Ιερώνυμος: Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής

Ιερώνυμος: Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής

«Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις που έχουμε και από εκεί που ξεκίνησε», αιτιολόγησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής.
 
Και το αιτιολόγησε «γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση
έχει μετακινήσει τις βάσεις που έχουμε και από εκεί που ξεκίνησε. Άλλαξε τις θέσεις από εκείνους που είχαν την ιδέα και βοήθησαν να σχηματιστεί αυτός ο φορέας και έχουν μετακινήσει τις βάσεις αλλού. Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες που στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως».


 
Σε αυτό το σημείο του λόγου του, τόνισε: «Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο άνεμος της Βαυαρίας, μέσα στην οποία έχω ζήσει αρκετό καιρό, χρειάζεται περισσότερο στην Ευρώπη από κάθε άλλη φορά».
 
Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «είναι μια επιθυμία, όχι μόνο δική μου, αλλά και άλλων φορέων του χώρου που εκπροσωπώ, αυτό το έργο, το χριστιανικό, η ατμόσφαιρα της Βαυαρίας να το δυναμώσει και να το επηρεάσει, έτσι ώστε να πάνε καλύτερα οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις».
 
Από την πλευρά του, ο Μάρκους Ζέντερ σημείωσε ότι «πρέπει τις χριστιανικές αξίες να τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και να τις διατηρήσουμε. Εμείς, στη Βαυαρία και στη Γερμανία δεχθήκαμε περισσότερους από 1 εκατ. πρόσφυγες και νομίζω ότι είναι σημαντικό να τους διδάσκουμε και να τους δείχνουμε ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται ο χριστιανισμός. Διότι, ο χριστιανισμός είναι η αγάπη, η αγάπη προς τον πλησίον, αλλά και η αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτή που μπορεί να οδηγήσει στην αξιοπρέπεια, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που πρέπει να διατηρούμε ως αρχή και να μην τη ξεχνούμε στην ήπειρο που ζούμε».


 
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο η ανεκτικότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουμε, όταν έχουμε διάλογο με τους μουσουλμάνους, αλλά να επιδεικνύουμε και τις δικές μας αξίες και ρίζες, τις οποίες έχουμε. Πολλοί λένε ότι οι χριστιανικές αξίες είναι παρωχημένες. Εγώ θεωρώ, ότι είναι πάρα πολύ ελκυστικές, ιδιαίτερα σήμερα. Άλλοι πάλι λένε ότι η Βίβλος είναι ξεπερασμένη, ενώ εγώ θεωρώ ότι είναι ένα ενδιαφέρον πόνημα, το οποίο είναι πάρα πολύ σύγχρονο. Πιστεύω ότι το μήνυμα του χριστιανισμού είναι ένα χαρούμενο μήνυμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό και το οποίο το διαφοροποιεί από άλλα δόγματα».
 
Καταληκτικά, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε προς τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, ότι «έχουμε πολύ έργο και πολλή δουλειά μπροστά μας. Στην Ελλαδική Εκκλησία, αλλά και στην Αρχιεπισκοπή γίνεται ένα εμπνευσμένο και μεγάλο έργο για τη νεολαία και κυρίως σε έργα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς».
ΣΧΟΛΙΑ (9)

Χθές Συριζαίος, σήμερα ευρωσκεπτικιστής ,αύριο τι

Πολλές οι εναλλαγές του Μσκαριωτάτου πάντοτε για το καλό του ποιμνίου του ,που όλο και λιγότερο γίνεται .

Μακαριώτατε μη πηγαίνετε κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Οι Συριζαίοι δεν έχουν μπέσα . Ο ευρωσκεπτικισμός σας ,επειδή αυτοί σήμερα είναι κάργα ευρωπαϊστές ,μπορεί να στοιχίσει το μισθό σας απο το κράτος και να επανέλθουν στο πρόγραμμά τους ,που προβλέπει το διαχωρισμό εκκλησίας -κράτους . Έτσι θα αποδειχτεί τζάμπα η προσπάθειάσας να πείσετε τους χριστιανούς να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη φτώχεια που τους επιβάλουν και να βάλουν πλάτη για να μένει " το καλό παιδί " όπως έχετε χαρακτηρίσει το Τσίπρα ,στην εξουσία .

thips

Να τελειώνουμε... Διχωρισμός το συντομότερο...

Αντιαιρέτικ.

ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ.

τα 'χει πει

Τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα του Θεου τω Θεω.-

Στην Αρχιεπισκοπή γίνεται πράγματι έργο

Αλλά το έργο αυτό αφορά τους εισβολείς λαθρομετανάστες κατα κύριο λόγο . Ο κ. Ιερώνυμος δηλώνει ευρωσκεπτικιστής ,καλό είναι αυτό ,αλλά παραμένει κάργα πολυπολιτισμικός ,που είναι το χειρότερο για τη χώρα και την ορθοδοξία .. Μη περιμένει ο Μακαριώτατος πως τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που κατακλύζουν την Ευρώπη θα επειρεαστούν απο τις αρχές της χριστιανικής πίστης ,το αντίθετο θα συμβεί ,θα εξαφανίσουν τις χριστιανικές αξίες και ας το έχει υπ'οψιν του .

Mε ολον τον σεβασμό...

Καλό είναι Σεβασμιότατε, να κάνετε και καμιά κουβέντα με κανέναν σοβαρό οικονομολόγο. Αν δεν υφίστατο η αλληλεγγύη της Ευρώπης, θα είχαμε τιναχτεί στον αέρα, απο οικονομική άποψη τουλάχιστον. Πήγανε οι "έξυπνοι" πολιτικοί μας σε Ρωσίες, σε Κίνες, σε Βραζιλίες και δεν ξέρω που αλλού ζητώντας οικονομική στήριξη, και καμία απ αυτές τις χώρες δεν προθυμοποιήθηκε να κάνει κάτι. Ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ όλες οι χώρες της οποίας μας έχουν δανείσει (με το αναλογούν ποσοστό η κάθε μία) και με επιτόκιο <1%, και δεν έχουμε καταντήσει χειρότερα απο την Βενεζουέλα μιας και δεν έχουμε πετρέλαια να πουλήσουμε οπως η Βενεζουέλα. Περιττό να σημειωθεί βέβαια, ότι δεν θα μας υπολόγιζε και κανείς με προφανή τον κίνδυνο μεγάλης εθνικής συμφοράς εξαιτίας των Τούρκων. Και... για να μην παρεξηγούμαι. Η Εκκλησία προσφέρει πολλά στην κοινωνία μας όπως έκανε πάντα σε δύσκολες και μη εποχές. Δεν πέφτει λόγος όμως, του κλήρου της να ασχολείται με την πολιτική . Η Χριστιανική μας θρησκεία είναι το στήριγμά μας και την θέλουμε σε επίπεδα πιο πάνω απο την πολιτική.

Καλητερα

Να κηρυξει Ευαγγελιο ,να κηρύξει Χριστο,να ανοίξει όλους τους ναους ,βα μπει ο Ελληνικός λαός να ακούσει τα λόγια του Ιησου Χριστού .Να διδάξει Την Καινή Διαθήκη .Να γνωρίσουμε την Αλήθεια και Αυτη να μας Ελευθερώσει .Να ασχοληθεί με την Ελλάδα ,που ζει μέσα στην αμαρτία .

ΕΤΣΙ

ΠΕΣΤΑ ΠΕΣΤΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης