Κορίνθου-Πατρών: Νέοι σταθμοί διοδίων από την Κυριακή σε Κιάτο και Ζευγολατιό

Κορίνθου-Πατρών: Νέοι σταθμοί διοδίων από την Κυριακή σε Κιάτο και Ζευγολατιό

Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν αργότερα εφαρμοστεί πλήρως το νέο σύστημα διοδίων, τότε το συνολικό κόστος για τα ΙΧ αυτοκίνητα, από Ελευσίνα ως Πάτρα, θα είναι 11,50 ευρώ

Κορίνθου-Πατρών: Νέοι σταθμοί διοδίων από την Κυριακή σε Κιάτο και Ζευγολατιό
Μπορεί τον Απρίλιο να έγιναν με τυμπανοκρουσίες τα επίσημα εγκαίνια τμημάτων της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών από τον πρωθυπουργό και με την παρουσία πλήθος υπουργών,
ωστόσο ακόμη κατασκευάζονται τμήματα του δρόμου, ενώ σταδιακά νέοι σταθμοί διοδίων μπαίνουν σε λειτουργία. Όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της εθνικής οδού, τότε τα συνολικά διόδια προς τη μια κατεύθυνση θα ανέρχονται σε 11,50 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού», από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιουλίου ανοίγει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών και παράλληλα τίθενται σε λειτουργία νέοι σταθμοί διοδίων. Η μετάβαση στο νέο σύστημα διοδίων θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα Κόρινθος-Ξυλόκαστρο, όπου
η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις.
Κλείσιμο
 
Παράλληλα,
ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Ζευγολατιού, με χρέωση από και προς Αθήνα, και στον κόμβο Κιάτου, με χρέωση από και προς Πάτρα.
 
Οι τιμές που θα ισχύσουν στον μετωπικό Κιάτου είναι οι ακόλουθες:
Δίκυκλα 1,60 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,20 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 5,70 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 8 ευρώ.
 
Οι τιμές που θα ισχύσουν στον πλευρικό σταθμό Κιάτου θα είναι οι εξής: Δίκυκλα 0,60 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,80 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 2,10 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3 ευρώ.
 
Οι τιμές στον πλευρικό σταθμό Ζευγολατιού θα είναι οι ακόλουθες: Δίκυκλα 0,50 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,70 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 1,80 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,60 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος δεν υπάρχει καμία αλλαγή, ενώ το επόμενο διάστημα, με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα), το συνολικό κόστος για τα επιβατικά αυτοκίνητα στο σύνολο των 202 χιλιομέτρων (Ελευσίνα-Πάτρα), θα είναι 11,50 ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης