Δεν έχουν τον Θεό τους στη Μύκονο: Μετέτρεψαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου σε οίκο εμπορίου

Ο μισός χώρος του ναού έχει μετατραπεί σε κανονικό παζάρι - Σταυρουδάκια πωλούνται σε …τιμές Μυκόνου, από 25 ευρώ το ένα! Εικονίσματα έναντι 75 ευρώ το κομμάτι!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους τουρίστες η εικόνα που αντικρίζουν εντός του Ναού του Αγίου Γεωργίου στη χώρα της Μυκόνου: Οι ιερωμένοι έχουν τοποθετήσει πάγκους πάνω στους οποίους πωλούνται από μαρτυρικά μέχρι εικόνες με τις μορφές των Αγίων και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές.

Η εκκλησία θυμίζει το Ναό του Σολωμόντα σε μια πιο σύγχρονη βερσιόν ταυτισμένη με τον αγοραστικό παροξυσμό της Μυκόνου που φαίνεται να κυριαρχεί σε όλα, ακόμα και στην θρησκεία.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μισός χώρος του ναού έχει μετατραπεί σε κανονικό παζάρι. Σταυρουδάκια πωλούνται σε …τιμές Μυκόνου, από 25 ευρώ το ένα! Εικονίσματα έναντι 75 ευρώ το κομμάτι!
 


Οι προθήκες και οι πάγκοι δίχως υπερβολή παραπέμπουν στις λαϊκές αγορές, όπου ο τουρίστας μπορεί να βρει τα πάντα, μέχρι και μαγνητάκια θρησκευτικού περιεχομένου για το ψυγείο του.
 


Το μόνο που απουσίαζε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό μιας πραγματικής λαϊκής αγοράς είναι η ύπαρξη ταμειακής μηχανής.Άραγε είναι ενημερωμένη η Μητρόπολη Σύρου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την μετατροπή σε οίκο εμπορίου ενός ναού που βρίσκεται στην καρδιά του πιο προβεβλημένου τουριστικού προορισμού της χώρας; Δείτε βίντεο: Δεν έχουν τον Θεό τους στη Μύκονο:
Μετέτρεψαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου σε οίκο εμπορίου


ΣΧΟΛΙΑ (18)

Χρήστος Αλιφιέρης ( Πάρος )

Η Δύναμη, τής Πίστης ημών όλων τών Ορθοδόξων "εκπορεύεται" μέσα από τήν προσευχή τής ταπεινότητας τόσο απλά όσο το δροσερό θρόϊσμα τού "Μελτεμιού" πού φυσά όσο χρειάζεται ναντιμετωπίσει τίς καυτές μέρες τού Καλοκαιριού στά νησιά ειδικά τών Κυκλάδων πού ένα κομάτι είναι καί ή Μύκονος στ αρχιπέλαγος τού Αιγαίου. Μά καθώς, έτσι πάντα συμβαίνει στήν "Βαβυλωνία" τού ξεπεσμού εφτελίσαμε θρησκεία & παραδόσεις γιά ένα άνοστο πιάτο ξενόφερτής Φακής πού τό "βαπτήσαμε," εμείς! Οί άμοιροι πολύφορο έδεσμα νοστιμάδας εύγεστο παράλληλα όπως "πιθηκίζουμε" συγχορεύοντας & πίνωντας μαζί μήπως θεωρηθούμε εκτός κλίματος τών δοθέντων μαθές "έξωθεν" πιστωτικών οδηγιών τού τόκου & τού δόλου πανταχόθεν, ελεύθερου!! Ξεχάσαμε ήθη & παραδόσεις μνήμες τών προαπελθόντων προγόνων μας πού πολέμησαν δίνωντας τήν ζωή τους υπερασπιζόμενοι νά φυλάξουν σφαλιστές τί καστρόπορτες τού πολιτισμού & τίς επιλογές τών "συνδετικών κρίκων" τού χθές μέ το σήμερα ώστε ή συνέχεια πρός το μέλλον νά παραμείνει στίς διαδρομές τών αιώνων ανάστασιμη, χαράς. Ίσως ακόμα, θά πρέπει εμείς οί νησιώτες εδώ στίς Κυκλάδες τά "Νάματα" τής Ορθοδοξίας όπως ο Τίμιος τού Κυρίου Σταυρός οί Ιερές Εικόνες τής Παναγίας, γενικότερα! Τά θεία, Μυστήρια ό λόγος εντιμότητας ό σοβαρός απαξάπαντα αυτά πού "εκπορεύονται" έκ Πνεύματος Αγίου νά μας καθοδηγεί μέσα από τούς "διαύλους" τής προσωπικής μας Ελευθερίας στήν γαληνεμένη "νηνεμία" εκεί πού συμβαδίδουν οί λύκοι μέ τά πρόβατα γιά να "συμβιώσουν" στά καρπερά λιβάδεια τής αγάπης, τού Θεού Λόγου. Όφείλουμε, οί Έλληνες νά δείχνουμε στούς "Ταγούς" τής Εκκλησίας μας μ ε γ ά λ ο υ ς & μ ι κ ρ ο ύ ς τόν προσήκοντα "σεβασμό" είναι οί Π ν ε υ μ α τ ι κ ο ί Φύλακές ήμών όλων μας ανεξαιρέτως "υπόλογοι" όμως πρό τόν "Τριαδικό Θεό" μέσω τού "Σύνδέσμου τής Αγάπης" όπως οί Τ ρ ε ί ς Π α ί δ ε ς στό καιόμενο καμίνι τής Βαβυλώνας. Νά επιβαιώνουν, στήν καθημερινότητα πώς ό ρόλος τού "ποιμένος" στήν Εκκλησία τής Ορθοδοξίας άπτεται τών κανόνων ώς έχουν μάλιστα κατά "κεραίαν γράμματος" τών Οικουμενικών Συνόδων "Δογματικών & Λειτουργικών" διαφορετικά είμαστε Υ Π Ο Λ Ο Γ Ο Ι Κλήρος - Εξουσίες & Λαός κατά τό μέτρο τής συμμετοχής, τών έργων μας. Ε ν ώ π ι ο ν, Θ Ε Ο Υ Ζ Ω Ν Τ Ο Σ κιόπως γράφει σέ μιά του επιστολή ό Απόστολος Π Α Υ Λ Ο Σ α λ ο ί μ ο ν ο μας άν π έ σ ο υ μ ε σ τ ά Χ έ ρ ι α ΤΟΥ! Ελπίζω, νά έγινα κατανοητός στίς απορίες σας γύρω από εμπόρια ή κέρδη πού αποφέρουν λ.χ. στήν Μύκονο τήν Τήνο αλλά & τήν Πάρο ζεί πάντου ή Αλήθεια.-

Κυκλαδίτης

Καλά τώρα, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει και η Μύκονος, είναι γνωστός και μη εξαιρετέος. Μόνο την προβολή του κοιτάζει, τη χλιδή και το πώς θα γίνει αρχιεπίσκοπος...

stp

Στο Άγιο Όρος στα περισσότερα μοναστήρια υπάρχει ειδικός χώρος έξω από τους Ναούς, που πουλάνε διάφορα είδη, μάλιστα υπάρχει και ταμιακή μηχανή αλλά και μηχανήματα pos. Δεν ξέρω αν πληρώνουν φόρο , δεν νομίζω , γιατί εκεί νομίζω υπάρχει ειδικό καθεστώς , αλλά τουλάχιστον υπάρχει ταμιακή μηχανή, υπάρχουν pos και το χρήμα ελέγχεται , πιστεύω από τον Ηγούμενο και την επιτροπή της μονής που είναι υπεύθυνη για τα οικονομικά. Καθημερινά εκτός από τα δικά τους έξοδα , των μοναχών, υπάρχουν και έξοδα για την φιλοξενία των προσκυνητών που δεν είναι και λίγοι καθημερινά. Το καλοκαίρι μερικά μοναστήρια φιλοξενούν καθημερινά πάνω από 100 , 150 άτομα. Φαγητό, νερό, ρεύμα, σεντόνια , καθαριότητα, δεν είναι λίγα τα χρήματα. Αλλά δεν τα πουλάνε μέσα στην εκκλησία. Και το κερί που ανάβεις δεν σε υποχρεώνει κανείς να δώσεις χρήματα, δεν υπάρχει παγκάρι με σχισμή για το χρήματα, ούτε βγάζουν δίσκο όπως στο χωριό μου , που με δυο γέρους 90 χρονών που πάνε στην εκκλησία γιατί όλοι οι κάτοικοι δεν είναι παραπάνω από πέντε , ο παπάς λέει στον επίτροπο να βγάλει και δίσκο.

χερουβειμ

Δεν ξερετε τι σας γινεται!Ποιο ΣΔΟΕ?στο τελος της βαρδιας πεταει ο παπας τις εισπαξεις στον ουρανο..κραταει ο Θεος οσα θελει & οσα πεσουν τα κραταει ο παπας! Ασχετοι!

Το παρακάνουμε

Τυχερός που είμαι Έλληνας: στο μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής στηn Άνω Μερά Μυκόνου πληρώνουν 1 ευρώ είσοδο, αλλά ευτυχώς μόνο οι ξένοι. Να συμμαζευτούμε ως προς τα ιερά και τα όσιά μας τουλάχιστον.

j ikugoiu7ti9

ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

;lidhf

ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ . ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ...... ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ !!

Θανάσης

Δηλαδή είναι κακό να βάλει ο κόσμος ( και μάλιστα) οι ξένοι τον Χριστό η την Παναγία σπίτι τους έστω και έτσι ,και έπειτα η εκκλησία δεν χρειάζεται οικονομική ενίσχυση στους χαλεπούς χρόνους που ζούμε .Κάνετε ότι όλα τα ξέρετε και παρομοιάζατε την εκκλησεία του Χριστού με τον ναό του Σολομώντα που καταστράφηκε εξ θεμελίων αντίχριστοι.

Σότους

Ιδιωτικές εκκλησίες είναι αυτές με θρησκευτικό "κάλυμμα"

πέστε μου,

φταίω εγώ τώρα αν ενδόμυχα ευχηθώ ο Μέγας Δίας να ταρακουνήσει αυτή την άθεη άνυδρη νησίδα και να γίνει αλά ......? Δηλαδή μια αποθήκη για τα μπάζα των Αθηναίων και τα λοιπά απόβλητα? Θε μου, συχώρεσε με μεσημεριάτικα και ξανασκέψου το πριν το αποφασίσεις... (Ο.Ε.)

μυκονος

Παιδια η εικονα ειναι ετσι οπως περιγραφεται στο ρεπορταζ. πραγματικα εχουν κανει την εκκλησια μπουτικ εκκλησιαστικων ειδων και φυσικα δεν κοβουν καμια μα καμια αποδειξη. δεν θα επρεπε δημος να κανει κατι;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mytilini-epeisodia_main01

Όλα ξεκίνησαν μετά την υποστολή της σημαίας το απόγευμα της Κυριακής - Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες - Με φωτιές σε κάδους απάντησαν οι μετανάστες - Μετά τα επεισόδια οι αστυνομικοί απομάκρυναν από την πλατεία Σαπφούς τους πρόσφυγες