Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία

Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία

Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, στην οποία θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας - Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και στη Θεσσαλονίκη

Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία
Με την επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με Ευζώνους που φορούν τη στολή του Πόντιου αντάρτη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος. 

Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας κατακλύστηκε από Ποντίους ντυμένους με παραδοσιακές στολές του Πόντου, με άτομα κάθε ηλικίας να έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στις 353.000 αθώες ψυχές που χάθηκαν από τους Τούρκους. Αμέσως μετά την αλλαγή της φρουράς θα απευθύνουν χαιρετισμούς μέλη των ποντιακών οργανώσεων, αλλά και ακαδημαϊκοί.


Κλείσιμο


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ποντιακά συγκροτήματα θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στις γειτονιές των πατρίδων τους. Στις 20:00 θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, όπου μέλη των ποντιακών οργανώσεων θα επιδώσουν ψήφισμα. 

Στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από σωματεία των Ποντίων, όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλουν την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία.




















Στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικό παρών έδωσαν στη Θεσσαλονίκη οι Πόντιοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οργανώσεών τους, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία προς το Τουρκικό προξενείο με βασικά συνθήματα «Πόντος, Κύπρος, Αρμενία, όχι άλλη γενοκτονία» και  «Η ιστορία γράφεται με αίμα και μόνο, δεν ήταν εθνοκάθαρση, γενοκτονία μόνο», «ζούμε, ζούμε για τους τιμούμε». 


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης