Ελληνοαλβανικά σύνορα: Αλβανοί μαζεύουν τσάι και πανάκριβα βότανα

Ελληνοαλβανικά σύνορα: Αλβανοί μαζεύουν τσάι και πανάκριβα βότανα

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί που είχαν ήδη μαζέψει 16 κιλά τσάι του βουνού - Την περασμένη Δευτέρα άλλος Αλβανός είχε μαζέψει 13 κιλά του πανάκριβου «λουλουδιού του Δαρβίνου»

 Ελληνοαλβανικά σύνορα: Αλβανοί μαζεύουν τσάι και πανάκριβα βότανα
Στο έλεος των Αλβανών που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι παράνομα στη χώρα από αφύλακτα σημεία της μεθορίου, βρίσκεται η ελληνική χλωρίδα που περιλαμβάνει ακόμη και είδη τα οποία πωλούνται πανάκριβα στις ευρωπαϊκές αγορές!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν μέρα- μεσημέρι δυο Αλβανούς μη νόμιμους μετανάστες ηλικίας 20 και 22 χρόνων την στιγμή που είχαν ήδη μαζέψει 16 κιλά τσάι του βουνού από μια ορεινή δασική περιοχή της Φλώρινας! Το τσάι κατασχέθηκε, ενώ οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Την περασμένη Δευτέρα, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων στη Δροσοπηγή Ιωαννίνων ένας 68χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε μαζέψει δύο τσουβάλια με 13 κιλά του πανάκριβου «λουλουδιού του Δαρβίνου», οι εντυπωσιακές φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από τα πανάρχαια χρόνια! 

Κλείσιμο
Ο δράστης πρέπει να γνώριζε ότι η τιμή του συγκεκριμένου άνθους στην αποξηραμένη μορφή αγγίζει σε χώρες της Ευρώπης και τα 50.000 ευρώ το κιλό! Το λουλούδι πήρε το όνομά του από τον Άγγλο φυσιοδίφη που το μελέτησε εκτενώς, αλλά η κοινή ονομασία του στην Ήπειρο είναι «δρακάκι», «Παναγίτσα» ή «πασχαλούδα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης