Πρωτοφανής υπόθεση: Επικαλούνταν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αποσπούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Πρωτοφανής υπόθεση: Επικαλούνταν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αποσπούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Το όνομα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, είχε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί ένας απατεώνας, ο οποίος έπειθε τα θύματά του ότι η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός ήταν αρχηγός ενός οργανωμένου κυκλώματος δικαστών και μπορούσε να επέμβει για να πέσουν «στα μαλακά» κατηγορούμενοι σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και όπλων

Πρωτοφανής υπόθεση: Επικαλούνταν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αποσπούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ
Με απύθμενο θράσος ένας 44χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων στον Πειραιά, προκειμένου να εκβιάζει πελάτη του, επικαλέστηκε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος Ιωάννη Αγγελή, τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Νίκο Ποιμενίδη, άλλους δικαστικούς λειτουργούς, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας που υπηρετούσαν στο Τμήμα Όπλων.

Μάλιστα στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ο συλληφθείς αναφερόταν στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου με τον κωδικό «θεία» ή «Σμαράγδα», θεωρώντας ότι έτσι δεν δίνει στόχο. Ο απατεώνας ζητούσε χιλιάδες ευρώ από τα θύματά του και έλεγε ότι τα ζητούσε δήθεν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο κατηγορούμενος επικαλείτο στο θύμα του επαφές με αυτά τα επιφανή στελέχη του δικαστικού και αστυνομικού σώματος, τα οποία όπως υποστήριζε θα μπορούσε να «χρησιμοποιήσει» έναντι… αντιτίμου, που θα έδινε το θύμα ως «λάδωμα» προκειμένου να τον… καθαρίσουν από πιθανή εμπλοκή του σε κατοχή παράνομου οπλισμού.
Κλείσιμο

Μάλιστα, ο... δράκος στο παραμύθι του 44χρονου απατεώνα ήταν τόσο μεγάλος, που έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί ότι η Βασιλική Θάνου, είναι συγγενής με τη γυναίκα του, ώστε να πειστούν τα θύματά του. «Αν δεις το βιογραφικό της (Βασιλική Θάνου), είναι από το ίδιο χωριό της συντρόφου μου. Είναι δύο αδερφών παιδιά», έλεγε ο 44χρονος.

Πως εξελίχθηκε η υπόθεση
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος, είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων και με την ιδιότητα αυτή, παρέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο, με σκοπό την συντήρηση ή την πώληση, σε περίπτωση ανεύρεσης αγοραστή, δύο σκοπευτικά πιστόλια. Ένα μήνα αργότερα, ειδοποίησε ψευδώς τον κάτοχο των πιστολιών (θύμα), ότι κινδυνεύει να φυλακιστεί, διότι το ένα από τα δύο όπλα του εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος τις μέρες εκείνες συνελήφθη για λαθρεμπορίο φυσιγγίων και οπλοκατοχή. 

Στη συνέχεια, το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 34.000 ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες που ισχυρίζετο ότι διέθετε να "κλείσει" την υπόθεσή του και να αποφύγει την δίωξη. Μέρος του ποσού αυτού, καθ’ υπόδειξη του δράστη κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης γυναίκας του. 

Στη συνέχεια, λίγες μέρες αργότερα, ο δράστης ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον 67.000 ευρώ, διότι όπως ψευδώς ισχυρίζετο, τα χρήματα αυτά απαιτούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Αστυνομικοί και Δικαστικοί. Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των 25.000 ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε ισόποσες δόσεις των 5.000 ευρώ.

Τελικά, το θύμα αντιλαμβανόμενο την εκβίαση σε βάρος του, την κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και για τον λόγο αυτό οργανώθηκε επιχείρηση την 2-3-2017 κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ το οποίο παρέλαβε ο 44χρονος και συνελήφθη. Παράλληλα συνελήφθη και η 43χρονη.

Μετά από έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Τρία περίστροφα
490  φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Πέντε γεμιστήρες πιστολιών
Πλήθος τμημάτων όπλων
Μία σιδερογροθιά
Ένα ζευγάρι χειροπέδες
Ένα πτυσσόμενο γκλοπ
Ένας ασύρματος
Μία συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου
Τέσσερα μαχαίρια
Το χρηματικό ποσό των -3.850- ευρώ

Μετά από έρευνα στην οικία της 43χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ
175 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Οκτώ γεμιστήρες πιστολιών
Ένας ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Η... θεία πήρε προαγωγή
Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αλλά και τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του εμπόρου όπλων και του θύματος σε καφετέρια στο Φάληρο, προέκυπτε η έντονη προσπάθεια του κατηγορουμένου να εμπλέξει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς για να πείσει το θύμα του.

Δράστης: «Η θεία» (Βασιλική Θάνου) πήρε προαγωγή. Έγινε προεδρίνα του Αρείου Πάγου. Θα δεις τη «Σμαράγδα» (Βασιλική Θάνου) στην τηλεόραση.  

Θύμα: «Ποια είναι;»

Δράστης: «Η Βασιλική Θάνου αλλά έτσι θα την λέω κωδικά όταν μιλάμε. Αυτή δίνει τώρα εντολές. Μιλάει παντού. Τώρα αυτή δίνει παντού εντολές».

Μάλιστα έδειξε και φωτογραφία της δικαστικής λειτουργού στο κινητό του τηλέφωνο από το διαδίκτυο για να τον πείσει.

Σε άλλη συνομιλία λέει ο δράστης: «Έδωσες 34, αλλά αυτοί θέλουν ακόμη 67. Η ‘θεία’ είναι θεία της γκόμενάς μου. Οι αστυνομικοί (λέει ονόματα) θέλουν και αυτοί. Συντόμευε μη γίνουν κρίσεις και αλλάξουν».

Σε άλλες επαφές τους ο 44χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, υποστήριζε ότι η «θεία καθαρίζει για κυκλώματα εμπορίας όπλων και ναρκωτικών και μοιραζόμαστε τα λεφτά. Μάλιστα τώρα μου είπε ότι θα καθάριζε έναν ‘έμπορο’ με 100.000 ευρώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης