Ειδική εκδήλωση στο ΣτΕ για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ειδική εκδήλωση στο ΣτΕ για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο Γκουίντο Ραϊμόντι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας με αφορμή την ένταξη της χώρας  μας στο ηλεκτρονικό δίκτυο ανώτατων δικαστηρίων που έχει συστηθεί με πρωτοβουλία του ΕΔΑΔ

Ειδική εκδήλωση στο ΣτΕ για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο  ιταλός  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Γκουίντο Ραϊμόντι (Guido Raimondi). Στο πλαίσιο αυτό ο Γκουίντο Ραϊμόντι 
συναντήθηκε σήμερα με τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παύλοπουλο, τον  πρόεδρο  της Βουλής
Νίκο Βούτση
Κλείσιμο
και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή
.
          
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επισκέφθηκε  την Ελλάδα, με   αφορμή την ένταξη της χώρας  μας στο ηλεκτρονικό δίκτυο ανώτατων δικαστηρίων που έχει συστηθεί με πρωτοβουλία του ΕΔΑΔ, βάσει του οποίου θα υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ θα είναι δυνατή  η πρόσβαση της Ελλάδας στο αρχείο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ  (νομολογία).
          
Παράλληλα, αύριο το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,  του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής, του υπουργού Δικαιοσύνης, των πρόεδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, κ.λπ. θα πραγματοποιηθεί  ειδική εκδήλωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προς τιμήν του Γκουίντο Ραϊμόντι, για τη συνολική του προσφορά στα ευρωπαϊκά δικαστικά δρώμενα, ενώ θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.
          
Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Ραϊμόντι, παρουσία του προέδρου της Βουλής, συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για την «ενάρετη πορεία της ελληνικής κυβέρνησης» σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα μέτρα που υλοποιεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «αποτυπώνεται και στη δραματική μείωση των προσφυγών στο ΕΔΑΔ για τέτοιες υποθέσεις».
          
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης,   αφού διαβεβαίωσε τον κ. Raimondi για την προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνηση στην προάσπιση και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του ΕΔΑΔ με τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, όπως και η νομολογία του για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.
          
Τέλος, ο κ. Κοντονής σημείωσε ακόμη ότι «η αφοσίωση της παρούσας Κυβέρνησης στην διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή του 15ου πρωτοκόλλου και την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας, καθώς και με την επικείμενη υπογραφή του 16ου πρωτοκόλλου, για την κύρωση του οποίου συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ενέργειες οι οποίες εκκρεμούσαν με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης