ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Ζακύνθου «δεν είδε» λάθη και παραλείψεις στο μοιραίο περιστατικό της 41χρονης

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Ζακύνθου «δεν είδε» λάθη και παραλείψεις στο μοιραίο περιστατικό της 41χρονης

«Θα μείνουν στην ιστορία οι ΕΔΕ που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας επί ημερών Πολάκη-Πάντα βγάζουν λάδι τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τους «συντρόφους» της κυβέρνησης», αναφέρει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Ζακύνθου «δεν είδε» λάθη και παραλείψεις στο μοιραίο περιστατικό της 41χρονης
Επιλεκτική όραση είναι η «διάγνωση» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ
) για την διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου, με αφορμή την ολοκλήρωση των δύο ΕΔΕ για τον  θάνατο της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από επέμβαση ρουτίνας στο νοσοκομείο και την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών.
 
Δεν «είδε» λάθη και παραλείψεις στο μοιραίο περιστατικό της 41χρονης η διοίκηση του νοσοκομείου, με επικεφαλής την κυρία Δέσποινα Τσαρίδου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπενθυμίζοντας παράλληλα με νόημα ότι «θα μείνουν στην ιστορία οι ΕΔΕ που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας επί ημερών Πολάκη. Πάντα βγάζουν λάδι τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τους «συντρόφους» της κυβέρνησης».
 
Κλείσιμο
Η ΠΟΕΔΗΝ, καταλογίζει στους υπευθύνους του νοσοκομείου Ζακύνθου ότι επιχειρούν να θέσουν εαυτούς εκτός του όποιου κάδρου ευθυνών και έτσι εξηγεί τη «στοχοποίηση» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (στη ΜΕΘ νοσηλεύτηκε και κατέληξε η άτυχη γυναίκα) από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου.
 
Ενδεικτικό της σπουδής να κλείσει το θέμα χωρίς ίχνος ευθύνης για το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού θεωρεί η ΠΟΕΔΗΝ πως «η ΕΔΕ τελικά διερεύνησε μόνο τυχόν λάθη και παραλείψεις που προκάλεσαν τον θάνατο της γυναίκας μόνο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Δεν ασχολήθηκε με τα άλλα τέσσερα περιστατικά που αντιμετώπισαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές».
 
«Η Διοικήτρια δεν έβγαλε μιλιά για τα Νοσοκομειακά μικρόβια που αποδεδειγμένα βρέθηκαν στα χειρουργεία του Νοσοκομείου, όπως πιστοποιεί η Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ» ενώ «ούτε λέξη είπε για την τοξικότητα των Ιατρικών αερίων που ακόμη ερευνώνται από την Επιτροπή που όρισε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας» τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο, και την ενημέρωση που επικαλείται μετα από επαφή με τον δικηγόρο της οικογένειας της γυναίκας που έχασε τη ζωή της , «η τοξικότητα δεν μπορεί να ανιχνευτεί επειδή μεσολάβησε αρκετός χρόνος έως ότου ληφθούν τα δείγματα από τη θανούσα».
 
Εκτός λειτουργίας ο χειρουργικός τομέας
 
Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Ζακύνθου είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, από τους πέντε χειρουργούς λείπουν οι τρεις: ο μεν Διευθυντής τέθηκε υποχρεωτικά από τη διοίκηση σε άδεια παρελθόντων ετών (ενώ με δική του συναίνεση η  άδεια είχε παραγραφεί) και δύο άλλοι χειρουργοί προφανώς λόγω της κατάστασης για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, έκαναν χρήση των αδειών ανατροφής παιδιού που δικαιούνται.
 
Το αποτέλεσμα είναι για περισσότερες από 20 ημέρες τον μήνα να υπάρχει μόνο ένας χειρουργός στο Νοσοκομείο, γεγονός προφανώς  επικίνδυνο καθότι μπορεί ο ένας και μοναδικός χειρουργός να συνοδεύει με Ασθενοφόρο περιστατικό εκτός Ζακύνθου ή να χρειάζονται ταυτόχρονα δύο χειρουργοί προκειμένου να χειρουργήσουν ένα επείγον σοβαρό περιστατικό.
 
Αποδυναμωμένο είναι και το τμήμα των αναισθησιολόγων. Από τους τρεις Αναισθησιολόγους έμειναν μόνο δύο. Η Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο των Μολάων. Για 10 ημέρες το μήνα Ιούνιο 20-30/6/2017 το Αναισθησιολογικό Τμήμα δεν διαθέτει κανέναν Αναισθησιολόγο, με το ερώτημα να προκύπτει εύλογο: «και πώς θα γίνονται χειρουργεία;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης