Την Πέμπτη η νέα δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Την Πέμπτη η νέα δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, οκτώ χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα που είχε σοκάρει το πανελλήνιο 

Οκτώ χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπ. Ιωάννου στην Κυπαρισσία που είχε συνταράξει το πανελλήνιο η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου την Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας.  

Την επανάληψη της δίκης είχε ζητήσει ο 41χρονος καταδικασθείς για το έγκλημα Βορειοηπειρώτης, ο οποίος είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου στις 27 Φεβρουαρίου 2013, που τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Αλβανό συγκατηγορούμενό του το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή από ισόβια κάθειρξη σε κάθειρξη 20 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.  

Το άγριο έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο με την ωμότητα που έγινε, φέρεται ότι είχε ως κίνητρο την προσημείωση του σπιτιού του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη. Ο άτυχος δικηγόρος είχε αναλάβει υπόθεση που αφορούσε ανεξόφλητες επιταγές του εν λόγω κατηγορούμενου σε δύο Κυπαρίσσιους τεχνίτες που είχαν πραγματοποιήσει ξυλουργικές εργασίες στο σπίτι του. 

Ο ένας από τους δύο πελάτες του Σπ. Ιωάννου -οι οποίοι του είχαν παραδώσει επιταγές του Βορειοηπειρώτη για να κινήσει νομικές διαδικασίες-, είχε δεχτεί σύμφωνα με μαρτυρίες στο δικαστήριο απειλές από τον κατηγορούμενο.   

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

enas-pontios-paidi-anthrakwruxwn-gia-dimarxos-bruksellwn_w_l

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, παιδί Ελλήνων μεταναστών, γεννημένος στο Βέλγιο, μπήκε στην πολιτική πριν από τριάντα περίπου χρόνια, τα τελευταία 20 με τους Οικολόγους

43742820_2070529723259926_6660886113021853696_n

«Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ για την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

3
1275266

Ο  εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε, επίσης, να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας και να αθωωθούν ο εφέτης Αθανάσιος Μουστάκας και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, ο οποίος μέχρι πρότινος φυγοδικούσε

1