Δικηγόροι Αθήνας: Είμαστε αλληλέγγυοι στους Τούρκους συναδέλφους που διώκονται

Δικηγόροι Αθήνας: Είμαστε αλληλέγγυοι στους Τούρκους συναδέλφους που διώκονται

Οι διώξεις σε βάρος Τούρκων δικηγόρων έχουν μετατραπεί σε θλιβερή κανονικότητα που δηλητηριάζει τη δημοκρατία, υπογραμμίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Παρέμβαση αλληλεγγύης στα τουρκικά δικηγορικά δρώμενα έκανε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ συγχρόνως καλεί την κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και του δημοκρατικού κεκτημένου.
          
Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι μετά την καταστολή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία οι δημοκρατικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου τελούν υπό ανελέητο διωγμό».
          
Οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων δικηγόρων, υπογραμμίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, «οι απολύσεις δικαστικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, έχουν μετατραπεί σε θλιβερή κανονικότητα, που δηλητηριάζει τη δημοκρατία» και συνεχίζει: «Οι συλλήψεις των επικεφαλής  του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας Ιντίλ Εζέρ, και προηγουμένως του Τανέρ Κιλίτς, αλλά και του  ποντιακής καταγωγής ακτιβιστή Βασίλη-Γιάννη Γιαϊλαλί,  χωρίς την τήρηση δικονομικών δικαιοκρατικών εγγυήσεων είναι πλήρως αποκαλυπτικές της θεσμικής κατάπτωσης στην οποία το τουρκικό καθεστώς έχει εγκλωβίσει τους πολίτες».
         
Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «η  έκφραση αλληλεγγύης  του δικηγορικού σώματος και του Δικηγορικού Σύλλογος Αθηνών είναι αυτονόητη και δεδομένη έναντι των ανθρώπων που δοκιμάζονται», αλλά την ίδια στιγμή «ομοίως αυτονόητη είναι η υποχρέωση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και του δημοκρατικού κεκτημένου».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ο στόχος

Στους τουρκους μπορει να είστε αλληλέγυοι αλλα δεν βλέπω το ίδιο στους Έλληνες πελάτες σας. Μαλλον τους χώνετε πιο βαθεία. Φατε POS και φορους τωρα, γιατι το συμπαν ειναι ανταποδοτικό.

Βασίλης

Αλληλέγγυοι μονο με τον ελληνικό λαό (POS) δεν ειναι οι δικηγόροι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης