Βάζουν πλώρη για την Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη

Βάζουν πλώρη για την Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη

Ετοιμάζουν μεγάλη απόβαση - Ανάμεσα τους και πολλοί νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με την παραγωγή και αγωνιούν για το μέλλον τους 

Βάζουν πλώρη για την Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη
Για «απόβαση» στην Αθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης. Ήδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση στα εκδοτήρια για την έκδοση των εισιτηρίων έναντι του συμφωνηθέντος με τις ναυτιλιακές εταιρείες ποσού των 20 ευρώ για μετάβαση στον Πειραιά κι επιστροφή.

Στο λιμάνι έχει στηθεί μεγαφωνική εγκατάσταση, ενώ στα γκισέ επικρατεί "πυρετός", με αγρότες με τα σακίδια και τις βούργιες στον ώμο αλλά και κάποιους με τις παραδοσιακές κατσούνες να έχουν καταφτάσει. Εντυπωσιακή είναι πάντως η σύνθεση του κόσμου που ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στα δύο πλοία που θα αναχωρήσουν από το Ηράκλειο, καθώς πρόκειται για κυρίως νέους ανθρώπους που έχουν βγει στην "παραγωγή" κι αγωνιούν για το αύριο.

Εκτός των περίπου 500 αγροτών που έχουν εγγραφεί ήδη στις λίστες από το Ηράκλειο, στα πλοία θα επιβιβαστούν και όσοι προσέλθουν στο λιμάνι την επόμενη ώρα, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση.

Κλείσιμο


Αναχώρησαν από τα Χανιά
Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, επιβιβάστηκαν απόψε αγρότες από τα Χανιά, προκειμένου να λάβουν μέρος στο αυριανό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.
 
Σύμφωνα με την λίστα επιβίβασης που παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 165 αγρότες.

Στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου θα βρεθούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής, με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

«Θέλουμε από την Κρήτη να ανάψομε τη σπίθα του αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών Γιώργος Χαλκιάς.

Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, δήμοι, καθώς και φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Για τον λόγο αυτό δεν θα στηθούν αύριο πάγκοι στις λαϊκές αγορές της Κρήτης.

Με πληροφορίες από  cretalive.gr - ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης