Βασίλης Κορκίδης: «Ο καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές»

Βασίλης Κορκίδης: «Ο καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές»

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

«Η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, για όσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν, όχι μόνο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης για την λειτουργία των καταστημάτων, σήμερα, Κυριακή.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης-ανεξαρτήτως μεγέθους- δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της. «Όμως, όλα τα ακριβή στοιχεία θα τα μάθουμε μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων ο κ. Κορκίδης ανέφερε: «το δικαίωμα της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, είναι γνωστό ότι το σέβομαι απόλυτα. Ωστόσο, σέβομαι απολύτως και την απόφαση όσων εμπόρων, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτή τη μία Κυριακή του καλοκαιριού, αφού η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι συνήθως η πιο δραστήρια εισπρακτικά για όλους.

Η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Κυριακής σύμφωνα με το νόμο που θέλουμε να διατηρήσουμε, κράτησε μία ουδέτερη στάση, ώστε να καταγραφεί χωρίς αντίδραση, το αποτέλεσμα της προτίμησης των καταναλωτών, το ποσοστό ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, η επισκεψιμότητα στα αστικά εμπορικά κέντρα, αλλά και ο τζίρος της ημέρας».
«Δυστυχώς, από ότι φάνηκε», είπε ο κ. Κορκίδης, «το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα της αγοράς ήταν απογοητευτικό, κάτι που δείχνει αφενός αδυναμία κατανάλωσης και αφετέρου απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές.

Συνολικά μέχρι σήμερα, μόνο από τις αγορές των νησιών μας και άλλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν θετικά μηνύματα αυξημένης κίνησης κυρίως από την εισαγόμενη τουριστική κατανάλωση.

Παρακολουθώντας όμως τη κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι μπορεί η Ελλάδα να επιθυμεί να βγει στις αγορές, αλλά ο Έλληνας καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές».


ΑΠΕ -ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Ανακατωσούρης

Άσε μας ρε Κορκίδη με τις αμπελοθεωρίες σου. Αν δε θες να ανοίξεις την Κυριακή κάτσε στο σπιτάκι σου. Άσε όποιον θέλει να ανοίξει και να δουλέψει. Όλοι οι αποτυχημένοι αυτής της χώρας το μόνο κάνουν είναι να αντιδρούν σε μεταρρυθμίσεις και αυτονόητα που ισχύουν σε όλο τον πλανήτη. Έχουμε βαρεθεί να είμαστε ειδική περίπτωση λόγω των ανεπάγγελτων, ανίκανων, ρεμαλιών, περιθωριακών πολιτικών και συνδικαλιστών που κρατάνε αυτό το λαό δεμένο. Ο Κορκίδης δε θέλει να ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές. Ο Μπαλτάς όταν ήταν υπουργός παιδείας δεν ήθελε τους υπολογιστές στα σχολεία. Η πολιτικό-συνδικαλιστική συμμορία δεν αφήνει την αξιολόγηση στο δημόσιο για να μην αγχώνονται οι επιδοματούχοι τρόφιμοι του δημοσίου. Δεν πάει άλλο ρε! Αφήστε όποιον θέλει να δουλέψει και να προκόψει στην ησυχία του!!!

Γιώργος

Εμενα με ρωτησες Κορκιδη αν θελω να ειναι τα μαγαζια ανοιχτα τις Κυριακές;; Απο κατι τετοιους τεμπεληδες συνδικαλιστές εχουμε μεινει πισω τοσα χρονια..ειμαι υπερ του αγγλικου μοντελου...ο καθενας ανοιγει οποτε θελει...ο δουλευταρας παει μπροστα, ο τεμπέλης κλεινει..απλα τα πράγματα

Γιώργος Α,

Καλά όλα αυτά Μήπως όμως πρέπει να κατανοήσουμε και σε ποια χώρα ζούμε; Μήπως στην χώρα της λαμογιάς της τσαπατσουλιάς,της ανοργανωσιάς και του μακριά από εμάς και όπου θέλει ας μπαίνει; Έχει σκεφτεί κανείς γράφοντες και σχολιάζοντες ότι μετά την ντεφάκτο κατάργηση του οκταώρου, στα μουλωχτά αλλά καθολικά καταργήθηκε το πενθήμερο και τώρα σιγά σιγά καταργείται και η Κυριακή; Το θέμα δεν είναι αν τα καταστήματα θα είναι ανοικτά ή κλειστά. Αλλά ποιος προστατεύει τους άμοιρους τους εργαζόμενους . Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι κάποιος και όχι μόνο από τους μικρομεσαίους θα απασχολήσει εξτρά προσωπικό για αυτές τις μέρες; Όχι βέβαια απλά κάτω από το φάσμα της ανεργίας ο εργαζόμενος θα δέχεται να δουλέψει τις επιπλέον μέρες και ώρες χωρίς αμοιβή ή με κάτι συμβολικό. Μήπως το ίδιο δεν γίνεται και τώρα με την καθιέρωση των ευέλικτων μορφών εργασίας που μόνο την στατιστική υπηρεσία και την κυβέρνηση (την εκάστοτε) κάνει ευτυχισμένη γιατί πέφτει η ανεργία; λες και μπορείς να ζήσεις με δυο μεροκάματα την εβδομάδα. Και δεν είναι μόνο αυτό Σε προσλαμβάνουν για 6 ή 7 ημέρες την εβδομάδα, σε δηλώνουν για 2 και σε πιάνουν όμηρο. Αν ζητήσεις όλα τα ένσημα,απολύεσαι πάραυτα. Αν μείνεις τότε αν δεν καλυτερέψουν τα πράγματα που δεν, θα συνταξιοδοτηθείς μετά από 100 χρόνια εργασίας (12000 ένσημα / 120 το χρόνο = 100 χρόνια). Αν για οποιοδήποτε λόγο διαμαρτυρηθείς(σωστό ή λάθος) τότε πλακώνουν τα ρεπό γιατί εσύ έχεις υπογράψει για 2 μόνο ημερομίσθια άρα... , Άδειες, δώρα, επιδόματα μα φυσικά στην σύμβαση που υπόγραψες και άμα θέλεις. Φτάσαμε στο σημείο να μη ρωτάμε σε ποια δουλειά πάμε, αλλά αν ο εργοδότης πληρώνει έστω και με δίμηνη καθυστέρηση. Και ποιος χάνει με όλα αυτά; Μα φυσικά όλοι. 1. Ο εργοδότης γιατί ότι πληρώνεις παίρνεις 2. Ο εργαζόμενος διότι δεν θα συνταξιοδοτηθεί ποτέ, δεν έχει κίνητρο να δουλέψει ,εξοντώνεται ψυχικά και σωματικά. 3.Το δημόσιο το οποίο χάνει απίστευτα ποσά από τον ΦΜΥ. Το ΙΚΑ Απίστευτη εισφοροδιαφυγή Και μετά φταίνε οι παλαιοί συνταξιούχοι. Σε λίγο θα δίνει μηδενικές συντάξεις. Και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Εδώ γελάει κάθε πικραμένος Πόσες φορές έχετε δει ΚΑΝΟΝΙΚΟ έλεγχο του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης εργασίας τα τελευταία χρόνια, Παρότι πλέον έχουν τα κατάλληλα εργαλεία να ελέγξουν . Και μας μάρανε τώρα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.Ας διορθώσουν όλα τα άλλα και ας το κάνουν και αυτό Και μην ξεχνιόμαστε το άνοιγμα να είναι για ΟΛΟΥΣ . και για τις ΔΗΜ. Υπηρεσίες, Εφορίες , Τράπεζες ,Δήμους κ.λ.π.

Ρωσος

Πολύ μπλα μπλα και από ουσία τίποτα. Θα μας πεις γιατι στο εξωτερικό δουλευει χάρμα το σύστημα;

Ανακατωσούρης

Ένα σωρό φλυαρίες για να μην πεις κάτι ουσιαστικό. Μας σπαταλάς το χρόνο μας.

Αστραπογιαννος

Στον πόλεμο, δημόσιο κηφηναριο vs μικρομεσαίοι ,οι δημόσιοι κηφηνες μας έχουν τσακίσει με 19-0 ,και συ κύριε Κορκιδη ,αντί να κρύβεσαι από ντροπή , και να παραιτηθείς, βγαίνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είσαι τσιράκι της επαρατης ΑΔΕΔΥ !!!

ΕΣΥτης

Νεαρός που βοηθούσα τον πατέρα μου, όταν αργούσαμε να κλείσουμε το μαγαζί περνούσε το περιπολικό και έριχνε μια με την σειρήνα. Θυμάμαι πόσο εκνευριζόμουν γιατί δεν μας άφηναν να δουλέψουμε. Τι σόϊ ελευθερία έχουμε αν δεν μπορώ να δουλέψω όσο θέλω;

jo eleutheriou

αεργοι ανικανοι αριστεροι...σεβαστειτε το συνταγμα...ισοτιτα σε ολυος τους τομεις...αλλ τα δικαιωματα του ηπαλληλου σε καφε περιπτερα και ανθοπωλεια...αλλα σε εμπορικα κταστηματα; ειμαι λειτουργημα το μπακαλικο και το περιπτερο που δεν εχει ωραριο;

Πολίτης

"Μια απλή καθημερινή..." Με απλά μαθηματικά 16.7% αύξηση εβδομαδιαίου τζίρου.

Ο καταναλωτής

Μια χαρά επιθυμεί να βγει στην αγορά. Η μαφία μόνο δεν το επιθυμεί.

Dr.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, 22:06. Επιπλέον πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέτοιους γελοίους οπαδούς του Σοβιέτ τύπου Κορκίδη, που έχει και το θράσος να προσπαθεί να προβάλλει και στους καταναλωτές τις αραχνιασμένες και ιδεοληπτικές απόψεις του!

Στα 4α

Θα τους άρεσε να έχουν ανοιχτά μόνο μια ώρα την ημέρα και να τα κονομανε Εδώ στη βόρεια Ευρώπη έχουν ανοιχτά όλες τις μέρες

Λουκια

Ως εκπροσωπος των καταναλωτων μιλαει ο Κροκιδης? Απο ποτε και πως το απεκτησε αυτο το δικαιωμα?

Platonas

Στην αμερικη τα σαββατοκυριακα πληρωνομουν απο 4 εργοδοτες για 4-5ωρα για να συμπληρωσω το εισοδημα μου που τα χρειαζομουν. Τωρα που οι μισθοι ειναι για γελια οι νεοι που αντεχουν κιολας γιατι να μην εχουν την ευκαιρια που ειχα εγω εκει; πραγματικα δε το καταλαβαινω. Πρεπει να δουλευουν σε καφετεριες η σε εστιατορια σωνει και καλα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mytilini-epeisodia_main01

Όλα ξεκίνησαν μετά την υποστολή της σημαίας το απόγευμα της Κυριακής - Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες - Με φωτιές σε κάδους απάντησαν οι μετανάστες - Μετά τα επεισόδια οι αστυνομικοί απομάκρυναν από την πλατεία Σαπφούς τους πρόσφυγες