Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΔΟΛ

Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΔΟΛ

Από την Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, την Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΔΟΛ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων -ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ειδικότητα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, περιλαμβανομένων και εκείνων από τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας- αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. 

Την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε να παραμείνει ενεργός,  μέχρι την έκδοση της απόφασης σχετικά με την αίτηση των τραπεζών για το καθεστώς ειδικής διαχείρισης,  ο τραπεζικός λογαριασμός με τον οποίο εξασφαλίζεται η ρευστότητα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του οργανισμού και η μισθοδοσία των εργαζομένων. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτα άλλο παρά "τυράκι στη φάκα που έχει στηθεί από καιρό και που οδηγεί σε «αργό θάνατο» κάθε εργαζόμενο αυτόν και την οικογένεια του. Δεν είναι τίποτε άλλο από την ομηρία που τον κρατάνε για μεγάλο διάστημα και που επιτρέπουν σαν ασθενή να του ανοιγοκλείνουν τον «ορό» ίσα-ίσα για να τον κρατάνε ζωντανό και για όσο τον χρειάζονται για τα επιχειρησιακά τους σχέδια".


Κλείσιμο

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: "Όσο περνάει ο χρόνος και όσο ακουμπάμε και αναμένουμε σε αυτά τα «σχέδιά τους», τόσο θα επιβαρύνετε και η δικιά μας θέση απέναντι σε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και σε κάθε διεκδίκησή μας.

Η γραμμή της αναμονής, της διαβούλευσης της «εργασιακής ειρήνης», η αυταπάτη ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορεί να ταυτιστούν με αυτά της επιχειρηματικότητας ενός «νέου επενδυτή» και των τραπεζών είναι παγίδα για κάθε εργαζόμενο που σέβεται τον εαυτό του και την εργασία του. Είναι εκ δια μέτρου αντίθετα και καταστροφικά για όλους τους συναδέλφους.

Γι’ αυτό και τώρα, έστω και στο και πέντε, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας ώστε να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά τα βασικά αιτήματά μας". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης