Θάνος Πλεύρης: Βασικός ομιλητής σε ημερίδα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Θάνος Πλεύρης: Βασικός ομιλητής σε ημερίδα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Ο πρώην βουλευτής θα αναφερθεί  στην περιπέτεια που τον περασμένο Νοέμβριο έκανε τη ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή

Βασικός ομιλητής σε ημερίδα με θέμα τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θα είναι ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα αναφερθεί  στην περιπέτεια που τον περασμένο Νοέμβριο έκανε τη ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή, με τον ίδιο να δίνει μέσα από το θάλαμο της εντατικής την πιο σκληρή και άνιση μάχη. 

Είναι η πρώτη επιστημονική ημερίδα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις την οποία διοργανώνει ο πρώην βουλευτής σε συνεργασία με το New York College και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 17:00 στην ΕΣΗΕΑ και όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης: «Είναι η πρώτη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στις πρωτοβουλίες που θα παρθούν για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και μετά από αυτήν θα ακολουθήσουν επαφές με θεσμικούς φορείς, συγκρότηση σε σώμα ατόμων που είναι θύματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων».
            
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του NEW York College στόχος είναι να ξεκινήσει μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των φορέων υγείας, αλλά και των πολιτών, καθώς σε αυτές τις δύσκολες ημέρες η επαγρύπνηση όλων κρίνεται επιβεβλημένη και αναγκαία.
            
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ.Πατούλης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκος, ο προεδρικός Σύμβουλος λοιμώξεων Ηνωμένων Πολιτειών, Θ. Ζαούτης, εκπρόσωπος AHEPA, Δ. Χονδρός, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Π. Ευσταθίου, πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Η. Φούτσης. ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΕΣΥτης

Με βρίζουν οι γριές μου που τις χειρουργώ και σε δύο ημέρες τις στέλνω σπίτι, γιατί αισθάνονται πιό ασφαλείς στο νοσοκομείο. Χάρις στον κο Πλεύρη (αν και μάλλον ήταν STSS), πολλοί ασθενείς πλέον συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις (συνολική θνητότητα περί το 30%) και οι αντιδράσεις τους που τους στέλνω σπίτι έχουν μειωθεί. Μάλιστα κάποιοι συγγενείς μου ζητούν οι ίδιοι να πάρουν νωρίς τους ασθενείς σπίτι. Μόλις δε τους πω είδατε τι παραλίγο να πάθει ο Πλεύρης κάμπτω και τις τελευταίες αντιδράσεις. Ιδεολογικά διαφωνών, επιστημονικά ευγνωμονών.

Dr.

Στο περιβάλλον του σπιτιού του, ο κάθε ασθενής αισθάνεται καλύτερα και αναρρώνει με μεγαλύτερη ευκολία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4513072

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα

fwtia-ethniki_main01

 Κλειστή η εθνική Αθηνών-Κορίνθου από τα Μέγαρα (39ο χιλιόμετρο) μέχρι την Κινέτα (56ο χιλιόμετρο) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας - Η φωτιά πέρασε την εθνική οδό - Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων - Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία μέσωτης παλαιάς εθνικής οδού - Γέμισαν καπνούς οι σήραγγες της Ολυμπίας Οδού

3
vre_09

Ένας Βρετανός θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του για την Κρήτη και να ευχαριστήσει τους ντόπιους που τον βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε πρόπερσι στο σπίτι του, αποφάσισε να προσφέρει φορητούς απινιδωτές στην περιοχή στην οποία μένει