Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους απεργούς πείνας στις φυλακές του Ισραήλ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους απεργούς πείνας στις φυλακές του Ισραήλ

Με τη συμπαράσταση μελών της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, όπου πραγματοποίησαν την καθιστική διαμαρτυρία

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν απόψε στη Θεσσαλονίκη μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε ομοεθνείς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 17 Απριλίου απεργία πείνας.

Με τη συμπαράσταση μελών της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία, όπου πραγματοποίησαν την καθιστική διαμαρτυρία, κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες φυλακισμένων απεργών πείνας και παλαιστινιακές σημαίες, ενώ διένειμαν και φυλλάδια σε περαστικούς.

Όπως αναφέρεται, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Δ.Σ. της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και το προεδρείο της ΕΔΥΕΘ, από τις 17 Απριλίου πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας και καταγγέλλεται ότι σε πολλές περιπτώσεις κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Daniel

Δεν είναι "πολιτικοί κρατούμενοι" ηλίθιοι. Είναι μέσα ως τρομοκράτες με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας (Μπα'Γκα'Τσ). Στα κελιά τους έχουν τηλεοράσεις ενώ παρακολουθούν και πανεπιστημιακά μαθήματα. Έχουν καλύτερη μεταχείριση από κάθε δικό σας κρατούμενο: κανονικά και με τον νόμο. Να κάνετε κουμάντο στο μπουρδέλο σας. Να πάτε να κάψετε κανένα τραπεζικό υπάλληλο στη Μαρφίν. Δεν θα μας πείτε τι θα κάνουμε στη χώρα μας. Ή καλύτερα, περάστε στο Κράτος του Ισραήλ να μας πείτε τι να κάνουμε. Σας περιμένουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eoka_009

Βιασμοί, γρονθοκοπήματα, κλωτσιές, μαστιγώματα, απειλές για αποκοπή γεννητικών οργάνων, βίαιη τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουβά στο κεφάλι του θύματος, σβήσιμο αναμμένων τσιγάρων στον πρωκτό του θύματος, εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου είναι μερικές από τις καταγγελλόμενες πρακτικές βασανιστηρίων 

elas

Ένας 32χρονος και μία 37χρονη, άρπαξαν από το συνεργείο και από τρία οχήματα ένα ραδιόφωνο, μια οθόνη DVD, μια τουρμπίνα, όργανα μέτρησης, διάφορα άλλα εξαρτήματα, ανταλλακτικά και δύο φορητούς υπολογιστές