Hράκλειο: Στο δρόμο τρίτεκνη οικογένεια - Τους έκαναν έξωση

Hράκλειο: Στο δρόμο τρίτεκνη οικογένεια - Τους έκαναν έξωση

«Η γυναίκα μου με τον ένα μας γιο έμεινε στην πεθερά μου, που έχει ένα μικρό σπίτι στην Φορτέτσα. Εγώ με τα δύο υπόλοιπα παιδιά μας μειναμε σε μία αυλή ενος σπιτιού που είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει ένας κάτοικος της περιοχής», ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας 

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Ηρακλειώτης Ηλίας Ζαχαριουδάκης ο οποίος πέρασε το χθεσινό βράδυ μαζί με την οικογένειά του στον δρόμο έπειτα από έξωση που του έκανε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Η έξωση έγινε το πρωί με τον κ. Ζαχαριουδάκη να βλέπει την οικογένειά του να διασκορπίζεται σε διάφορα μέρη για να μπορεί να περάσει το βράδυ της.

«Η γυναίκα μου με τον ένα μας γιο έμεινε στην πεθερά μου, που έχει ένα μικρό σπίτι στην Φορτέτσα. Εγώ με τα δύο υπόλοιπα παιδιά μας μειναμε σε μία αυλή ενος σπιτιού που είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει ένας κάτοικος της περιοχής», ανέφερε στο Cretapost ο Ηλίας Ζαχαριουδάκης.Δεν του έδωσαν ούτε δέκα μέρες περιθώριο για να βρει σπίτι

Τα προβλήματα με το συγκεκριμένο σπίτι ξεκίνησαν πριν αρκετούς μήνες ανάμεσα στην οικογένεια του κ. Ζαχαριουδάκη και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Ωστόσο, το εξώδικο στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή και εκτελέστηκε χθες το πρωί χωρίς να αφήνουν ένα περιθώριο στην οικογένεια του κ. Ζαχαριουδάκη θα βρει ένα σπίτι.

«Είχαμε ζητήσει ένα περιθώριο δέκα μερών περίπου, έως τις 10 Αυγούστου προκειμενου να βρούμε ένα σπίτι για να εγκατασταθούμε. Ωστόσο, αυτό δεν το δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες κι έτσι πήραμε κάποια από τα πράγματά μας και φύγαμε», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ζαχαριουδάκης.

«Είχα ρίξει πολλά χρήματα για να φτιαχτεί αυτό το σπίτι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριουδάκη, εκείνος είχε φτιάξει το συγκεκριμένο σπίτι.

«Το σπίτι το είχαν χτίσει κάποιοι Γερμανοί και το πήρε με κληρονομιά η σημερινή οικογένεια ιδιοκτητών. Ωστόσο, εμείς το κατασκευάσαμε. Ρίξαμε πολλά χρήματα και φτιάξαμε ένα μικρό παλατάκι. Μάλιστα είχα προχωρησει σε αυτή την ενέργεια γιατί είχα σκοπό να το αγοράσω», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριουδακης.

Άνεργοι οι γονείς, φοιτητές τα παιδιά

Η κατάσταση την οποία βιώνει η συγκεκριμένη οικογένεια είναι πολύ ψυχοφθόρα καθώς αυτή την περίοδο και οι δύο γονείς είναι άνεργοι ενώ τα παιδιά είναι φοιτητές.

«Δεν ήθελα να γίνει αυτό το πράγμα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να ζήσουν μία έξωση. Έχω στεναχωρηθει πάρα πολύ και με έχει πικράνει το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να φύγουμε από το σπίτι», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζαχαριουδάκης ο οποίος και απευθύνει έκκληση μέσω του Cretapost για να βρει να ενοικιάσει ένα σπιτι κοντά στη Φορτέτσα άμεσα.

Πηγή: Cretapost 

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Τριχες

Το εξώδικο είναι προειδοποίηση δεν "εκτελείται" όπως αναφέρει το άρθρο. Εκτελειται η δικαστική απόφαση , για την οποία έχει προηγηθεί δίκη . Για να βγει απόφαση εξώσεως από το δικαστήριο στις μέρες μας , πρέπει να είχαν εξαντληθεί οι ανοχές ,οι προθεσμίες , να χρωστούσε τα άπειρα νοίκια, να αθετουσε εντελώς τις υποχρεώσεις του να έχει καταναλώσει όλες τις δικαιούμενες αναβολές . Ενδεικτικό είναι ότι αναφέρεται στα βαψίματα και τις μικροεπισκευές στο σπίτι σαν να συνιστουν δικαίωμα χρήσης του ακινήτου και δεν μιλά καθόλου για το αν πλήρωνε. Επίσης η πεθερά του φιλοξενεί την κόρη της με το ένα παιδί και τα αλλά δυο εγγόνια τα αφήνει μαζί με αυτόν στο ύπαιθρο. Εμένα αυτό κάτι μου λέει. Όσο μικρό κι αν είναι το σπίτι της αν ήταν απλά αναξιοπαθούντες πλην έντιμοι και συνεπείς θα τους έστρωνε ακόμη και στο πάτωμα. Για ρωτήστε τους ιδιοκτήτες τι ακριβώς συμβαίνει και πως έφθασαν στα δικαστήρια γιατί η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα.

Νεοδημοκρατης

Αφου ειναι ελληνες και δεν ειναι τιποτα ταλαιπωροι προσφυγες-μεταναστες δεν πειραζει. Αλλωστε γιατι ο ιδιοκτητης να μην εισπραττει το ενοικιο, να φορολογειτε και να πληρωνει και ενφια ?

Σύμφωνα με το άρθρο...

... Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες. Που σημαίνει οτι ο ενοικιαστής χρώσταγε ενοίκια - για τα οποία ο ιδιοκτήτης φορολογείται άγρια - και πιθανότατα λογαριασμούς. Εννοείται οτι, πριν προχωρήσει σε έξωση, ο ιδιοκτήτης έχει πιέσει να αφήσουν το σπίτι ή να εξοφληθεί και προφανώς τίποτε από τα δύο δεν έγινε. Έπαιξε τα ρέστα του κι έχασε ο Ζαχαριουδάκης. Παρεμπιπτόντως, πώς σκόπευε να αγοράσει το 'παλατάκι του' όταν δεν είχε λεφτά για το ενοίκιο; Λυπάμαι τον επόμενο ιδιοκτήτη που θα φεσώσει...

Οι κριτές του πληκτρολογίου

Αντί να κάνετε προφανή σχόλια, μπορείτε να βοηθήσετε;

Εγώ, όχι!

Εσύ; Τα στοιχεία της οικογένειας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας. Εμπρός λοιπόν! Θα χαρούμε σίγουρα όλοι να μάθουμε οτι ανέλαβες να φιλοξενήσεις την 5μελή οικογένεια για μερικούς μήνες μέχρι να τακτοποιηθεί. Μμμμ;

DAF

Η πολιτεία θα έπρεπε να έχει δομές να υποστηρίζει, έστω για μικρο χρονικο διάστημα τέτοιες καταστάσεις. Φυσικά δεν περιμένει κανείς από τον ιδιοκτήτη να δίνει δωρεάν το σπίτι του, αλλά κάποια υπομονή και λίγο περιθώριο πρέπει να δίνεται σε ανθρώπους που προσπαθούν μέσα σε αυτό το περιβάλλον ανεργιας και φτώχειας.

Για πες

Ξέρεις εσυ ότι δεν δόθηκε παρά πολύ υπομονή και παρά πολύ περιθώριο και κάνεις τον φιλάνθρωπο εδώ πέρα;

Γιάννηςκ

Ή έξωση έγινε γιατί χρωστούσαν ενοίκια η για ιδιοκατηκηση;γιατί αν έγινε για ιδιοχρησια τότε ό ιδιοκτήτης θέλει ξύλο...

Μωρε τι μας λες

Γιατί ρε φίλε θέλει ξύλο αν αποφάσισε να ίδιοκατοικήσει το ακινητο του ; Ακόμη και η ιδιοκατοίκηση προϋποθέτει λήξη συμφωνητικού. Που το λέει ότι ο ενοικιαστής θα μένει εφ όρου ζωής στο ακίνητο ακόμη κι όταν λήγει το συμφωνητικό γιατί έτσι γουστάρει; Άσε που εδώ αυτός δεν πλήρωνε. Γιατί αν πλήρωνε από αυτό θα ξεκίναγε την κλάψα , όχι από τα μαστορέματα. Για τα νοίκια δεν λέει κουβέντα!

Δφ

Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες!!!Πάντα τέτοια!!! Κάτι τέτοιοι Κρητικοί ντροπιαζουν το νησί σας.

πρωτη φορα

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΠΑΜΕ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lesvo12

Ο πατέρας της 24χρονης Ερατούς μιλά στο protothema.gr και εξηγεί ότι έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού του από έναν φίλο της κόρης της, ο οποίος τη στιγμή της δολοφονίας μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο

φοτο_μετροπολιταν

Δεδομένου ότι τα προβλήματα τα οποία μπορεί να «γεννηθούν» από ή στην σπονδυλική στήλη είναι αρκετά, ένα πρωτοποριακό Θεραπευτήριο, όπως το Metropolitan, δεν αρκείται στη στελέχωσή του από κορυφαίους ιατρούς, αλλά διαθέτει και την πιο σύγχρονη τεχνολογία

geniko-kratiko-nikaias

Γιατρός του νοσοκομείου ξυλοκοπήθηκε από φίλους ασθενή και ο διοικητής επιχείρησε να κουκουλώσει το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το «ασήμαντο», καταγγέλουν οι συνδικαλιστές

marinakis-ne1

«Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δεσμεύθηκε να δημιουργήσει σύγχρονο κολυμβητήριο και Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τους νέους του δήμου Πειραιά

3