Ψυχιατρικό Νοσοκομείο: Εξαναγκάζουν τις καθαρίστριες να επιστρέψουν τον μισθό που εισπράττουν!

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο: Εξαναγκάζουν τις καθαρίστριες να επιστρέψουν τον μισθό που εισπράττουν!

Πριν προλάβουν να…χαρούν για την πληρωμή τους ενημερώνονται από την εταιρεία ότι έγινε τεχνικό λάθος - Στη συνέχεια, καλούνται να πάνε για ανάληψη στα ΑΤΜ συνοδεία μάλιστα υπαλλήλων του συνεργείου και να επιστρέψουν τα χρήματα!

Αντιμέτωπες με μία πρωτοφανή μεθόδευση στον τρόπο πληρωμής τους από το εργολαβικό συνεργείο βρίσκονται οι καθαρίστριες που απασχολούνται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνών (ΨΝΑ, Δαφνί).
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του ΨΝΑ, οι γυναίκες που κυρίως εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας διαπιστώνουν ότι πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το ποσό των 800 ευρώ από το ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού που τις απασχολεί, αλλά πριν προλάβουν να…χαρούν για την πληρωμή τους ενημερώνονται από το συνεργείο ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος. Στη συνέχεια, καλούνται να πάνε για ανάληψη στα ΑΤΜ συνοδεία μάλιστα υπαλλήλων του συνεργείου και να επιστρέψουν τα χρήματα!
 
«Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στα νοσοκομεία φαίνεται ότι εγκαινιάζουν μια νέα τακτική οικονομικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων τους και απόκτησης επιπλέον οικονομικού οφέλους για τους ιδιοκτήτες τους», υπογραμμίζει  σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος  Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.
 
Το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει πως «έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας στων οποίων τους τραπεζικούς λογαριασμούς πιστώνονται 800 ευρώ από το Ιδιωτικό Συνεργείο Καθαρισμού. Η εταιρεία όμως προφασίζεται ΄΄τεχνικό λάθος΄΄ και μάλιστα απαιτεί από τους εργαζόμενους να τα επιστρέψουν με την μορφή μετρητών και  με την συνοδεία υπαλλήλων της είτε στα ΑΤΜ είτε στα κατά τόπους τραπεζικά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας».
 
Το Σωματείο επισημαίνει το…προφανές, ότι δηλαδή «οι εργαζόμενες βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να εναντιωθούν στις πρωτοφανείς ενέργειες της εργοδοσίας τους υπό την απειλή της απόλυσης» ενώ προσθέτει πως «οι εργαζόμενες του ιδιωτικού συνεργείου αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα». Υπενθυμίζουν δε πως η σύμβαση με το ιδιωτικό συνεργείο έχει λήξει από τις 22/10/2014 και ανανεώνεται συνεχώς με απευθείας αναθέσεις μέχρι και σήμερα.
 
Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 2η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και τα αρμόδια Υπουργεία, την επιθεώρηση εργασίας, το ΙΚΑ και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν αν τηρούνται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, καθώς επίσης τι αφορά το ποσό των 800 ευρώ που κατατίθενται  στους λογαριασμούς των καθαριστριών και είναι άμεσα απαιτητά από την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μαρω

Οι ταμίες λαμβάνουν επίδομα διαχειριστικών λαθών αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τέτοια λάθη. Ας τους κάνει αγωγή το ψ.ν. για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Δεν θα πάρει τίποτε, καθώς δεν θα υφίσταται σωζόμενος πλουτισμός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

school1

Μόλις 25 από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, του Δήμου Σερρών, κάθισαν σήμερα στα θρανία, με τους υπόλοιπους να απέχουν από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση δέκα προσφυγόπουλων στο εν λόγω δημοτικό

41
kerk

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας έκανε λόγο για ένα σπάνιο περιστατικό ανατομικής ιδιαιτερότητας του ασθενή, αλλά παραδέχθηκε ότι το νοσοκομείο θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο

375510

Εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών ζήτησαν νέα λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τους δύο δήμους με το Μετρό «Αγία Παρασκευή» - Για διερεύνηση της πρότασης δεσμεύτηκε ο ΟΑΣΑ

maticars0

Νέες μαρτυρίες από τη δικογραφία για τις πυρκαγιές: «Η φωτιά στο Μάτι δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί» κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου που την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς απουσίαζε για να επιστρέψει την επόμενη – Οι ενέργειες για την εκκένωση των οικισμών στην Κινέττα ρίχνουν φως στις τραγικές παραλείψεις για την τραγωδία στο Μάτι