαφνική βροχόπτωση δυσκόλεψε αρκετά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και της καταμέτρησης του μεγάλου αυτού επιτεύγματος που κατάφεραν οι Σερραίοι έχοντας συμμάχους τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή.
Οι Σερραίοι κατάφεραν όχι μόνο να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου αλλά και να το μοιράσουν, όπως απαιτούσε ο εκπρόσωπος του Γκίνες, στις Σέρρες, Jack Brockbank.
Το τελικό βάρος του ρυζόγαλου ξεπέρασε τους 2,5 τόνους καταρρίπτοντας το υπάρχον ρεκόρ των δύο τόνων, ενώ σερβιρίστηκαν 303,74 κιλά ρυζόγαλου έναντι των 200 κιλών που είχαν μοιραστεί στο τελευταίο ρεκόρ Γκίνες.
Το τεράστιο ρυζόγαλο παρασκευάστηκε σε καζάνι 2,50 μέτρων διάμετρο και 1 μ. ύψος, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα.
Ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να καταρρίψουν το παλιό ρεκόρ Γκίνες. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
Παρά την πρωινή ηλιοφάνεια, η ξαφνική βροχόπτωση δυσκόλεψε αρκετά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και της καταμέτρησης του μεγάλου αυτού επιτεύγματος που κατάφεραν οι Σερραίοι έχοντας συμμάχους τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή.
Οι Σερραίοι κατάφεραν όχι μόνο να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου αλλά και να το μοιράσουν, όπως απαιτούσε ο εκπρόσωπος του Γκίνες, στις Σέρρες, Jack Brockbank.
«Οι Σερραίοι τα κατάφεραν για τρίτη φορά» επεσήμανε ο κ. Brockbank, ενώ πρόσθεσε ότι «και η γεύση του ρυζόγαλου θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα νέο ρεκόρ Γκίνες».
Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, εντάχθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με τη συνεργασία των φορέων του νομού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό.
Μέχρι στιγμής οι Σερραίοι κατάφεραν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, την μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, εντάχθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με τη συνεργασία των φορέων του νομού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό.
Μέχρι στιγμής οι Σερραίοι κατάφεραν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, την μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα