Πανεπιστημιακοί: Είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος κάθε τραμπούκου

Πανεπιστημιακοί: Είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος κάθε τραμπούκου

Αντίδραση με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων σε διδάσκοντες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πανεπιστημιακοί: Είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος κάθε τραμπούκου
«Οι διδάσκοντες είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος κάθε τραμπούκου» λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας από τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Αφορμή για την αντίδραση της ομοσπονδίας αποτέλεσε η επίθεση κουκουλοφόρων σε διδάσκοντες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο μεταπτυχιακό σεμινάριο «Νέα επιχειρηματικότητα, καινοτομία και ανάπτυξη» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και
Κλείσιμο
επιτέθηκαν με μπογιές στον προσκεκλημένο ομιλητή πρόεδρο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό, τον πρύτανη Γιώργο Πετράκο, τον υπεύθυνο του μαθήματος Γιώργο Σταμπουλή και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ο κ. Σταμπουλής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε και επίθεση με σπρέι πιπεριού. 

«Η ομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης. Τέτοιες πράξεις καταργούν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παραβιάζουν έμπρακτα το ακαδημαϊκό άσυλο», λέει η ΠΟΣΔΕΠ και συμπληρώνει: «Δυστυχώς όπως έδειξαν ανάλογες επιθέσεις σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων στο παρελθόν, οι διδάσκοντες είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος κάθε τραμπούκου, o οποίος υπό το πρόσχημα και την πρόφαση της αντιεξουσιαστικής παρέμβασης, ή στο όνομα της όποιας ιδεοληψίας του, θέλει να μας επιβάλει ποιον θα καλούμε, τι θα λέει και τι θα διδάσκουμε. Είναι ίσως η ώρα το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησής του να αναζητήσει τρόπους αντίδρασης σε αυτά τα φαινόμενα. Γιατί η ελευθερία της διδασκαλίας και έρευνας είναι αδιαπραγμάτευτο γνώρισμα του Πανεπιστημίου ταυτισμένο με το δικαίωμα στη μάθηση, γι’ αυτό και θα το υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Βίντεο: Επίθεση με μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης