Κρήτη: Η ώρα της απολογίας για τους 14 του κυκλώματος των μεταναστών

Εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου πρόκειται να βρεθούν σήμερα οι δεκατέσσερις αλλοδαποί, μέλη του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξάρθρωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Πρόκειται για εννέα άτομα από το Αφγανιστάν, τρία από τη Συρία, μία 37χρονη Βουλγάρα και ένας 29χρονος από το Πακιστάν.

Και οι δεκατέσσερις, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, οι πέντε Έλληνες, αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κατ’ επάγγελμα τέλεση πλαστογραφίας, παραβάσεις περί όπλων και παράνομη βία.

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου στην ευρύτερη περιοχή του Τσούτσουρα Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τα μέλη του κυκλώματος, αλλά εντοπίστηκαν και 112 μετανάστες να ζουν μέσα σε σπηλιές και ποιμνιοστάσια.

Το εγκληματικό δίκτυο αποτελούνταν από τέσσερις «πυρήνες», που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δραστηριοτήτων σε Αίγυπτο, Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία.

Οι δράσεις του κάθε «πυρήνα» αφορούσαν – κατά περίπτωση – στην προσέλκυση των ενδιαφερόμενων αλλοδαπών, στη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και στη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων που αφορούσαν στην παράνομη διακίνηση τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.cretapost.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης