Ρόδος: Στα... καφενεία του χωριού Βάτι βγήκαν τα κατσίκια

Ρόδος: Στα... καφενεία του χωριού Βάτι βγήκαν τα κατσίκια

Οι κάτοικοι δεν βρίσκουν λύση με την ανεξέλεγκτη βοσκή, καθώς τα ζώα έχουν φτάσει κυριολεκτικά στις αυλές τους

Αποφασισμένοι να δώσουν μόνοι τους λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βοσκής αιγοπροβάτων είναι οι κάτοικοι στο Βάτι, οι οποίοι βλέπουν πλέον τα συμπαθή, κατά τα άλλα, τετράποδα να «επισκέπτονται» εκτός από τις αυλές και τα χωράφια τους και το… καφενείο του χωριού!

Πιο συγκεκριμένα, η αντοχή και τα όρια των κατοίκων Βατίου, έχουν φθάσει στο απροχώρητο, καθώς οι όποιες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις τους για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βοσκής που αντιμετωπίζει και το χωριό τους, δεν έχουν φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βατίου κ. Βασίλης Καλαποδάκης: «Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς όμως όλοι αποποιούνται τις ευθύνες».

Ο κ. Καλαποδάκης έκανε επίσης γνωστό ότι, αν και στη περιοχή τους στήθηκαν από τον Δήμο Ρόδου παγίδες, όπως έγινε στο Ασκληπειό, εντούτοις κάποιοι επιτήδειοι προέβησαν στην αφαίρεσή τους!

Έτσι πλέον τα αιγοπρόβατα ανενόχλητα καταστρέφουν κάθε τι που υπάρχει σε κήπους και αυλές αλλά και στα χωράφια των κατοίκων του χωριού, ενώ δεν διστάζουν να πάνε ακόμη και στο … καφενείο!

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» δηλώνει ο πρόεδρος Βατίου ο οποίος επεσήμανε πως οι συγχωριανοί του δηλώνουν αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα για την προστασία των περιουσιών τους, από μόνοι τους!

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βοσκής ταλανίζει αρκετές περιοχές και χωριά του νησιού μας, εδώ και χρόνια, και παρά τις όποιες αντιδράσεις λύση δεν έχει βρεθεί από κανέναν!

Δεκάδες συσκέψεις επί συσκέψεων και προτάσεις έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, όμως επί του πρακτέου το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Αυτό δε το γεγονός εξοργίζει ακόμη περισσότερους τους κατοίκων των περιοχών αυτών που έχουν το πρόβλημα, καθώς αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν μερικές εκατοντάδες αιγοπρόβατα!

Πηγή: www.rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μετανάστης

ΟΚ, κουλάρετε. Λέει κανείς όχι σε δωρεάν χορτοκοπτική μηχανή;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pannaladikes_arthrooo

Πτώση στα Πολυτεχνεία και την Ιατρική, ανοδική τάση στη Νομική - Βαρόμετρο το νεοσύστατο Παν. Δυτικής Αττικής - Προεκλογική κατάργηση των Πανελληνίων με το νέο σύστημα, που δημιουργεί ΑΕΙ δύο ταχυτήτων