Δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον αποκλεισμό των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις θέσεις προϊσταμένων

Δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον αποκλεισμό των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις θέσεις προϊσταμένων

Από τους 10 δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ οι περισσότεροι  είναι ήδη τοποθετημένοι σε θέσεις προϊσταμένων ή αναπληρωτών

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και δέκα δικαστικοί υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τις οποίες αποκλείονται οι δικαστικοί υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και οι κατέχοντες τον Α΄ βαθμό από την διαδικασία επιλογής της κάλυψης των θέσεων προϊσταμένων διεύθυνσης των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών της χώρας.
          
Από τους 10 δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ
οι περισσότεροι  είναι ήδη τοποθετημένοι σε θέσεις προϊσταμένων ή αναπληρωτών προϊσταμένων διευθύνσεων γραμματειών σε διάφορα δικαστήρια και Εισαγγελίες  ανά τη χώρα.
          
Η ΟΔΥΕ και οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες   οι αποφάσεις του κ. Κοντονή, με τις οποίες οι δικαστικοί υπάλληλοι  της κατηγορίας ΔΕ και Α΄ βαθμού δεν έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων διευθύνσεων των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών σε όλη την Επικράτεια, σε αντίθεση με το παρελθόν που είχαν την δυνατότητα αυτή.
          
Υποστηρίζουν στην αίτηση ακύρωσής τους ότι οι  επίμαχες αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, εισάγουν αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος των συγκεκριμένων κατηγοριών δικαστικών υπαλλήλων κατά παράβαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας.
          
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι με τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις επέρχεται δυσμενής διάκρισης σε βάρος των δικαστικών υπαλλήλων που κατέχουν την  ΔΕ κατηγορία και έχουν τον βαθμό Α΄  η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση προς την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας.
          
Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι εν λόγω δυο υπουργικές αποφάσεις είναι παντελώς ανυπόστατες, καθώς ο κ. Κοντονής δεν μερίμνησε να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
         
Τέλος, επισημαίνουν ότι οι δύο αυτές αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι παντελώς αόριστες και στερούνται νομιμότητα, καθώς δεν περιέχουν καμία αναφορά στον αριθμό των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν, αλλά ούτε γίνεται    αναφορά  στα κριτήρια  επιλογής (ουσιαστικά προσόντα) με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πτυχιούχος δημοτικού

Εγώ γιατί να μη γίνω προυιστάμενος; δεν είναι αντισυνταγματικό;

ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ !! ! ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ....

Γιώργος Π

Δεν είμαι Συρίζα αλλά μην κάνεις πίσω κυβέρνηση εδώ. Τέρμα στις μετριότητες και το δικαστικό διοικητικό χάλι. Μητσοτάκη πάρε θέση εναντίον των προϊστάμενος Δε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kataigida-keravnos

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, ανατολικά της Καβάλας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές στις 26 Ιουνίου

baby_arthroo

Μηνύσεις χωρίς αντίκρισμα - Αυτή τη φορά «χτύπησε» σε κατάστημα με παιδικά ρούχα σε γνωστό εμπορικό κέντρο - Οι μεταμφιέσεις της και ο τρόπος που πλησιάζει τα θύματά της

32
adwnis_me_evgenia

«Η δικαίωση μου από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πέρασε στα ψιλά, το ατύχημα της Ευγενίας από την προβλήτα, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό, στην προσπάθεια της να προστατεύσει ένα παιδί, σχολιάστηκε με κακία και με μία περσινή φωτό άσχετη με το ατύχημα» έγραψε στο Twitter

8