Ιωάννινα: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός του κυκλώματος των τοκογλύφων

Ιωάννινα: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός του κυκλώματος των τοκογλύφων

Το βασικό χαρακτηριστικό της δράσης τους συνίστατο στον «ιδιωτικό δανεισμό» με τη μεθοδολογία της προεξόφλησης επιταγών («σπάσιμο επιταγών») και στη συνακόλουθη αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών από τις τοκογλυφικές συναλλαγές

Προφυλακιστέος, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 65χρονος από το Πικέρμι Αττικής, που φέρεται από την Αστυνομία ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος των τοκογλύφων, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν οι υπόλοιποι πεντε συλληφθέντες που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τοκογλυφία, εκβιασμούς και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποκαλύφθηκε πλήρως η εγκληματική δράση της οργάνωσης ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς και ποσότητες χρυσού και επιταγών, που σχετίζονται με τοκογλυφική δραστηριότητα.

Το βασικό χαρακτηριστικό της δράσης τους συνίστατο στον «ιδιωτικό δανεισμό» με τη μεθοδολογία της προεξόφλησης επιταγών («σπάσιμο επιταγών») και στη συνακόλουθη αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών από τις τοκογλυφικές συναλλαγές.

Πιο αναλυτικά τα μέλη της οργάνωσης, αφού εντόπιζαν αρχικά τα υποψήφια θύματά τους, στη συνέχεια τους δάνειζαν χρηματικά ποσά, παρακρατώντας ως εγγύηση μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας, τις οποίες εξαργύρωναν στη συνέχεια άλλα μέλη της οργάνωσης από τραπεζικά καταστήματα.

Ο 65χρονος συλληφθείς είχε διευθυντικό - ηγετικό ρόλο, ενώ ο 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας από κοινού με τον 45χρονο ημεδαπό, είχαν αναλάβει τον ρόλο του «μεταφορέα» των επιταγών και των εισπραχθέντων χρηματικών ποσών από την προεξόφληση των επιταγών.

Επίσης, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 51, 31, 50 και 23 ετών), μέλη της οργάνωσης, ως «συνεργαζόμενοι» επιχειρηματίες, δραστηριοποιούνταν στην είσπραξη των ονομαστικών αξιών των επιταγών από τα τραπεζικά καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της (δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 67 ετών και ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν), είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των υποψήφιων θυμάτων και την «προμήθεια - αλίευση» των επιταγών.

Σε παράλληλες αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:Στην οικία του 65χρονου ημεδαπού εγκέφαλου της οργάνωσης, στο Πικέρμι Αττικής:

• δύο μεταλλικά χρηματοκιβώτια κρυμμένα κάτω από ανενεργό ανελκυστήρα, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (605.000) ευρώ, (8.760) λίρες Αγγλίας σε χαρτονομίσματα και (66.022) δολάρια ΗΠΑ.
• τέσσερις ράβδοι χρυσού και φύλλο χρυσού
• πλάκα χρυσού βάρους ενός κιλού
• εκατό (100) χρυσές λίρες και (50) pesos
• τέσσερα χρυσά νομίσματα και ένα χρυσό μενταγιόν
• τρεις σφραγίδες και διάφορα έγγραφα  
επίσης στην κατοχή των κατηγορουμένων και στα οχήματά τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ, δεκατέσσερις επιταγές συνολικής ονομαστικής αξίας (62.300) ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις.
ΣΧΟΛΙΑ (2)

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Αυτα βρέθηκαν ή αυτα ... "καταγράφτηκαν";;

Με τι επιτόκιο;

Δάνειζε κι αυτό με 1,5% ετήσιο επιτόκιο σαν τους τοκογλύφους δανειστές μας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

allazoun-ola-stis-episkepseis-se-giatrous-tou-eopuu_w_l

Ορίζεται πως τα παραπεμπτικά που εκδόθηκαν εξετάσεις για τις 23, 24 και 25 Μαΐου και δεν εκτελέστηκαν, λόγω της απεργίας που είχε προκηρυχθεί, θα ισχύσουν έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου