
Έχει παρανοηθεί όλη η υπόθεση και πολύ φοβάμαι πως αυτό γίνεται με δόλο. Καταρχάς ο νόμος θίγει όλες τις γυναίκες. Θα μπορούσαν λοιπόν να είναι οι μάνες σας, οι γιαγιάδες σας (αλήθεια αυτές πώς έχουν σύνταξη αυτές; δουλεύανε κάπου;). Δεν έχει να κάνει με αξιωματικούς, στρατιωτικούς κλπ. Σήμερα στην συγκέντρωση ήταν χήρες που έχουν κατακρεουργηθεί από τον νόμο Κατρούγκαλου με συζύγους που ήταν γιατροί, δάσκαλοι, γυμναστές, ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ. Οι σύζυγοι αυτών των γυναικών έχουν πληρώσει συνταξιοδοτικές εισφορές 30 χρόνια και βάλε. Αυτά τα χρήματα λοιπόν ποιος τα παίρνει; Γιατί ένα τρέχων δάνειο κληρονομείται στη χήρα και δεν κληρονομούνται οι συνταξιοδοτικές εισφορές του άντρα της; Μάλιστα ακόμη πιο παράλογο είναι πως μια χήρα 55 + 1 ημέρα θα πάρει για πάντα τη σύνταξη της ενώ μια χήρα που είναι 55 - 1 ημέρα δεν θα την πάρει. Αυτό σας ακούγεται συνταγματικό; Γιατί όσο γνωρίζω το σύνταγμα δεν διαχωρίζει τους πολίτες του με βάση την ηλικία. Αυτό που ζητάνε είναι η σύνταξη να υπολογίζεται με τα χρόνια γάμου, με τα χρόνια συνταξιοδοτικών εισφορών και όχι με ένα όριο ηλικίας που δεν προκύπτει από πουθενά. Γιατί 55 και όχι 53; και γιατί 55 και όχι 67; Αναρωτιέμαι αυτοί που υποστηρίζουν πως καλώς υπάρχει αυτός ο νόμος και "να πάνε να δουλέψουν" τι δουλειά άραγε κάνουν οι ίδιοι και εάν είναι διατεθειμένοι να προσλάβουν 54 χρονών γυναίκες στην επιχείριση σας. Τέλος να σημειώσω πως και μια γυναίκα στην ηλικία των 55 παρα κάτι να έβρισκε δουλειά, ο ίδιος ο νόμος είναι κενός και δεν δίνει στις ίδιες ατομικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Για να πάρουν την "δικιά" τους σύνταξη θα πρέπει να δουλέψουν πολλά παραπάνω χρόνια για να συμπληρώσουν ένσημα.
Πολυ σωστα τα ειπες αλλα ουτε τα ποσα χρονια γαμου μπορουν να ισχυσουν αλλα μονο οι εισφορες που εχουν καταβληθει. Αν μια γυναικα ειναι παντρεμενη 10 χρονια και ο συζυγος εχει πληρωσει εισφορες 25-30 ετων οπως συμβαινει με τους στρατιωτικους γιατι να χασει το συνταξιοδοτικο δικαιωμα. Στο κατω-κατω δεν επιλεγει εκεινη τον χρονο θανατου. Η αν ειναι παντρεμενη 10 χρονια και 11 μηνες και ο νομος λεει 11 χρονια γαμου δεν ειναι αδικια για εναν μηνα να χασει τη συνταξη;;;;Γι αυτο πιστευω πως το πιο σωστο ειναι οτι ισχυε μεχρι τωρα. Να υπολογιζονται οι εισφορες του συζυγου.
Βλεπω, την κριτικη σκεψη του υπουργειου να μην μπορει να στηριξει την ελληνικη οικογενεια που εχασε τον εργαζομενο συζηγο σε οποιοδηποτε φορεα δημοσιου και ιδιωτικου και προβληματιζομαι για το επιπεδο διοικησης. Αν ημουν Τσιπρας θα τους ειχα ολους διωξει.
Λεφτά για να ταίζουν λαθρομετανάστες και να προσλαμβάνουν καρανίκες υπάρχουν, λεφτά για Ελληνίδες γυναίκες που έχασαν τον άντρα τους, με παιδιά ανήλικα, με παιδιά που σπουδάζουν δεν υπάρχουν, σου λένε να πάς να κόψεις το λαιμό σου.
Καιι γιατί να παίρνουν σύνταξη αν είναι σε ηλικία που μπορούν να δουλέψουν; Δηλαδή όλες οι γυναίκες που δουλεύουν μέχρι να πάρουν την δική τους σύνταξη και όχι να "κληρονομήσουν"την σύνταξη του άντρα τους είναι κορόιδα; Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο δουλεύουν πλέον οι γυναίκες και στην Ελλάδα το παίζουν μερικές οικοκυρές;Η σύνταξη να είναι προσωπική και να ισχύει όσο ζει ο συνταξιούχος και όχι να μεταβιβάζεται σε άλλο μέρος της οικογένειας σε θυγατέρες και γυναίκες..Ισότητα των φύλων ισχύει σε άλλα αλλά θέλουμε και τα ειδικά προνόμια;
To μόνο "καλό" Τσυριζομέτρο και θέλουν να καταργηθεί? Μια χαρά νέες γυναίκες.. ας βρούνε και καμμιά δουλίτσα..αν δεν τις έχουν ήδη "βολέψει" στο Δημόσιο ως χήρες πεσόντων εν ώρα καθήκοντος!!
Πού να την βρούνε φίλε μου την δουλειά στα 50 ; Εδώ νέες είμαστε με πτυχία και γλώσσες και δεν μας θέλει κανείς! Ούτε για παραδουλεύτρα δε σε θέλουν σε αυτήν την ηλικία. Εύχομαι ο Θεός να δώσει δύναμη σε αυτές τις γυναίκες.
Είναι απλώς αίσχος το ότι κόβεται η σύνταξη από τις χήρες, την ίδια ώρα που εξακολουθούν να παίρνουν επίδομα οι άγαμες θυγατέρες.
Για τους θανοντες εν ώρα υπηρεσίας δεν λέω κουβέντα. Για τους υπόλοιπους όμως διαφωνώ. Εκτός και αν οι χήρες ζητήσουν ο νόμος να μην αλλάξει μόνο για αυτές αλλά για όλες τις χηρες ακόμα και αυτές που ο άντρας τους δούλευε στον ιδωτικο τομέα. Έχουν ρωτήσει τι σύνταξη θα πάρει η γυναίκα μου αν πάθω κάτι εγώ με 17 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα? Όχι βέβαια. Μόνο την πάρτη τους κοιτάνε και τα δικά τους παιδιά, των άλλων δεν είναι παιδιά? Δεν τα έκανε μάνα αυτά? Δεν έχασαν τον πατερα τους αυτά? Και μετά μου λένε ότι έχει στραφεί η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Λογικό δεν είναι όταν η μία κοινωνική ομάδα βλέπει τα προνόμια της άλλης? Έχω συγκρίνει τις κρατήσεις μου με τις κρατήσεις που έχει δημόσιος υπάλληλος με τον ίδιο μισθό (με διαφορά 20 ευρώ) και είχαμε τις ίδιες παρά 5 ευρώ. Και αυτός θα πάρει εφάπαξ έστω και 30-40 χιλιάδες και εγώ θα πάρω το μεσαίο. Και αυτός έχει την μονιμότητα και φυσικά δεν έχει κανένα άγχος αν πάει καλά η δουλειά και αν έχει δουλειά. Δεν έχει δεν δουλεύει. Εμείς δεν έχουμε δουλειά και απολύεται ένας. Αντε με τους καλομαθημενους προνομιουχους.
AΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ? ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΣ ?
Γιατι τότε δε πήγαινες και συ να ξυπνάς απο τις 4 κάθε ημέρα απο 18 χρονών, να μη ξέρεις που θα σου έρθει μετάθεση, τα παιδιά σου να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και να αλλάζουν σχολείο κάθε χρόνο. Γιατι πολύ απλά δεν είχες ανάγκη να μπείς σε αυτή τη διαδικασία αλλα τώρα ζηλεύεις και προσπαθείς να μειώσεις τους άλλους γι'αυτό που μπόρεσες να κάνεις εσύ.
OΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΥΤΙΔΕΣ !!! ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ .