Ειδική εκδήλωση στο ΣτΕ για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ειδική εκδήλωση στο ΣτΕ για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο Γκουίντο Ραϊμόντι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας με αφορμή την ένταξη της χώρας  μας στο ηλεκτρονικό δίκτυο ανώτατων δικαστηρίων που έχει συστηθεί με πρωτοβουλία του ΕΔΑΔ

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο  ιταλός  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Γκουίντο Ραϊμόντι (Guido Raimondi). Στο πλαίσιο αυτό ο Γκουίντο Ραϊμόντι συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παύλοπουλο, τον  πρόεδρο  της Βουλής
Νίκο Βούτση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
          
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επισκέφθηκε  την Ελλάδα, με   αφορμή την ένταξη της χώρας  μας στο ηλεκτρονικό δίκτυο ανώτατων δικαστηρίων που έχει συστηθεί με πρωτοβουλία του ΕΔΑΔ, βάσει του οποίου θα υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ θα είναι δυνατή  η πρόσβαση της Ελλάδας στο αρχείο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ  (νομολογία).
          
Παράλληλα, αύριο το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,  του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής, του υπουργού Δικαιοσύνης, των πρόεδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, κ.λπ. θα πραγματοποιηθεί  ειδική εκδήλωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προς τιμήν του Γκουίντο Ραϊμόντι, για τη συνολική του προσφορά στα ευρωπαϊκά δικαστικά δρώμενα, ενώ θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.
          
Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Ραϊμόντι, παρουσία του προέδρου της Βουλής, συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για την «ενάρετη πορεία της ελληνικής κυβέρνησης» σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα μέτρα που υλοποιεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «αποτυπώνεται και στη δραματική μείωση των προσφυγών στο ΕΔΑΔ για τέτοιες υποθέσεις».
          
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης,   αφού διαβεβαίωσε τον κ. Raimondi για την προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνηση στην προάσπιση και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του ΕΔΑΔ με τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, όπως και η νομολογία του για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.
          
Τέλος, ο κ. Κοντονής σημείωσε ακόμη ότι «η αφοσίωση της παρούσας Κυβέρνησης στην διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή του 15ου πρωτοκόλλου και την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας, καθώς και με την επικείμενη υπογραφή του 16ου πρωτοκόλλου, για την κύρωση του οποίου συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ενέργειες οι οποίες εκκρεμούσαν με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ιωάννης Μεταξάς

Υποκριτές και Φαρισαίοι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kontonis-vervesos

Αποφάσισε να συνεχίσει να υποστηρίζει «την ανάγκη διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων, που αποτελεί λύδια λίθο του κράτους δικαίου, από κάθε είδους παρεμβάσεις από όπου κι αν προέρχονται»

esr

Τουλάχιστον 150 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν επωνύμως για το Game of Love - «Είναι παιχνίδι παραπλάνησης και όχι αποπλάνησης» είπαν τα μέλη του ΕΣΡ για το ριάλιτι του ΑΝΤ1 - Καταγγελίες και για το Power of Love - Τι θα γίνει με τα επόμενα επεισόδια των επίμαχων εκπομπών

Sikinos

Ο Δήμος Σικίνου, οι δημότες και οι επιχειρήσεις του νησιού δεσμεύονται να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και να τα αντικαταστήσουν με επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα

6