Από σήμερα δεκτές οι αιτήσεις ανέργων για εργασία σε κέντρα προσφύγων

Από σήμερα δεκτές οι αιτήσεις ανέργων για εργασία σε κέντρα προσφύγων

Οι 1.639 ωφελούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 28 κέντρα φιλοξενίας και δομές Α’ υποδοχής σε συνολικά εννέα Περιφέρειες της χώρας

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων για 1.639 ανέργους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από αύριο Παρασκευή (28/07) στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου, να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Οι 1.639 ωφελούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 28 κέντρα φιλοξενίας και δομές Α’ υποδοχής σε συνολικά εννέα Περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές για μία και μόνο, όμως, ειδικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΕΝΑΣΤΕΣ

ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΧΡΗΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ !!

πολιτική μετανάστρια

Ελάτε όλοι εδώ πάνω, στη Δανία/Νορβηγία/Σουηδία/Φινλανδία! Μεγάλη υπογεννητικότητα, τεράστια κενά εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε όλους τους τομείς. Μισθοί 5.000-10.000 ευρώ το μήνα, άριστες συνθήκες εργασίας, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν ολοήμεροι παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδάκια, ηλεκτρονικό πάσο για δωρεάν μετακινήσεις στην πόλη, αξιοκρατία, καθαριότητα, ταχεία επαγγελματική εξέλιξη, σεβασμός, πολιτισμός. Σας πληρώνουν κανονικά από την πρώτη μέρα, έστω κι αν δε μιλάτε την τοπική γλώσσα, για τους πρώτους 6 μηνες πηγαίνετε σε εντατικά φροντιστήρια εκμάθησης. Για πόσο ακόμη θα ξεφτιλίζεστε με το να γλείφετε κάποιον ΣΥΡΙΖΑΙΟ για να σας διορίσει κάπου στο δημόσιο;

k

Πόση ξεφτίλα αντέχετε ρε βλακοέλληνες; Ψηφίσατε τους κομμουνιστές για να σας κάνουν υπηρέτες των λσθροαφγανών ηλίθιοι. Δε θέλατε Σαμαρά και Άδωνι να σκίζονται και να βελτιώνουν τη χώρα κάθε μέρα. Μας κάνετε και φευγουμε με τα αριστερά σιχάματα που βγάλατε. Καθαρίστε τα σκατά των πακιστανών τώρα ηλίθιοι για να μην είστε άνεργοι. Και έρχονται χειρότερα μέχρι να μάθετε να ψηφίζετε καημένοι.

@k

Αν ήσουν λιγότερο ηλίθιος θα έλεγες ότι είναι ξεφτίλα να δουλεύει κάποιος για 400 το μήνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης