Παραπομπή 16 ατόμων σε δίκη για το πάρτι κατασπατάλησης στον «Αθήνα 9,84», ζητά ο εισαγγελέας

Παραπομπή 16 ατόμων σε δίκη για το πάρτι κατασπατάλησης στον «Αθήνα 9,84», ζητά ο εισαγγελέας

Τα ταξίδια, οι πανάκριβες τσάντες, τα μανικετόκουμπα και όργιο διασπάθισης 37 εκατομμυρίων ευρώ - Να σταλεί στη Βουλή η δικογραφία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση ζήτησε ο εισαγγελέας για άρση της ασυλίας τουΜε πρόταση - καταπέλτη ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 15 πρώην διοικούντες και διευθύνοντες του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», ένας ακόμη επιχειρηματίας αλλά και να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία κατά το μέρος που αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Κυρίτση για άρση της ασυλίας του.

Η εισαγγελική πρόταση, που κατατέθηκε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, αφορά σε διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ που κατά τη δικογραφία, «έφυγαν» από τα δημοτικά ταμεία και φέρονται να κάλυψαν τις «ανάγκες» του δημοσιογραφικού σταθμού για… αρώματα και μανικετόκουμπα, τσάντες και ζώνες, ταξίδια και λουλούδια, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. Οι κατηγορίες για τις οποίες ο εισαγγελέας ζητά παραπομπή των εμπλεκομένων στο ποινικό δικαστήριο, αφορούν στο κακούργημα της απιστίας ή ηθική αυτουργία σε αυτή σε βάρος των ΟΤΑ.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη και αν παραπεμφθούν με ποιες ακριβώς κατηγορίες. Είχε προηγηθεί ενδελεχής έρευνα της Δικαιοσύνης στα οικονομικά «Αθήνα 9,84» για την περίοδο 2001-2010. Όμως, για το διάστημα 2001 – 2003 τα όποια αδικήματα έχουν υποπέσει σε παραγραφή και ως προς αυτή τη χρονική περίοδο η δικογραφία έχει αρχειοθετηθεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών οικονομικοί ελεγκτές διενήργησαν έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού και συνέταξαν πόρισμα. Για την υπόθεση έγινε έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και τον ανακριτή κατά Κώστα Σαργιώτη και αφού συλλέχθηκαν στοιχεία απαγγέλθηκε στους εμπλεκόμενους κακουργηματικές κατηγορίες για αδικαιολόγητες σπατάλες που «άγγιζαν» τα 37 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός είχε επιχορηγηθεί με 100 εκατ. ευρώ.

Το μεγάλο πάρτι

Ωστόσο, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα χρήματα των δημοτών που προορίζονταν για τον «Αθήνα 9,84», διατέθηκαν αδικαιολόγητα  για σκοπούς άσχετους με αυτούς της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, χρηματικά ποσά διατέθηκαν  το «γραφείο του προέδρου» μόνο τη διετία 2009-2010, κονδύλια διατέθηκαν για τσάντα αξίας 500 ευρώ, μανικετόκουμπα και ζώνη συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια  από 35 ευρώ έως 200 ευρώ η κάθε σύνθεση, 5 τηλέφωνα γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, δύο αρώματα 369 ευρώ.

 Από το «πάρτι» όμως που φαίνεται ότι ελάμβανε χώρα επί σειρά ετών στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό δεν έλειπα και οι σπατάλες για ταξίδια εντός και εκτός συνόρων, αφού το διάστημα 2001-2010 ξοδεύτηκαν πάνω από 350.000 ευρώ.

Ακόμη, τα έξοδα δημοσίων σχέσεων έφτασαν στις 292.739 ευρώ το 2007, 332.184 ευρώ το 2008, 156.011 ευρώ το 2009 και 182.645 ευρώ το 2010, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο ετήσιος μέσος όρος κυμαινόταν στις 25.000 ευρώ. Τα έξοδα σε κούριερ, ήταν 10.809 ευρώ το 2007, 10.003 ευρώ το 2008,48.093 ευρώ το 2009 και 69.626 ευρώ το 2010. Τα προηγούμενα χρόνια ο ετήσιος μέσος όρος ήταν 2000-3000 ευρώ. Τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 κατεγράφησαν στις 83.000 ευρώ.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στα γενικότερα έξοδα του τμήματος δημοσίων σχέσεων αναγράφονται δαπάνες για  χιλιάδες σουβέρ, σελιδοδείκτες, αναψυκτικά, κορνίζες, κομπολόγια και  άλλα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.
 
Η εισαγγελική πρόταση

Τώρα, ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας προτείνει προς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας (το οποίο αναμένεται να αποφασίσει το νέο έτος), να δικαστούν 16 από τους 20 αρχικά κατηγορούμενους για κακουργηματική απιστία ή ηθική αυτουργία σε αυτήν, σε βάρος ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση, ο εισαγγελέας ζητεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας στη Βουλη με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ασπρογέρακας ζητεί να δικαστούν για τις παραπάνω κακουργηματικές κατηγορίες πρόεδροι  των  Διοικητικών Συμβουλίων του «Αθήνα 9,84» την περίοδο 2003-2010, τα οποία  έδωσαν θετική ψήφο για τη διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων, καθώς και οι διατελέσαντες το ίδιο χρονικό διάστημα  γενικοί  διευθυντές. Στη λίστα με τα ονόματα όσων ο εισαγγελέας  ζητεί παραπομπή περιλαμβάνεται και το όνομα ενός γνωστού επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εμπλοκή του συγκεκριμένου στην υπόθεση εδράζεται στο γεγονός ότι ο Δήμος όφειλε στην εταιρία εκδηλώσεων του επιχειρηματία χρήματα. Ωστόσο,  ο επιχειρηματίας είχε οφειλή σε τράπεζα και έγινε διακανονισμός προκειμένου ο Δήμος να εξοφλήσει τα χρωστούμενα απευθείας στην τράπεζα του επιχειρηματία. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας εισέπραξε το περίπου 1,5 εκ ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα η τράπεζα να ζητάει τις οφειλές από το Δήμο.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην απολογία τους στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες. Κατά πληροφορίες, στο σύνολό τους υποστήριξαν ότι εκτελούσαν εντολές του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο και επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Όλοι αθώοι

Avήκουν στο συνταγματικό τόξο...

Άλαλος

Πόσες φορές θα πούμε στον καθρέφτη "πλήρωνε Μ..κα για τα γούστα των άλλων";;;;; Κανένας έντιμος δεν θα τολμούσε να πάρει ούτε ένα ευρώ που δεν είναι δικό του... Ξένα λεφτά τα τρων στα γούστα τότε και τώρα.Και φυσικά όλα θα πάνε στο αρχείο μέσα στο χάος της Δικαιοσύνης... Μόνο έξω πηγαίνουν στην φυλακή νοιώθοντας; ο κόσμος ότι η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε...εδώ μόνο όσοι δεν έχουν άκρες..

Δώστε ονόματα

Οι κατηγορούμενοι να πληρώσουν από την τσέπη τους και να καθαρίζουν τουαλέτες για ένα χρόνο.

Victor

Δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να υπάρχουν δημοτική ύδρευση, δημοτικά ραδιόφωνα, δημοτικές καφετέριες, δημοτικά κουκλοθέατρα (δεν κάνω πλάκα)! Ιδού τα αποτελέσματα.

dk

Κυριοι εισαγελεις οι ευθυνες σας τεραστιες γιατι οι απατεωνες και τα λαμογια πλεων οχι μονο δεν σας φοβουνται αλλα σας γελιοποιουν...Ολα τα λαμογια της χωρας μυρισαν ψητο sτην πολιτικη και με την σιγουρια της ατιμωρησιας τα εχουν κανει ολα σκατα με ολη την ενοια της λεξις..οσο για τα ταξιδια για ριχτε και καμια ματια στους δημους εκει γινοταν παρτυ

χρηστος

2003-2010 ηταν ο Συριζα στην εξουσια και στον δημο αθηναιων; Προβατα ξυπνατε .....

Ηλίας

Φυσικά και αυτό θα χαρακτηριστεί από τους Αριστερούς, ένα είδος Επανάστασης , οικονομικής Επανάστασης, Ζήτω τα ποινικά εγκλήματα τους! Τουλάχιστον με τα χρήματα αυτά γιατί δεν σουλούπωσε την αντιτουριστική του φάτσα!!!

Ηρακλής

Αυτός ο Μουλωχτος του Σύριζα πώς πιάστηκε στο δόκανο?Δεν τον έσωσε φαίνεται το γεγονός ότι έκανε τον Μουλωχτο. Αυτοί δεν είναι μόνον ικανοί στον αποσπούν τον χλευασμο,αλλά είναι ικανοί και στο να αποσπούν δημόσιο χρήμα.

Δεσπω

Την αριστερά πολλοί εμίσησαν, την χοντρή μάσα όμως των κρατικών χρημάτων κανένας αριστερός. Να δείτε οτι τα λαμόγια δεν θα του άρουν την ασυλία.

Οτι να ναι

Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο και το παίζουν ηθικοί είναι οι πρωταγωνιστες της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Πάντοτε οι πιο φωνακλάδες ειναι αυτοί που έχουν χεσμενηβτη φωλιά τους. Κινήματα τύπου , μπαχαλακηδες και δε συμμαζεύεται. Καθίκια ανεξαρτήτως προσήμου (δεξιού, αριστερού).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης