Εξάρχεια: Πειθαρχική δίωξη εναντίον του προέδρου των ειδικών φρουρών

Εξάρχεια: Πειθαρχική δίωξη εναντίον του προέδρου των ειδικών φρουρών

Η δίωξη αφορά δηλώσεις του Βασίλη Ντούμα για «το κράτος του Εξαρχιστάν» - Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών καταγγέλλει τον Νίκο Τόσκα ως «υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης» 

Σε πειθαρχική δίωξη εναντίον του προέδρου των ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, πιθανόν σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προχώρησε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αιτία, οι δηλώσεις του σχετικά με την απαγόρευση της συγκέντρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πλατεία Εξαρχείων, στις οποίες μίλησε για «το κράτος του Εξαρχιστάν».

Ο κ. Ντούμας είχε δηλώσει: «Με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε “καθαρό”  το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν».

Δείτε τη δήλωσή του στις 30 Ιουνίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Η έρευνα σε βάρος του κ. Ντούμα, μπορεί να οδηγήσει στην ανώτερη πειθαρχική ποινή που είναι η αργία με απόλυση ή η πρόσκαιρη παύση. Την πειθαρχική δίωξη καταδίκασε το σωματείο των ειδικών φρουρών, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο γι’ αυτήν τον ίδιο τον υπουργό, Νίκο Τόσκα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, το σωματείο «συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του "αβάτου " στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Υποστηρίζει ακόμα ότι οι ειδικοί φρουροί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους «ενάντια σε κάθε μορφή βίας, απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται», καλώντας «σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους».

Δείτε πως σχολίασε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών τη δίωξή του


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών:

«Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. , αναφορικά με την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Προέδρου του, για δηλώσεις του στα πλαίσια Συνδικαλιστικής έκφρασης με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση), ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :

1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα "άβατα" και το "κράτος " των Εξαρχείων.

3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.-

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη , ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων , όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του "αβάτου " στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.

Επισημαίνουμε ότι :

Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς

Η δίωξη εκπροσώπου εργαζομένων για την νόμιμη δράση του και τον καταγγελτικό λόγο του ,είναι τιμητική για τον ίδιο και σίγουρα ωφέλιμη για τα μέλη που εκπροσωπεί. Αντίθετα οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της Κυβέρνησης , προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους...

Εμείς από τη μεριά μας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους του Συναδέλφους . Καλούμε επίσης, σε συμπαράσταση και την Φυσική μας Ηγεσία έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή, δεν θα ακολουθήσει διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια.»
 

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Άγγελος

Τι άλλο θα μπορούσες να περιμένεις κ. Ντούμα, από τον υπουργό που μπήκε στην Ευελπίδων επί χούντας και γαλουχήθηκε με τα ιδανικά της χούντας.

Συριζάκιας

Το πραγματικό μας σχέδιο είναι να δικαστεί δημόσια από Λαϊκό Δικαστήριο στην Πλατεία Εξαρχείων απ' τα παιδιά με τις κουκούλες, ενώ η εκτέλεσή του να γίνει με λιθοβολισμό μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου. Θα μάθουν τότε όλοι, ποιός κάνει κουμάντο στα Εξάρχεια. Άντε γιατί κάποιοι πολύ ξεθάρεψαν.

Νικοδημος

Εκλογές ΤΩΡΑ ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Αυτό είναι ΧΟΥΝΤΑ

Filippos

Ο υπουργός του μπουρδελισταν υπουργός στο εξαρχισταν,Βασίλη όσο είσαι υπηρεσία συνέλαβε τον για διπλοθεσιτη,ο βασιλιάς της Αγγλίας συνελήφθη απο Αγγλο τροχονόμοι να οδηγεί το1978 παράνομα του χρέωσε δυο ποντους στο δίπλωμα και παρασημοφορήθηκε,

F

Δυο μέτρα και δυο σταθμά : οταν ο Σαμαράς τα πήρε με τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ και έριξε μαύρο όλοι οι Συριζαίοι ανέβηκαν στα κάγκελα αντιδρώντας για το φίμωμα. Τώρα εχουμε τον Τόσκα να κουνάει το δάχτυλο στους αστυνομικούς και να διατάσσει. Αν η εξουσία δεν αντέχει τον αντίλογο η αριστερά δεν μπορει να μιλαει για δεξιό φασισμό οταν επιβάλει ως εξουσία τον αριστερό ολοκληρωτισμό. Απλα ειναι η εξουσία που δεν αγαπά τον αντίλογο και τη δημοκρατια. Δεν λαμβάνει υπόψη το γενικό αίσθημα και την κυρίαρχη άποψη της κοινωνίας απλα προστατεύει τους ημετερους. Απο τη στιγμη που υπαρχει για γενική δυσφορία στον κόσμο για την κατάντια των Εξαρχειων και των άλλων αβατων π.χ. Μενιδι, Ζαφείρι η κυβέρνηση προτιμά ενάντια στο λαϊκό αίσθημα να συντηρεί και να ενισχύει τις προβληματικές εστίες. Τόση υποκρισία δεν την αντέχω. Και λίγα είπε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών γιατι οι πολιτικοί προϊστάμενοι επεμβαίνουν συχνά πυκνά για να ασκούν τις μικροπολιτικές τους και στο τέλος κανουν και συστάσεις ως αν να ειναι εξω απο το πρόβλημα και οχι μέρος και συναυτουργοί.

Συριζάκιας

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους "μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους", να μας χαλάσουν το μαγαζί. Όποιος πάει κόντρα, εξαφανίζεται, τόσο απλά.

δηλαδή;

Ο βασιλεύς δεν είναι γυμνος τελικά;....

ο τρελος

Θελετε ή οχι θα βιωσετε το κουμουνιστικο καθεστως...

Έτσι !!!

Γατάκια ... από τους χορούς στο Σύνταγμα χορούς στο ταψί !!!

Me

Κατάντια.. Μερικά πράγματα, δεν παραγράφονται ποτέ. Just saying. #Εξαρχιστάν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mastropia

Οι δράστες εντόπιζαν τις υπό εκμετάλλευση γυναίκες, τις εγκαθιστούσαν σε διαμέρισμα στη Δάφνη, με σκοπό να τις επιβλέπουν και στη συνέχεια τις οδηγούσαν σε οίκους ανοχής - Τις διαφήμιζαν, μέσω φωτογραφιών, σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο