Πολύωρο θρίλερ με τέσσερα ακινητοποιημένα στα χιόνια τρένα

Απεγκλωβίστηκε τρένο με 300 επιβάτες μετά από 3 ώρες και εγκλωβίστηκε ξανά - Έφτασε με τρίτη εφεδρική μηχανή στο Λιανοκλάδι, έχοντας προκαλέσει ντόμινο ταλαιπωρίας με ακινητοποιημένα τρένα στη Λάρισα και το Λιανοκλάδι - Περιπέτεια για επιβάτες και στο Πλατύ Ημαθίας

Ντόμινο ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών στο δίκτυο του ΟΣΕ προκάλεσε ο πολύωρος εγκλωβισμός ενός τρένου με 300 επιβάτες στο Δομοκό. Το συγκεκριμένο Intercity που έκανε δρομολόγιο προς την Αθήνα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό. Τελικά κινούμενο εξαιρετικά αργά σε τμήμα του δικτύου με μονή γραμμή, έφτασε στο Λιανοκλάδι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα: Μέχρι να φτάσει, υποχρεωτικά τα υπόλοιπα τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια στο δίκτυο παρέμεναν  ακινητοποιημένα μέχρι τη στιγμή που έφτασε το πρώτο στο Λιανοκλάδι.

Αφού έμεινε εγκλωβισμένο με 300 επιβάτες  επί τρεις ώρες απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δύο μηχανών που είχαν φτάσει στο σημείο από τον Παλαιοφάρσαλο. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές,  χάλασαν και οι δύο. Το τρένο,  ακινητοποιήθηκε για δεύτερη φορά.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι. Μετά κόπων και βασάνων η μηχανή έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο.

Όμως, στο σημείο που εκινείτο η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή: Έχει ένα ρεύμα. Έτσι, το Intercity 52  έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες. Για να ξεκινούσε όμως, και πάλι το ταξίδι θα πρέπει να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό! Το ίδιο ισχύει και για ένα ακόμη τρένο το Intercity 55  που έχει προορισμό την Αθήνα και είχε ακινητοποιηθεί στη Λάρισα. Περιπέτεια, όμως, περίμενε και τους επιβάτες του τρένου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας και τελικά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και τα άλλα τρία τρένα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Η αγωνία για τους υπεύθυνους του σιδηροδρόμου είναι το πρώτο τρένο που παρουσίασε βλάβη και εγκλωβίστηκε να φθάσει στην Τιθορέα: Εκτιμάται ότι από κει και κάτω τα πράγματα θα είναι ευκολότερα.

Τι είχε προηγηθεί


Απεγκλωβίστηκε τελικά λίγα λεπτά πριν από τις 3 το απόγευμα η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους περίπου 300 επιβάτες που είχε εγκλωβιστεί στο ύψος του Δομοκού, για περίπου 3 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, η μηχανή του συρμού βραχυκύκλωσε και το τρένο ακινητοποιήθηκε. Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε καθώς η μηχανή αντικατάστασης που έπρεπε να φτάσει στο σημείο από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων δεν μπορούσε να κινηθεί στο δίκτυο, καθώς λόγω κακής συντήρησης, έχουν παγώσει τα «κλειδιά»! 

Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει κανονικά πλέον το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής.
 
Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.
 
Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.


Δραματικό SOS από τους επιβάτες: Είμαστε χωρίς θέρμανση, νερό, τροφή, στη μέση του πουθενά

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που είχε εγκλωβιστεί στο Δομοκό, οι οποίοι  επικοινώνησαν με το protothema.gr, καταγγέλουν αδιαφορία από τους υπευθύνους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν μπορούν να τους παράσχουν όχι μόνο τροφή ή θέρμανση, αλλά ούτε νερό!

«Είμαστε στη μέση του πουθενά. Έξω είναι όλα χιονισμένα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο τρένο χωρίς θέρμανση, νερό, τροφή. Οι υπεύθυνοι είναι απόντες, δεν έχουμε καμία ενημέρωση και σε λίγο βραδιάζει» καταγγέλλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επιβατών υπάρχει κι ένα μωρό, οι γονείς του οποίου το πήγαιναν στην Λάρισα και από εκεί στο Παίδων, εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας, για το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί.

Το γεγονός ότι μεταξύ των επιβατών υπάρχει και ένα μωρό, το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί, επιβεβαιώνει με ανακοίνωση του και ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης.

Λέει χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των αρμοδίων: «Υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν... υπάρχει ένα παιδί που μεταφέρεται με αυτό το υποτιθέμενο ασφαλές μέσο μεταφοράς για να χειρουργηθεί επειγόντως. Ήμαρτον πια!».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατσιαντώνη:

Ξυπνήστε επιτέλους κύριοι κυβερνώντες!! Κάντε κάτι με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ…. για να δει ο κόσμος άσπρη μέρα…

Ελλάδα 2017; Η μήπως…1817;Πόση ντροπή πια; Παρέλυσε η χώρα από λίγο χιόνι που έπεσε; Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι ώρες ατέλειωτες στη μέση του πουθενά… και η ΤΡΑΙΝΟΣΈ «φάντασμα»! Ούτε στα τηλέφωνα δεν μπορεί να τους βρει κανείς για να μάθει το αυτονόητο… πως θα μετακινηθεί αυτός ο κόσμος που ξεπαγιάζει μέσα σε μια αμαξοστοιχία… που όπως μαθαίνω ακινητοποιήθηκε λόγω κακής συντήρησης στις γραμμές του τρένου… Υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν… υπάρχει ένα παιδί που μεταφέρεται με αυτό το υποτιθέμενο ασφαλές μέσο μεταφοράς για να χειρουργηθεί επειγόντως. Ήμαρτον πια! Μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος σε αυτή τη χώρα που πέρα από τους πολίτες που εκπληρώνουν με «αίμα» τις υποχρεώσεις τους…. οι υπόλοιποι πουλάνε «αέρα» και υποσχέσεις για μια καλύτερη Ελλάδα;».

Δείτε βίντεο:
Θρίλερ με τέσσερα ακινητοποιημένα τρένα στα χιόνια


ΣΧΟΛΙΑ (47)

Maik

Οκ χαλασε το τραινο, και; Σιγα ρε μπουλιδες που με μερικες ωρες στο κρυο πεθανατε κι ολας. Δεν εχουμε λεει τροφη και νερο! Ανεβηκαν ολοι στο τρενο πεινασμενοι και διψασμενοι και θα παιθεναν απο ασιτεια και αφυδατοση. Σε αυτη τη χωρα ολοι το μονο που ξερουμε ειναι να κραζουμε. Και μην ακουσω τιποτα για μικρα παιδια γιατι οταν χιονιζει με τις ωρες παιζουν εξω. Το μονο τραγικο ειναι το ζευγαρι με το μωρο... Ασφαλες ειναι το τρενο αλλα οχι περισσοτερο αξιοπιστο απο καθε αλλο μεσο. Και για τους περιεργους δεν δουλευω στον οσε αλλα τον χρησιμοποιουσα καθημερινα επι χρονια. Ναι ειναι για το π...ς τα τρενα αλλα χαλαρωστε δεν ειναι και ινδια.

αυτο το χιονι

εμποδιζει κ τα εργα στο μετρο της Θεσσαλονικης !!!! ατιμο χιονι ....

αντιαριστερός

Αν όμως θελήσει μια ξένη ιδιωτική εταιρία να έρθει στην Ελλάδα να κάνει νέα αλυσίδα τρένων ή έστω να αναλάβει και να αναβαθμίσει την υπάρχουσα, θα βγείτε στα κάγκελα και θα αρχίσετε τις απεργίες, έτσι δεν είναι; Ε πώς να πάει η χώρα μπροστά έτσι;

Ελλάδα, πλούσια χώρα...

.. με εγκαταστάσεις Ζιμπάμπουε (μίσος για όλους και τα πάντα).

Καραβοκύρης

Για άλλη μια φορά ο κρατικός τομέας θριαμβεύει!!!111!!!ένα!!!

Χιονιας

Παιδια δεν εχουμε λεφτα για τρενα(6δις τρυπα εδω και κατι χρονια ο ΟΣΕ επρεπε με τοσα λεφτα τα καλυτερα να ειχαμε) ... πρεπει να κανουμε προσληψεις στο Δημοσιο. Λιγη υπομονη παρακαλω. Αλλωστε οι ευχες μας για χιονια επιασαν τοπο, απλα πηραν και παραταση.

Ευαγγελία Μ.

Αυτά συμβαίνουν όταν πάς κόντα στην φύση. Μέσα στον χιονιά, καθόμαστε στο σπίτι. Δεν....πέρνουμε τα τρένα,καιμάλιστα για τεράστιες αποστάσεις. Όποιος νομίζει οτι επειδή έχει τα πιό ζεστά ρούχα, την πιό γεμάτη βαλίτσα, τις πό ψηλές αδιάβροχες μπότες θα τα βάλει με τα καιρικά φαινόμενα, πλανάται πλάνην οικτρά.

Λούλης

Όχι. Άσε να παίρνουν οι άλλοι τους δρόμους και τα τρένα. Εμείς παίρνουμε τον φρέντο και αράζουμε δίπλα στο τζάκι και, γελάμε με τους άλλους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό, είναι να είμαστε Αριστεροί και καλοπαντρεμένοι. Όταν τρέχουμε για μεροκάματο, δεν είμαστε ούτε Αριστεροί, ούτε καλοπαντρεμένοι.

χαχαχαχα

σωστός!!!

MK

Συριζαία, σωστά; Φαίνεται από το εκχύλισμα βλακείας.

Κρίμα

Το αγαπημένο μου όνομα, σε ένα τέτοιο βούρλο.

Αντιδραστικο Στοιχειο

χαχαχαχαχαχααχ!

Vasilis

Ως ανθρωπος της αμαξοστοιχιας 55 και φτανοντας Τυθωρεα σου λεω απλα οτι εισαι ηλιθια χωρις να εχεις καμια γνωση. Εχοντας στην πλατη μου πανηλιθια μου συριζεα 12ωρες και.Παιρνοντας τηλεφωνο στο 14511 με ενημερωσαν και χθες και σημερα οτι τα δρομολογια γινονται κανονικα. Θα μπορουςαν να ενημερωςουν να ζητηςουν συγγνωμη να τα ακυρωςουν απο την αρχη.Τα βαγονια βγαζουν κρυο ελα και πες μου μαντισα μου που φταιμε εμεις;

H TΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ!

Ευαγγελία Μου , το δίκιο σου βουνό! αγοράσαν όλοι τζιπάρες και τις έχουν για να μαρσάρουν στα στενά των πόλεων , αντί να κάτσουν στον καναπέ να δούνε καμιά ελληνική ταινία , ή εστω να βαλουν βενζίνη κι αλυσίδες και να πάνε στα βουνά με τα αμάξια τους .Σκαρφαλώνουν στα τρένα που γίνονται υπέρβαρα κι αγκωμαχάνε στην ανηφόρα. Κι από πάνω τηλεφωνούν κι απαιτούν νερό και πεινιρλί και άλλες πολυτέλειες! Να αγοράζατε από πριν βρε σκρουτζ! Χωρίς ταπεράκια και κουβέρτες πήγατε εκδρομή; καλά κάνει ο Κούλης και σας τα χώνει!!

Επιτέλους

Εν αντιθέσει με τις περισσότερες χώρες, αν το ερευνήσει κανείς στην ελλάδα η ευθύνη είναι σχεδόν πάντα ατομική. Κάποιος υπάλληλος δεν έκανε τη δουλειά του σωστά, πρέπει να το χρεωθεί.

nikolaos

τρένο πχ είναι με ΑΝΘΡΏΠΙΝΕΣ ζωές ακινητοποιημένο , ΌΧΙ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΛΟΚΑΤΖΉΔΕΣ ΘΑ ΈΣΤΕΛΝΑ , ΜΕ ΕΙΔΙΚΆ ΠΡΙΌΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΆΜΕΣΑ ΑΑΑΑ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΎ ΘΑ ΈΣΤΕΛΝΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΟΎΜΑ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΘΟΎΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ,,,,,,,,,,το είναι αυτά μωρεεεεε

Λούλης

Άστα αυτά. Εγώ στον καναπέ και στο πληκτρολόγιο σε βρίσκω. Εκεί που βρίσκω κι εμένα δηλαδή.

Μαρια

Ρε λουλη πραγματικα περα απο το να σχολιαζεις στο πρωτο θεμα κανεις κατι αλλο;Αν ναι γραψε μου λιγο,εχω περιεργεια.Μην με ειρωνευτεις ομως....

Λούλης

@20:49. Αγαπητή Μαρία. Εγώ κάνω περισσότερα από πολλούς εργαζόμενους, διότι αυτοί είναι απασχολημένοι όλη μέρα ενώ εγώ είμαι αραχτός. Ένας που δουλεύει όλη μέρα, στην ουσία δεν κάνει τίποτα, το μεροκάματό του απλώς βγάζει. Εγώ το έχω εξασφαλισμένο αυτό. Κάθε πρωί τρέχουμε μαζί με την γυναίκα μου 1 ώρα στο βουνό. Μετά γυρνάμε σπίτι, κάνουμε ντους και πίνουμε φρέντο κάνοντας χαβαλέ (είναι η ώρα που μπαίνω στο ΠΘ). Μετά η γυναίκα μου ασχολείται με το σπίτι και το φαγητό, ενώ εγώ πάω στην καφετέρια για τον μεσημεριανό μου φρέντο (ξανά στο ΠΘ δηλαδή). Αλλά και για περιπαίξω και να περιγελάσω πολλούς γνωστούς θαμώνες. Κάθομαι ένα τρίωρο στην καφετέρια και μετά πάλι πίσω στο σπίτι (ξανά στο ΠΘ δηλαδή). Μετά, το απόγευμα βγαίνω βόλτα μαζί με την γυναίκα μου στην καφετέρια (ξανά στο ΠΘ εγώ, όσο εκείνη θα σερφάρει για να χαζεύει κουζίνες, γυμναστική, μαγειρική και άλλα τέτοια ωραία). Μετά γυρνάμε μαζί στο σπίτι, τρώμε και, ξανά στο ΠΘ εγώ, όσο εκείνη θα χαζεύει τις 7 θανάσιμες πεθερές και τον Αστέρα Ραχούλας. Αυτό είναι όλο, αυτό κάνω όλη μέρα. Το ίδιο κάνω και όταν πάω διακοπές το καλοκαίρι. Όλη μέρα παραλία και φρέντο είμαι.

Αντιδραστικο Στοιχειο

Την ζωη σου να εκανα δασκαλε και ας ημουνα τυφλος!!!!!Καλα να περνας.

Λούλης

@22:44. Πανεύκολο να κάνεις την ζωή μου. Αρκεί να καλοπαντρευτείς! Μετά, με το μόνο που θα έχεις να ασχοληθείς θα είναι με την ξάπλα και το κουτσομπολιό. Πρόσεχε όμως, θα σου την πέφτουν όλες μετά (οι γυναίκες καταλαβαίνουν αμέσως αν είσαι καλοπαντρεμένος και ευτυχισμένος, διότι εκπέμπεις μια άλλη αύρα) αλλά εσύ δεν θα το "δίνεις" με τίποτα! Αν το "δώσεις", τα έχεις γκρεμίσει όλα! Την γυναίκα σου και τα μάτια σου!

Mitsaras

Γειά σου βρε Λούλη ΤΕΡΑΣΤΙΕ !!! Εχεις κ' το ίδιο όνομα με τον γάτο του γείτονά μου.... Τα ίδια κ' αυτός: φαϊ - ξάπλα - βόλτες - πήδημα !!! Πρέπει να τον μάθω να διαβάζει ΠΘ κ' να πίνει φρέντο.... :-) :-)

bv

αντε να πουληθει να ησυχασουμε..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης