Κλειτοριδεκτομές στην Αθήνα: Tο βάρβαρο «έθιμο» ήρθε και στη χώρα μας

Ηλικιωμένες «θεραπεύτριες», μαζί με άτυπους ιμάμηδες στον ρόλο του χασάπη, το κάνουν και στην Ελλάδα σε ανήλικα κορίτσια προσφύγων

Μέχρι πρότινος η ελληνική κοινωνία είχε έμμεση και ελάχιστη επαφή με τη βάρβαρη πρακτική της κλειτοριδεκτομής, τον ακρωτηριασμό δηλαδή των γυναικείων γεννητικών οργάνων: μόνο μέσω κάποιων ντοκιμαντέρ που έχουν παιχτεί στην τηλεόραση και του μπεστ σέλερ που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο «Λουλούδι της ερήμου». 

Tο τελευταίο είναι η αυτοβιογραφία της Γουόρις Ντίρι, του μοντέλου που γεννήθηκε στη Σομαλία και στα πέντε της χρόνια υπέστη τη διαδικασία αυτή, καταφέρνοντας λίγα χρόνια αργότερα να διαφύγει και να αποκαλύψει την ιστορία της. 

Προ καιρού, όμως, την Ελληνική Δικαιοσύνη απασχόλησε μία σχετική υπόθεση: μια Κενυάτισσα κατέθεσε αίτηση χορήγησης διεθνούς προστασίας για τον εαυτό της και τα τρία ανήλικα παιδιά της. Στην αίτηση υποστήριξε ότι ανήκει στη φυλή Kikuyu και ως εκ τούτου τα παιδιά της κινδυνεύουν από την πρακτική της κλειτοριδεκτομής στην οποία υποβάλλονται όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως. Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή χώρα που καταδικάζει τέτοιες πρακτικές τελικά χορήγησε άσυλο στη γυναίκα και στα παιδιά της για να τους προστατέψει από την απάνθρωπη αυτή πρακτική. Ποιος να φανταζόταν όμως ότι δύο χρόνια αργότερα το «λουλούδι της ερήμου» θα φύτρωνε και στην Ελλάδα και η βάρβαρη αυτή πρακτική θα εφαρμοζόταν και εδώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενου εδώ και χρόνια σε πασίγνωστη ΜΚΟ που ασχολείται με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το «έθιμο» αυτό εξαπλώνεται και στη χώρα μας. Αρκετά μέλη μειονοτήτων που θεωρούν καθήκον τους να ακρωτηριάσουν τα ανήλικα κορίτσια τους, επικαλούμενα λόγους ηθικής και θρησκευτικής υπακοής, επιστρατεύουν εξειδικευμένους «κόφτες» να κάνουν τη βρώμικη δουλειά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας - με το αζημίωτο φυσικά. Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες που έχουν υποστεί το βασανιστήριο αυτό. Καθώς οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται μόνο για τη διαδικασία αυτή, έχει οργανωθεί στους κόλπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα στην Αθήνα και τα hot spots, μία μικρή βιομηχανία από «θεραπεύτριες» που φροντίζουν να «καθαρίζουν» σωματικά και ηθικά τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες από οτιδήποτε συνδέεται με την υποτιθέμενη ντροπή που προκύπτει από τη σεξουαλικότητά τους. Εκτός από τις ηλικιωμένες γυναίκες που εκτελούν χρέη χασάπη, κάποιες φορές στη διαδικασία εμπλέκονται και άτυποι ιμάμηδες κάνοντας εκτομή, ραφή ή και μερική ή ολική αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μαρτύριο αυτό έχουν υποστεί «κορίτσια κάτω των 15 ετών που ήρθαν με τους γονείς τους στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον». Πολλά από αυτά είναι κυριολεκτικά μωρά, με κάποιες περιπτώσεις να αφορούν μέχρι και βρέφη λίγων μηνών. Κι αυτά όμως δεν εξαιρούνται και ακρωτηριάζονται με ξυράφι ή ψαλίδι από αυτόκλητες μαίες, χωρίς κάποιο αναισθητικό και υπό άθλιες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες. Ως αποτέλεσμα, οι εγγυήσεις υγιεινής προφύλαξης είναι μηδαμινές.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι δεν πρόκειται μόνο για γυναίκες από χώρες της Αφρικής, στις οποίες είναι ευρέως διαδεδομένη η πρακτική αυτή», μας λέει η εργαζόμενη στη ΜΚΟ, που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το αποκαλέσω έθιμο. Παραείναι βάρβαρο για να το χαρακτηρίσω έτσι. Γίνεται σε κορίτσια που κατάγονται από το Πακιστάν, την Ινδονησία και άλλες χώρες. Μία έφηβη κοπέλα μού εξομολογήθηκε πριν από κάποιους μήνες ότι της το ανακοίνωσε η μητέρα της λίγο καιρό αφότου ήρθε στην Ελλάδα. Της είπε ότι ήταν υποχρέωσή της, καθώς είχε πια μεγαλώσει. Αρχικά της το είχε παρουσιάσει σαν κάτι πολύ καλό, σαν μια γιορτή. Μάλιστα την έντυσε ιδιαίτερα καλά για την περίσταση. Πήγαν σε ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, ένα μικρό παλιό διαμέρισμα. Εμοιαζε ακατοίκητο, χωρίς έπιπλα, είχε μόνο κάτι στρώματα και έναν καναπέ.

Μου περιέγραψε τον πόνο. Νόμιζε ότι θα πεθάνει. Την κράταγαν δύο γυναίκες και μία της είχε κλείσει το στόμα για να μην ακουστούν οι φωνές της. Μετά τον ακρωτηριασμό της έδεσαν πολύ σφιχτά τα πόδια γύρω-γύρω, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει κανονικά για αρκετές ημέρες. Μόνο μετά από αρκετά εικοσιτετράωρα μπόρεσε να πάει στην τουαλέτα. Της είπαν ότι είναι τυχερή καθώς δεν υπήρχε περίπτωση, αν κάτι δεν πήγαινε καλά, να ζητήσουν τη βοήθεια γιατρού».

Εκτός αυτών των περιστατικών υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για γυναίκες από τη Σομαλία που εμφανίζονται σε οικογένειες μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα και αυτοπροτείνονται να κάνουν την κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους. Αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων υπαγορεύεται από το Ισλάμ, αυτό δεν ισχύει. Δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που πιστεύουν ότι αυτή την πρακτική την έχει απαιτήσει ο ίδιος ο προφήτης Μωάμεθ, καθώς διάφοροι ιμάμηδες επιμένουν να την αποδίδουν σε μια ρήση του.
Η αλήθεια είναι ότι η ρίζα του βάρβαρου αυτού εθίμου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, η κλειτοριδεκτομή ήταν έθιμο αρχαίων φυλών και ανάγεται στον 6ο αιώνα π.Χ. Σε δεκάδες μουσουλμανικές χώρες, μάλιστα, ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι ίσως η σημαντικότερη παραδοσιακή πρακτική. Την ακολουθούν θρύλοι, σύμφωνα με τους οποίους όποιο κορίτσι δεν την εφαρμόσει η κλειτορίδα του θα αρχίσει να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά.

Αν οι γονείς αντισταθούν ή το ίδιο αντιδράσει σθεναρά, οι άνδρες της οικογένειας ή του ευρύτερου περιβάλλοντός της μπορεί να πετάξουν στην ίδια και την οικογένειά της οξύ ως τιμωρία. Υποτίθεται ότι αυξάνει την απόλαυση για τον άνδρα και τη μειώνει για τη γυναίκα και έτσι αποφεύγεται η σεξουαλική ελευθεριότητα από μέρους της. Επομένως, θα μπορέσει να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού! Επιπλέον, ο ακρωτηριασμός αποτελεί μέρος μιας ιεροτελεστίας που σηματοδοτεί τη μετάβαση των κοριτσιών στην ενηλικίωση. Πριν από το ξυράφι ένα κορίτσι θεωρείται άγουρο. Μετά είναι έτοιμη να παντρευτεί, μόνο όμως όποιον επιλέξει η οικογένειά της. 

Τους τελευταίους αιώνες ωστόσο η πρακτική τείνει να ταυτιστεί με το ακραίο Ισλάμ. Κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια μικρά κορίτσια από μουσουλμανικές οικογένειες υφίστανται το βάρβαρο έθιμο του σουνέτι, όπως αποκαλείται η κλειτοριδεκτομή. Μόνο το περασμένο καλοκαίρι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έδωσε εντολή ώστε να υποστούν κλειτοριδεκτομή όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες από 11 έως και 46 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Μοσούλης. Σύμφωνα με την συντονίστρια ανθρωπιστικής δράσης του ΟΗΕ Ζακλίν Μπάντκοκ, η εντολή αφορούσε περί τα 4 εκατομμύρια γυναίκες. 

Η Γουόρις Ντίρι, μοντέλο από τη Σομαλία, υπέστη τον απάνθρωπο ακρωτηριασμό σε ηλικία 5 ετών. Κατάφερε να διαφύγει λίγα χρόνια αργότερα από την πατρίδα της, έγινε διάσημο μοντέλο και κατέγραψε την ιστορία της στο βιβλίο με τίτλο «Λουλούδι της ερήμου» 


Εγκλημα για την Ευρώπη


Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε όλη την Ευρώπη η κλειτοριδεκτομή θεωρείται έγκλημα, το οποίο μάλιστα διώκεται ποινικά. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φαίνεται ότι έχει εξαπλωθεί από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε αρκετές δυτικές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες. Παρ’ όλα αυτά, ο ακριβής αριθμός των γυναικών που έχουν υποστεί αυτό τον ακρωτηριασμό στην Ευρώπη παραμένει άγνωστος. Μελέτη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτιμά ότι πλησιάζει τις 500.000, ενώ επιπλέον 180.000 γυναίκες και κορίτσια κινδυνεύουν να υποβληθούν σε αυτή την πρακτική κάθε χρόνο. «Απ’ ό,τι έχω αντιληφθεί από την επαφή μου με τις κοινότητες των μεταναστών εδώ στην Ελλάδα, η πρακτική αυτή λειτουργεί και ως τρόπος διατήρησης του δεσμού με τη χώρα καταγωγής τους και διατήρησης της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Παρότι οι μανάδες έχουν υποφέρει από αυτή την τόσο επώδυνη διαδικασία, επιμένουν ότι πρέπει να την υποστούν και οι κόρες τους».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους τα κορίτσια δεν καταγγέλλουν τον ακρωτηριασμό τους από φόβο για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Δεδομένου ότι δεν επισκέπτονται γυναικολόγο, δεν είναι σε θέση κανένας να εξακριβώσει πόσο εκτεταμένο είναι το απεχθές αυτό έθιμο και στην Ελλάδα. Στη σουηδική πόλη Norrkoping πραγματοποιήθηκε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία και μέσω αυτού βρέθηκαν μόνο εκεί 60 περιπτώσεις σοβαρού ακρωτηριασμού οργάνων. Η σουηδική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ενημερώσει τις οικογένειες ότι θα ασκούνται διώξεις εναντίων τους αν τα παιδιά τους βρεθούν ακρωτηριασμένα.

Αντιθέτως, εδώ ακόμα αντιμετωπίζεται σαν κοινό μυστικό, το οποίο κανείς δεν θέλει να αποκαλύψει. «Η πρακτική παρομοιάζεται συχνά με την ανδρική περιτομή. Στην πραγματικότητα, όμως, το ακριβές αντίστοιχο για τους άνδρες είναι ο ευνουχισμός. Δεν είναι σπάνιο μικρά κορίτσια να πεθαίνουν επί τόπου τη στιγμή της κλειτοριδεκτομής από την ακατάσχετη αιμορραγία ή τον αφόρητο πόνο και το σοκ», αναφέρει η δημοσιογράφος του «Guardian» Αμπιγκεϊλ Χάγουερθ. Η Χάγουερθ ήταν από τις πρώτες που ανέδειξαν το πρόβλημα, τονίζοντας ότι έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη.

Δείτε βίντεο: Κλειτοριδεκτομές στην Αθήνα: Tο βάρβαρο «έθιμο» ήρθε και στη χώρα μας

ΣΧΟΛΙΑ (263)

νικολετιτσα

Γιατί γίνεται αυτό το μαρτύριο; Το ότι διαιωνίζεται κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό Το χειρότερο είναι ότι ή κυβέρνησή μας δεν κάνει τίποτα για να το αλλάξει και δεν καταλαβαίνω το γιατί

Ανώνυμη

Κρίμα στα παιδάκια που βιώνουν τέτοια βαρβαρότητα. Μακάρι να εξαφανιστεί αυτό το αισχρό έθιμο. Πώς μπορούν και το κάνουν αυτό στα ίδια τους τα παιδιά;

Elli

Μακαρι να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΣΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

Αυτές είναι οι αξίες που κομιζουν στην πατρίδα μας οι μουσουλμανοι, αλλα την κλειτορηδεκτομη να την κάνουν στους αριστερους που τους φέρνουν στην πατρίδα μας. Εισαγόμενα ήθη και έθιμα το πολιτιστικό επίπεδο της χώρας μας εξ αιτίας αυτων των απολιτιστων ανθρώπων οδεύει σε στυλ Συρια Πακισταν Ισλαμαμπάντ και ακομη χειρότερα.

Βαρα μου το ντεφι...

Γιατι τοση επαρση με ένα τετοιο θεμα, αφου αυριο-μεθαυριο θα το εχετε ξεχασει και θα ασχοληστε με κατι άλλο ??? τις πιο πολεεσ φορεσ ανουσια....

Χρυσαυγίτης

Πολύ σωστό σχόλιο!

Λούλης

Εγώ πάντως, ευνουχισμένο προσωπικό θα προσλάβω μεθαύριο στην μεζονέτα μου!

93% και τίποτα άλλο

Και οι αριστερές, οι αλληλέγγυες και οι συριζαίες να να κάνουν κλειτοριδεκτομή προς συμπαράσταση των ισλαμιστών προσφύγων! Άλλωστε σε λίγα χρόνια που θα επικρατήσουν τα τζιχάντια στην Ελλάδα μαντίλες, κλειτοριδεκτομές, μπούργκα, σαρία, τζαμιά και ιμάμηδες θα είναι η καθημέρινότητά μας!

αναστ

Εσυ να κανεις λοβοτομη για συμπαρασταση στους φασιστες και τους ρατσιστες

Κυνικός

Γιατί δεν πας να ζήσεις στη Σαουδική Αραβία, αριστεράντζα μου εσύ; Πηγαίνετε όλοι οι κομμουνιστές εκεί, έχει μπόλικο χώρο η έρημος...

λολα

τους ευνουχουσ ξεχασεσ.......

Ανακατωσούρης

Πρώτη και καλύτερη η κυρα Τασία. Η οποία θα βγει και θα μας πει ότι ο κάθε λαός έχει τα έθιμα του τα οποία πρέπει και να σεβόμαστε. Εκτός από τον Ελληνικό λαό βέβαια.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας

Οι γυναίκες που φορούν τη μαντίλα, υφίστανται διακρίσεις στην Αυστρία, σε βαθμό που θα πρέπει να εξετάσει κάποιος αν θα πρέπει να καλέσει όλες τις γυναίκες να την φορέσουν από συμπόνοια προς τις μουσουλμάνες.

Αγύριγο κεφάλι

Δεν έχει συμβεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ τέτοιο περιστατικό στην Ελλάδα.__________Οι ΝΕΟΝΑΖΙ πρέπει να φύγουν. Από την Ελλάδα!___________ΜΟΝΟ αυτοί!..

@Αγύριγο.....τσυριζοτρόλ!

Αρα δεν πρέπει να φύγει κανείς...και χατήρι δεν σου γίνεται!!! Μιάς και Νεοναζί στο Ελλαδιστάν υπάρχουν μόνο στην φαντασία ορισμένων φανατικών...σαν του λόγου σου!!!!

Γνώστης

Τι θα θέλατε να μάθετε για το Ισλάμ και δεν σας λένε οι "πολιτικώς ορθοί" αριστεροί και αριστερο-φιλελεύθεροι: 1. Το Ισλάμ έχει αναπόσπαστο το πολιτικό από το θρησκευτικό στοιχείο. Δεν νοείται ισλαμική κοινότητα κάτω από καθεστώς μη ισλαμικό. Κάθε ισλαμική κοινότητα (ούμμα) τείνει να καταλάβει την εξουσία στο μέρος που έχει εγκατασταθεί, για να γίνει κυρίαρχη. Αυτό γίνεται σήμερα μέσω των γεννήσεων και της μετανάστευσης. 2. Ισλάμ σημαίνει "υποταγή". Το Ισλάμ δεν πιστεύει σε Θεό Αγάπης. Ο Θεός του Ισλάμ είναι πολύ μακριά από τον άνθρωπο. Αποκαλύφθηκε μία φορά, και πάλι όχι ο ίδιος αλλά μέσω ενός υποτιθέμενου "αγγέλου" (οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι ήταν δαίμονας) σε έναν επιληπτικό καμηλιέρη, τον Μωάμεθ. 3. Για το Ισλάμ ο Μωάμεθ είναι πολύ μεγαλύτερος προφήτης από τον Ιησού Χριστό (που δεν αναγνωρίζεται ως Υιός του Θεού και δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος). Επίσης, ο Μωάμεθ θεωρείται ο αγιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ στη γη. Όμως η πραγματικότητα έχει ως εξής:Ο Μωάμεθ νόμισε ότι ήταν απεσταλμένος του Θεού, άρπαζε τις γυναίκες των συντρόφων του, σχημάτισε ομάδα που λήστευε καραβάνια, έγινε πολιτικοθρησκευτικός αρχηγός, διέταζε εκτελέσεις, πέθανε πάμπλουτος. Στις χαντίθ (παραδόσεις του Ισλάμ) αναφέρεται ότι ήταν σεξουαλικά ακόρεστος, γι αυτό και συνευρισκόταν καθημερινά με πολλές γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες ένα κοριτσάκι, η Αϊσέ, που την παντρεύτηκε όταν ήταν 6 και την διακόρευσε όταν ήταν 9. Η Αϊσέ υποχρεωνόταν να σκουπίζει το σπέρμα από τα ρούχα του Μωάμεθ όταν αυτός πήγαινε από τη μία γυναίκα στην άλλη...Αυτά σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις (χαντίθ) που θεωρούνται έγκυρα κείμενα του Ισλάμ. 4. Το Κοράνι είναι ένα ακατόητο κείμενο χωρίς ειρμό, που έχει συνταχθεί σε διάφορες περιόδους, μέχρι τον 8ο αιώνα. Όμως οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι άκτιστο και αδημιούργητο και έπεσε από τον ουρανό. Είναι κάτι σαν τον Υιό και Λόγο του Θεού, αλλά είναι βιβλίο. 5. Η βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή ήταν χριστιανικές περιοχές, με πολύ ζωντανές χριστιανικές κοινότητες, υψηλό πολιτισμό και σημαντικούς Πατέρες και Θεολόγους της Εκκλησίας. Το Ισλάμ σταδιακά τα αφάνισε όλα και βλέπουμε σε ποιο πολιτιστικό επίπεδο βρίσκονται...Οι Σταυροφορίες, με όλα τα λάθη τους, ήταν μία προσπάθεια εκ μέρους της Δύσης να ανακατάλαβει εδάφη που ήταν χριστιανικά. Ηταν η ανταπάντηση της Δύσης ύστερα από 4 αιώνες ισλαμικής επιθετικότητας, όταν το Ισλάμ είχε φτάσει να περάσει τα Πυρηναία....

kkk

κανεις δεν σε διαβασε,οτι και να τους λες σε γραφουν.

Μουσουλμανος@kkk 27/04/201719:00

Μην το λες. Συνηθως διαβαζουν και βριζουν η βριζουν χωρις να διαβασουν.

Μουσουλμανος @Γνώστης27/04/201711:05

Φιλε, ολα αυτα που γραφεις εχουν μια δοση αληθειας και καποια απο αυτα τα θεματα, απασχολουν τους μουσουλμανους ανα τον κοσμο. Υπαρχουν πολλες διαφορετικες αποψεις στο σιιτικο Ισλαμ, στους σουφιστες και στα διαφορα ισλαμικα ταγματα . Σχετικα με τον Μωαμεθ μπορω να πω, οτι ηταν μια πορτα (baab στα αραβικα) μεταξυ αυτου του κοσμου και της αλλης διαστασης (Αγγελοι και Θεος η Αλλαχ)Κατα τα αλλα, ηταν ανθρωπος σαν εσενα και μενα. Το Κορανι ποτε δεν πρεπει να ερμηνευεται καταλεξει. Οι χαντιθ δεν ειναι παντα εγκυρες, πολλες ειναι κατασκευασμενες για να δικαιολογησουν πραξεις των χαλιφηδων και των σουλτανων.Το μεγαλο προβλημα στο Ισλαμ, λεγεται "Αναγεννηση". Δηλαδη η λεξη "υποχρεωση" και "υποταγη" να αντικατασταθει απο τη λεξη "προαιρετικοτητα". Πολυ μεγαλο ρολο στον εκμοντερνισμο του Ισλαμ, επαιξε ο Κεμαλ Ατατουρκ, τον οποιο οι ελληνες βριζουν, επειδη αντεδρασε στην κυριαρχια ξενων πρακτορων (πρακτορων των αγγλογαλλων) στην πρωην οθωμανικη αυτοκρατορια.Εχεις δικιο οτι το Ισλαμ αναμειγνυει θρησκεια και πολιτικη. Ακριβως για αυτο και για το οτι εκανε κυρηγμα κοινωνικης δικαιοσυνης, εκτοπισε τον χριστιανισμο απο τις ακραιες επαρχιες της ρωμαικης αυτοκρατοριας, οπου ο κοσμος υπεφερε. Οι χριστιανοι παπαδες διακυρηταν οτι οποιος υποφερει πρεπει να υπομενει για να ανταμοιφτει στον Παραδεισο, ενω το Ισλαμ ελεγε οτι ο Θεος απαιτει κοινωνικη δικαιοσυνη στη γη.Εσυ αν ησουν καποιος φτωχοδιαβολος της εποχης εκεινης, τι θα εκανες, θα το επαιζες χριστιανος? Οταν δικαιολογεις τους σταυροφορους (τους μεγαλυτερους φονιαδες και ληστες στην ιστορια) γραφωντας οτι "πηγαν να ανακαταλαβουν χριστιανικα εδαφη" αυτο δεν ειναι πολιτικη? Τι σημαινει "χριστιανικα εδαφη"?Εν πασει περιπτωσει, πιο κατω σου ειχα γραψει, οτι το δογμα "υιος του Θεου", "Θεομητωρ", "Θεος εγεννηθη" κ.λ.π. στους μουσουλμανους φανταζει εκτος καθε λογικης και το λιγωτερο γελοιο.

Γνώστης

Το Ισλάμ δεν αναμειγνύει απλώς θρησκεία και πολιτική, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ. Ο Μωάμεθ με το ήθος που είχε όχι για πόρτα (πύλη) προς τον Θεό δεν ταίριαζε, αλλά μάλλον ήταν ένας πλανεμένος ψευδοπροφήτης, που έζησε στην απόλυτη σεξουαλική ελευθεριότητα και την απληστία. Σύγκρινε τον Μωάμεθ με έναν άγιο της Εκκλησίας (ας πούμε τον σύγχρονο άγιο Πορφύριο ή, για να πάμε πιο πίσω, τον Μέγα Βασίλειο, τον άγιο Αντώνιο...) και θα δεις τη διαφορά ήθους. Σύγκρινε το Ευαγγέλιο με το Κοράνι και βγάλε συμπεράσματα αβίαστα. Χάος χωρίζει Χριστιανισμό και Ισλάμ, το δεύτερο είναι ένας παραμορφωτικός καθρέφτης του πρώτου. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω, όποιος έχει νου και γνώση μπορεί να συγκρίνει τα δύο συστήματα και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Πάντως, το ότι οι κομμουνιστές σήμερα, δηλαδή οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, μισούν τον Χριστιανισμό αλλά υπερασπίζονται το Ισλάμ λέει πολλά....

ELENI προς Μουσουλμανο Γνωστη

Ειναι βεβηλωση να πιανεις τον Χριστιανισμο στο στομα σου φιλτατε Μουσουλμανε, οταν λες τοσα ψευδη.Ο αληθινος Χριστιανος οφειλει να παλευει για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(ρηση Ιωαννη Χρυσοστομου κ Ευαγγελιο)!O ΧΡΙΣΤΟΣ ουσιαστικα καταραστηκε τον πλουτο!ΤΟ ΙΣΛΑΜ εξαπλωθηκε διοτι βρηκε απηχηση σε απολιτιστες φυλες που ζουσαν μεσω των επιδρομων και του πολεμου,αρα η μισαλλοδοξη φυση του Μουσουλμανισμου τους ταιριαζε γαντι- εν αντιθεσει με τον Χριστιανισμο που κηρυττε τη θυσια και την χωρις ορια αγαπη στον Πασχοντα Ανθρωπο!!Ξερουμε οτι το ΙΣΛΑΜ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ και ΣΗΜΕΡΑ!Η ΕΛΛΑΔΑ γνωρισε την κολαση λογω Ισλαμ(Τουρκοκρατια) Οπου παει το Ισλαμ πεθαινει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ ο Πολιτισμος!Επισης το ΙΣΛΑΜ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΩΝ Ανδρων,αφου ο ερωτας στο ΙΣΛΑΜ ειναι πραξη βιας,μισους κ εξουσιας του αντρα προς το γυναικειο φυλο που μετουσιωνεται σε res!Το ΙΣΛΑΜ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΓΟΝΤΑΣ ΤΕΣ σε πορνεια ,αφου ο αντρας μπορει να εχει ως 4 συζυγους -αντικειμενα που δεν εχουν δικαιωματα ενωπιον του!Η πληρης αποκτηνωση κ προστυχια!Την ιδια ωρα ο Χριστιανισμος ανυψωσε τον ερωτα ως τον ουρανο, παρομοιαζοντας τον με την απολυτη αγαπη του Νυμφιου Χριστου προς την Νυφη-Ανθρωποτητα!Ο Χριστος ζητα απο τους συζυγους απολυτη κ αποκλειστικη αγαπη ως τη θυσια!Ο γλυκυς Ιησους, επισης, σκεπασε πατρικα την αθωοτητα των παιδιων την οποια το ΙΣΛΑΜ βιαζει βαναυσα θεσμοθετωντας το υψιστο αμαρτημα της παιδεραστιας(γαμοι με ανηλικα κοριτσακια)!Στον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ απεριφραστα (βλεπε φραση του Απ Παυλου"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΚΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Η ΔΟΥΛΟΣ!"Ολοι ειναι ισοι κ παιδια του Θεου"!Επισης, τον Κεμαλ τον βριζουμε γιατι υπηρξε αναμορφωτης μεν ,αλλα κι ενας αιμοδιψης σφαγεας που βασανισε φριχτα αθωους κ αοπλους πολυ μετα το περας του πολεμου(Το 1922 οι τσετες του Κεμαλ δεν εσφαξαν μονον Ελληνες αλλα ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ που δε συμμετειχαν στον πολεμο αλλα οι Τουρκοι εξοντωναν οποιον χριστιανικο θυλακα υπηρχε!)Και για να μαθαινεις Ιστορια , ο ιδρυτης των διαβοητων Ες Ες ΧΙΜΜΛΕΡ κι αλλοι ναζι ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,τν εθνικισμο ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ κ μιμηθηκαν μεθοδους εκτοπισμου των πληθυσμων κατα τις διωξεις των Εβραιων , στα στρατοπεδα συγκεντρωσης. κλπ.Σου προτεινω το βιβλιο Κεμαλ κ Ναζι" εκδ Παπαδοπουλος.Αυτα κ μην ξαναπιασεις τον Χριστιανισμο στο στομα σου,αφου δεν ξερεις.

Γνώστης

Τι θα θέλατε να μάθετε για το Ισλάμ και δεν σας λένε οι "πολιτικώς ορθοί" αριστεροί και αριστερο-φιλελεύθεροι: 1. Το Ισλάμ έχει αναπόσπαστο το πολιτικό από το θρησκευτικό στοιχείο. Δεν νοείται ισλαμική κοινότητα κάτω από καθεστώς μη ισλαμικό. Κάθε ισλαμική κοινότητα (ούμμα) τείνει να καταλάβει την εξουσία στο μέρος που έχει εγκατασταθεί, για να γίνει κυρίαρχη. Αυτό γίνεται σήμερα μέσω των γεννήσεων και της μετανάστευσης. 2. Ισλάμ σημαίνει "υποταγή". Το Ισλάμ δεν πιστεύει σε Θεό Αγάπης. Ο Θεός του Ισλάμ είναι πολύ μακριά από τον άνθρωπο. Αποκαλύφθηκε μία φορά, και πάλι όχι ο ίδιος αλλά μέσω ενός υποτιθέμενου "αγγέλου" (οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι ήταν δαίμονας) σε έναν επιληπτικό καμηλιέρη, τον Μωάμεθ. 3. Για το Ισλάμ ο Μωάμεθ είναι πολύ μεγαλύτερος προφήτης από τον Ιησού Χριστό (που δεν αναγνωρίζεται ως Υιός του Θεού και δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος). Επίσης, ο Μωάμεθ θεωρείται ο αγιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ στη γη. Όμως η πραγματικότητα έχει ως εξής:Ο Μωάμεθ νόμισε ότι ήταν απεσταλμένος του Θεού, άρπαζε τις γυναίκες των συντρόφων του, σχημάτισε ομάδα που λήστευε καραβάνια, έγινε πολιτικοθρησκευτικός αρχηγός, διέταζε εκτελέσεις, πέθανε πάμπλουτος. Στις χαντίθ (παραδόσεις του Ισλάμ) αναφέρεται ότι ήταν σεξουαλικά ακόρεστος, γι αυτό και συνευρισκόταν καθημερινά με πολλές γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες ένα κοριτσάκι, η Αϊσέ, που την παντρεύτηκε όταν ήταν 6 και την διακόρευσε όταν ήταν 9. Η Αϊσέ υποχρεωνόταν να σκουπίζει το σπέρμα από τα ρούχα του Μωάμεθ όταν αυτός πήγαινε από τη μία γυναίκα στην άλλη...Αυτά σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις (χαντίθ) που θεωρούνται έγκυρα κείμενα του Ισλάμ. 4. Το Κοράνι είναι ένα ακατόητο κείμενο χωρίς ειρμό, που έχει συνταχθεί σε διάφορες περιόδους, μέχρι τον 8ο αιώνα. Όμως οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι άκτιστο και αδημιούργητο και έπεσε από τον ουρανό. Είναι κάτι σαν τον Υιό και Λόγο του Θεού, αλλά είναι βιβλίο. 5. Η βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή ήταν χριστιανικές περιοχές, με πολύ ζωντανές χριστιανικές κοινότητες, υψηλό πολιτισμό και σημαντικούς Πατέρες και Θεολόγους της Εκκλησίας. Το Ισλάμ σταδιακά τα αφάνισε όλα και βλέπουμε σε ποιο πολιτιστικό επίπεδο βρίσκονται...Οι Σταυροφορίες, με όλα τα λάθη τους, ήταν μία προσπάθεια εκ μέρους της Δύσης να ανακατάλαβει εδάφη που ήταν χριστιανικά. Ηταν η ανταπάντηση της Δύσης ύστερα από 4 αιώνες ισλαμικής επιθετικότητας, όταν το Ισλάμ είχε φτάσει να περάσει τα Πυρηναία....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mannn-708_0

Ο δράστης έβγαλε από το όχημά του μια κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής